Minden vasárnap lesz protestáns és katolikus istentisztelet a Duna Televízióban

Minden vasárnap lesz protestáns és katolikus istentisztelet a Duna Televízióban

Share this content.

Szöveg: Nagy László
Budapest – 2021. március 14-től minden vasárnap 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig katolikus misét közvetít a Duna Televízió. A rádiós istentiszteletek a szokott rendben 10.04-től 11 óráig lesznek a Kossuth rádióban.

Március 14-én 9 órától evangélikus istentiszteletet közvetít a Duna Tv a Bécsi kapu térről. Igét hirdet Fabiny Tamás püspök.
Március 28-án pedig a kelenföldi istentisztelet kezdődik majd 9 órakor Gáncs Tamás szolgálatával. 

A közmédia a rendkívüli helyzetre való tekintettel ismét kibővíti vallási témájú műsorait. A már megszokott felekezeti magazinműsorok mellett március 14-től május 2-ig minden vasárnap délelőtt 9 órától protestáns istentisztelet-, 11 órától katolikus szentmise-közvetítést láthatnak a nézők a Duna Televízió műsorán. A Kossuth Rádió vasárnapi közvetítéseinek a rendje változatlan marad: 10 órától az előre kiadott felekezeti menetrendben folynak a műsorok.

„A közvetítéssel a tavalyi évhez hasonlóan ismét lehetőséget szeretnénk teremteni azoknak a nézőinknek, akik nem tudnak, vagy nem szeretnének kimozdulni otthonról ebben az időszakban, de igényük van a közösségi vallási tartalmakra. A Duna Televízió műsorstruktúrája ezért hétvégén egy misét és egy istentiszteletet is sugároz” – mondta Medveczky Balázs, a Duna Televízió csatornaigazgatója.

„A közmédia fontos feladatának tartja, hogy közvetítéseivel a hívő emberek otthonukban is hozzájuthassanak a lelki tartalomhoz. Ennek érdekében vasárnaponként délelőtt 9 órától protestáns istentiszteletet, 11 órától pedig szentmisét láthatnak a nézők” – tette hozzá Andrónyi Kolos, az MTVA Vallási Főszerkesztőségének vezetője, aki azt is hozzátette, hogy ez alól csupán a húsvétvasárnapi program lesz kivétel, amikor ünnepi műsorral készül a közmédia.  

Vasárnapi vallási közvetítések március 14-től május 2-ig a közmédiában:

Duna Televízió:

9.00 – protestáns istentisztelet

11.00 – katolikus szentmise

Kossuth Rádió:

10.04 – vallási szertartás közvetítése (váltakozó felekezeti felosztásban)

A közmédia műsorai 60 napig visszanézhetők a MédiaKlikk felületén is.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!