Az építész professzor szerint több templom áll üresen, mint gondoljuk

Az építész professzor szerint több templom áll üresen, mint gondoljuk

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Hannover – Karlsruhe – Kerstin Gothe várostervező és építész asszony az elhagyott templomok hasznosítását támogatja. „Az üresen álló és használaton kívüli templomok száma nagyobb, mint köztudott” – nyilatkozta Gothe a Volkswagen-Alapítvány nemzetközi szimpóziumán. Közel 350 európai szakértő fogja a lehetőségeket és a kilátásokat megvitatni és a hasznosításukkal kapcsolatban megoldásokat kidolgozni.

A templomépületek mindig közösségi célokat szolgáltak, az új lehetőségek új esélyeket nyitnak meg a közösségek, a társadalom és a gyülekezetek számára. Európa szerte egyre több gyülekezet kénytelen a szakrális épületeit feladni, eladni vagy más célokra használni, mivel a tagjaik létszáma és a pénzügyi kereteik lecsökkentek.

Hannoverben az elmúlt években két protestáns templomot építettek át zsinagógává, egy másik korábbi templomban hallgatók laknak. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!