Segít az LVSZ Etiópiának

Segít az LVSZ Etiópiának

Share this content.

Forrás: LWI, fordítás: Ökumenikus és Külügyi Osztály
Genf – Tavaly év végén a magyar sajtóban is több hír jelent meg az Etiópia északi részén polgárháborús helyzetet előidéző fegyveres konfliktusról, amelynek következtében tízezrek kényszerültek a szomszédos országokba (például Szudánba) menekülni, és legalább további 2,2 millió ember vált belső menekültté. Ők jelenleg mindannyian a segélyszervezetekre vannak utalva a túléléshez.

Az LVSZ projektje 250.000 embernek nyújt segítséget: biztosítják a vízellátást és a higiéniai szolgáltatásokat, segélycsomagokat osztanak és támogatják a megélhetést is. 

A bajt tovább tetézi, hogy Etiópiának mindeközben az időszak egyik legsúlyosabb sáskainváziójával is küzdenie kell. A helyzet miatt a kártevők irtása leállt, és a helyi eszközökkel (füst, tűzrakás, zaj) végzett védekezésben kulcsszerepet játszó fiatalok is elmenekültek illetve bujkálnak a besorozástól való félelem miatt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!