A Németországi Protestáns Egyház újra kiírta a Hackathon felhívást

A Németországi Protestáns Egyház újra kiírta a Hackathon felhívást

Share this content.

Forrás: epd, fordítás: MEE Ökumenikus és Külügyi Osztály
Hannover – A Németországi Protestáns Egyház (EKD) már második alkalommal írta ki idén a pályázatot „#glaubengemeinsam” mottóval, mely 2021. március 26-28-ig tart.

A résztvevőknek 48 óra áll majd rendelkezésükre, hogy digitális munkacsoportokban olyan ötleteket dolgozzanak ki, melyek az újranyitás utáni gyülekezeti élet felpezsdítésére buzdítanak. A glaubengemeinsam.de oldalon már most lehet résztvevőknek, ötletadóknak, mentoroknak jelentkezni a 2021-es ökumenikus Hackathonra, mely során az érdeklődő felhasználók internetes platformon keresztül közös online ötleteket és koncepciókat dolgoznak ki.

Tavaly, 2020 áprilisában több mint 700 fő vett részt a Hackatonon. A kifejezés maga az angol „Hack” és a „Marathon” szavak összetételéből származik.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!