Nem mi tesszük hívővé az embereket

Nem mi tesszük hívővé az embereket

Share this content.

Forrás: Evangélikus Missziói Központ
„Abban biztos vagyok, Jézus döntött mellettem, és erre én igent mondtam" – fogalmaz Bozorády Zoltán nyugalmazott lelkész az Evangélikus Missziói Központ vele készített interjújában.

2021. március 4-én töltötte be élete 80. esztendejét Bozorády Zoltán evangélikus lelkész, aki a nyíregyházi Emmaus Evangélikus Egyházközségből, esperesi és püspök-helyettesi szolgálat után vonult nyugdíjba. A mai napig aktív a szívügyét jelentő evangelizációs és személyes lelkigondozói szolgálataiban. A lelkésszel Szeverényi János készített a múltba visszatekintő, a jelent és a végső elmenetelt is érintő beszélgetést.

Az inerjú az Evangélikus Misszió Központ honlapján hallgatható meg.

Bozorády Zoltánt 1965-ben szentelték lelkésszé. Segédlelkészi éveit Kővágóörsön, Miskolcon, Diósgyőr–Vasgyárban, Rudabányán és Celldömölkön töltötte. Önálló lelkészként szolgált tíz évet Őrimagyarósdon. 1978-tól Nyíregyházán szolgált feleségével, Lőrincsik Judittal együtt, ahol 1985–1995-ig igazgató lelkész, 1990 novemberétől az egyházmegye esperese volt. 2000 szeptemberétől D. Szebik Imre mellett szolgált az Északi Evangélikus Egyházkerület püspökhelyetteseként. Az általa alapított nyíregyházi Emmaus Evangélikus Szeretetotthon 1993-ban kezdte meg működését. Itt 2005-re templom is épült és önálló gyülekezetként létrejött a Nyíregyházi Emmaus Evangélikus Egyházközség, ahonnan a lelkész 2006-ban, 65 évesen vonult nyugdíjba. Feleségével négy gyermeket nevelt fel.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!