Tényleg ilyen Biblia kell a fiataloknak?

Tényleg ilyen Biblia kell a fiataloknak?

Share this content.

Szerző: Szebenszki Noémi; forrás: Kötőszó blog
A Biblia a világ legismertebb sikerkönyve, amelyet több milliárd ember vett már a kezébe. Manapság számos bibliaadaptáció készült, hogy a 21. század emberéhez is eljusson a Szentírás. A Harmat és a Kálvin Kiadó gondozásában frissen megjelent Biblia neked célja kifejezetten a fiatalság megszólítása. Miben más ez a Szentírás? Tényleg ez kell a fiataloknak? Ezeknek a kérdéseknek jártunk utána, miután megrendeltük a látványos kiadványt.

Biblia neked az angol nyelvterületen a 2019-es Év Bibliájának választott interaktív kötet magyar kiadása. Herjeczki Kornél, a Harmat Kiadó igazgatója kérdéseinkre elmondta, hogy a könyv ötlete az Ifjúságépítők nevű, ifjúsági munkával foglalkozó, fiatalokat segítő magyar szervezet részéről fogalmazódott meg, akik Angliában találkoztak az interaktív kiadvánnyal.

„Tudtuk, hogy nagy elkötelezettség, rengeteg munka és pénz lesz egy ilyen Biblia megjelentetése, ugyanakkor láttuk azt is, hogy mennyire nagy szükség van arra, hogy a tinédzserkorosztály kezébe tudjunk adni egy kimondottan nekik tervezett Bibliát, ezért belevágtunk. Megkerestem a Kálvin Kiadót és a Magyar Bibliatársulatot, akik örömmel csatlakoztak, a célközönséget pedig az Ifjúságépítők és a Fiatalok Krisztusért Alapítvány képviselte összefogásunkban” – meséli az igazgató.

A kötetet a kétnapos országos online ifjúságivezető-képző konferencia keretében mutatták be hivatalosan. A bemutatkozó kisfilm zárómondata így hangzott: „Egy Biblia neked, hogy közelebb kerülhess Istenhez.” Minden Biblia ezt a célt szolgálja, de miben más ez a kiadás? Beváltja az ígéretet? – fogalmazódott meg bennünk rögtön a kérdés.

A cikk folytatását a szerző benyomásairól a Kötőszó blogon lehet elolvasni, ITT.

A Biblia neked IDE kattintva megvásárolható a Luther Kiadó webshopjában.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!