Ismét dobogón végzett a SzEVa

Ismét dobogón végzett a SzEVa

Share this content.

Forrás: oroscafe.hu
Orosháza – Töretlen siker övezi a Székács Iskola 11/6-osztályos csapatát, akik immáron harmadik alkalommal értek el dobogós helyezést a KEVIN – Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén. Idei ötletével harmadik lett a már összeszokott négyes: Berki Csenge, Lentvorszki Pál, Palacsik János és Veres Zsófi.

„A Budapesti Gazdasági Egyetem által szervezett versenyen a vállalkozó szellemű csapatoknak három komplex feladatból álló fordulón kellett számot adniuk problémamegoldó- és gazdasági készségeikről – mesélte Veres Zsófi. – Az első fordulóban egy üzleti terv alapján kellett bemutatni egy, a versenyzők környezetében jelenlévő problémára megoldást kínáló ötletet, amely idén a Segítő Kezek Applikáció volt. Ezután következett a 15 perces bemutatkozó videó, amelyben a csapatoknak be kellett mutatniuk a városukat, iskolájukat, saját magukat és a kreatív ötletüket” – folytatta.

Ezt követte a döntő, egy online feladatlap kitöltése, amelyben gazdasági ismeretekre volt szükség. Közel negyven csapat közül a SzEVa csapata idén a harmadik helyen végzett.

ÖTLETÜK, A SEGÍTŐ KEZEK APPLIKÁCIÓ EGY OLYAN KEZDEMÉNYEZÉS, AMELY KÖNNYEN HASZNÁLHATÓ FELÜLETET BIZTOSÍT MINDEN KOROSZTÁLY SZÁMÁRA, AKIK A VÍRUSHELYZET MIATT OTTHONUK FOGSÁGÁBA, AZAZ HATÓSÁGI KARANTÉNBA KERÜLTEK.

„A 2020-as évet senki sem így tervezte. Egyik pillanatról a másikra hullottak darabjaira a megvalósításra váró terveink – vette át a szót Palacsik Jánost, a SzEVa csapat kapitánya. – Ahogyan felütötte a fejét a koronavírus-pandémia, sokak saját otthonuk fogságába estek, ezáltal alapvető szükségleteiket váltak képtelenné elvégezni, úgy mint a bevásárlás, kutyasétáltatás, csekkbefizetés, stb. Személyes tapasztalat útján jött az ötlet, hogy létrehozzuk a SegítőKezek nevű alkalmazást, amely által segítséget tudnánk nyújtani a házi karanténban lévő embereknek, korosztálytól függetlenül, ezáltal levéve a terhet a hozzátartozók, barátok válláról” – mesélte.

A csapat szerint ez a verseny kiváló lehetőség volt arra, hogy kiéljék kreativitásukat, fejlesszék problémamegoldó készségüket és bővítsék közgazdasági ismereteiket. Mottójuk ez alkalommal a „Segíts Te is egy kéznyújtással” volt.

A SzEVa csapat bemutatkozó videója az alábbi linken érhető el:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!