Az okos gazdálkodást nem lehet elég korán kezdeni – Pénz7 a Líceumban

Az okos gazdálkodást nem lehet elég korán kezdeni – Pénz7 a Líceumban

Share this content.

Forrás: bdeg.hu
Sopron – Évek óta részt vesz a Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium is a Pénz7 elnevezésű programban, ami a diákok pénzügyi tudatosságát segíti.

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa-szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra.  

Iskolánkban a héten több osztályban is tartottak előadásokat a tudatos gazdálkosáról. Payritsné Horváth Bernadett többek között a 6. A-soknak mutatta be azt a videót, ami a fizetőeszközök alakulásáról is szól, majd a gyerekek csoportokat alkotva oldottak meg a pénzzel és a gazdálkodással összefüggő feladatokat. De már korábban is készültek a témára, házi feladatként például a családi költségvetés összetevőit kellett papírra vetniük.

Richly András a 7.A-sokkal vette át azokat a témákat, amik a pénzügyekel kapcsolatosak, s meghatározzák a mindennapjainkat.

„Nagyon együttműködőek és érdeklődőek voltak a diákok. A gazdálkodási alapfogalmak tisztázása mellett olyan számukra is lényeges dolgokról beszéltünk, mint például a zsebpénz” – mondta el óra után a tanár úr.

Iskolánk évek óta részt vesz a Pénz7 programjaiban, a téma felelőse Tarnai Katalin tanárnő. Tőle tudjuk, hogy idén a  családok tudatos pénzkezelése volt az előadások fókuszában, ami a diákok gyakorlati ismereteit helyezte a középpontba.

A program népszerű az általános és középiskolák körében, amit a számok is alátámasztanak. Az első évben, 2015-ben, mintegy 650 iskolában, közel 90 ezer diák kapcsolódott be a PÉNZ7 eseményeibe, idén már több mint 200 ezer diákhoz jutottak el az információk.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!