Lobbanó szikra a keresztény könnyűzenében – Nevezz te is a Szikra-díjra!

Lobbanó szikra a keresztény könnyűzenében – Nevezz te is a Szikra-díjra!

Share this content.

Forrás: Szikra Projekt
Budapest – A Szikra Projekt a magyar keresztény könnyűzenei élet megerősödését, szakmai fejlődését szolgáló szakmai program, mely a fiatal tehetségek felfedezésétől és mentorálásától a professzionális produkciók színpadra állításáig minden folyamatra kiterjedően segíti az alkotókat.

2016 óta kerül megrendezésre a keresztény könnyűzenei élet legrangosabb szakmai eseménye, a Szikra-Díjátadó Gála.

A legnívósabb keresztény szellemiségű alkotók és előadók elismerését célzó kezdeményezés az amerikai GMA Dove Awards mintájára, és szakmai partnerségével jött létre. A Szikra-díj célja a keresztény zene hazai tehetségeinek elismerése, a zenészek szakmai fejlődésének elősegítése és új alkotások inspirálása.

A Szikra-díj szakmai zsűrijének tagjai:

  •          Horváth Gergely, rádiós szakember – zsűrielnök
  •          Bolyki György, zenész producer
  •          Gável Gellért, zenész
  •          Lackfi János, költő
  •          Madarász Isti, rendező
  •          Mező Misi, zenész

A nyertes pályaműveket a szakmai zsűri többkörös szűrés után választja ki.

2021. március 31-ig az alábbi kategóriákban lehet pályázni:

1. Legjobb dal (A díjat a legjobbnak ítélt dal szerzői kapják.)
2. Legjobb dicsőítő dal (A díjat a legjobbnak ítélt dicsőítő dal szerzői kapják.)
3. Legjobb dalszöveg (A díjat a legjobbnak ítélt dalszöveg szerzője/szerzői kapja/kapják.)
4. Legjobb zenei produkció (A díjat a zeneileg legmagasabb színvonalon létrehozott produkció kapja (aranzs, énekszólamok stb.) – élő és elektronikus hangszerelés is beküldhető.)
5. Legjobb élőben előadott produkció (A díjat az élőben legmagasabb szinten meghangszerelt és kivitelezett produkció kapja – stúdiófelvétel és koncertfelvétel is beküldhető.)
6. Legjobb videoklip (A díjat a legjobbnak ítélt videoklip rendezője kapja.)

A zsűri ezen felül egy életműdíjat is átad, míg a „közönségdíj” győztesét a Szikra-díj weboldalán keresztül, online szavazás formájában a közönség választja ki.

A Szikra-díj kategóriáinak nyerteseit egy koncertfilm keretében hirdetjük ki.

Minden kategória győztese (az Életmű-díjat kivéve) automatikusan a saját kategóriájának megfelelő támogatási program résztvevőjévé válik a 2021. évben. Az alkotói kategóriák győztesei a Szikra Akadémia alkotóiként, a közönségdíjas pedig előadói támogatottként kapnak meghívást a programba, melynek keretében anyagi és szakmai segítséget is kapnak Magyarország Kormánya vallásos könnyűzenét támogató programja révén.

Itt lehet nevezni.

Címkék: Szikra-díj - nevezés - 2021 -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!