Lelki vezetők találkoztak Szombathelyen

Lelki vezetők találkoztak Szombathelyen

Share this content.

Forrás: Szombathelyi Evangélikus Egyházközség
Szombathely – Immár hagyománynak mondható, hogy Szombathelyen a város történelmi egyházainak vezető lelkipásztorai – negyedévente, egymást meglátogatva – közös munkareggelire gyűljenek össze. Székely János megyéspüspök a római katolikus, Jakab Bálint a református, Varga László Ottó a baptista, valamint Menyes Gyula az evangélikus egyház képviselőjeként van jelen ezeken a testvéri alkalmakon.

Idén március 22-én, hétfőn az evangélikus gyülekezet volt a házigazda. A test táplálása mellett az együttlét alkalmat ad arra is, hogy egy-egy bibliatanulmányt meghallgatva Isten igéje körül legyenek együtt a lelkészek, de jó alkalom ez arra is, hogy a gyülekezeteket foglalkoztató időszerű kérdések is előtérbe kerüljenek.

Címkék: Szombathely - ökumené -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!