Ajánló: Evangélikus félóra a Kossuth rádióban

Ajánló: Evangélikus félóra a Kossuth rádióban

Share this content.

Szöveg: Stifner-Kőháti Dorottya
Erős vár a mi Istenünk címmel április 12-én délután fél 2-kor jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház műsora.

A tartalomból:

Jézus, a lelkigondozó, a feltámadott Úr találkozásai tanítványaival: mit tanulhatunk a történetekből? Gáncs Péter nyugalmazott püspökkel elemezzük a húsvét utáni, a mennybemenetel és pünkösd előtti heteket.

Jézus az első mentálhigiénés szakember – a téma folytatásaként ellátogatunk a Mentál Odúba: egyéves lett a pestszentimrei evangélikus gyülekezet lelkésze, Horváth-Csitári Boglárka menthálhigiénés szakember által megálmodott lelki menedék. Ő és szintén lelkész és mentálhigiénés szakember kollégája, Sághy Balázs mutatja be munkájukat, sőt egy nagyszerű áprilisi lehetőséget is ajánlanak hallgatóink figyelmébe.

„Nagycsütörtökön és nagypénteken vitamincsomagokat szállítottak ki a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetői a diakóniai intézményeinkben dolgozóknak” – szólt  hír. Azóta először jelentkezik adásunk, így most kérhettünk rövid beszámolót az akcióról Prőhle Gergely országos felügyelőtől.

A húsvét ünnepén tartott istentiszteleten kápolnát szenteltek a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat dunakeszi telephelyén, az értelmi fogyatékosok rehabilitációs intézetében. A járványhelyzet miatt a kápolnában csak néhányan lehettek jelen, a lakók és munkatársak többsége hangszórón követhette az alkalmat. Hangképek Kondor Péter püspök igehirdetéséből, Gregersen-Labossa Györgynek, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat vezető lelkészének és Buda Annamáriának, a Sztehlo Gábor Evangélikus Szeretetszolgálat intézményvezetőjének ünnepi gondolataiból.

Hallhatóan evangélikus Stifner-Kőháti Dorottyával és Hajdú Tiborral tehát hétfő délután fél kettőkor.

Várjuk önöket!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!