Így készül a vasárnapi prédikáció

Így készül a vasárnapi prédikáció

Share this content.

Forrás: Kötőszó; szerző: Kovács Viktor
Sokan sokfélét képzelnek arról, hogy mit csinál egy lelkész, egy pap, mi a munkája. Azzal valószínűleg mindenki tisztában van, hogy vasárnap délelőtt biztosan megtalálni őt a templomban, amely évszázadok, sőt évezredek óta a papok munkájának fő helyszíne. A vasárnapi istentisztelet egyik központi eleme pedig az igehirdetés. A Kötőszó blog legfrissebb videója a prédikációk születésének kulisszatitkaiba avatja be a nézőket.

A prédikációhoz szinte mindenkinek kapcsolódik valamilyen élménye. Akár a vasárnapi, templomi istentiszteleten, akár esküvőn, akár temetésen vagy más egyházi(as) alkalmon volt szerencséje (vagy szerencsétlensége) találkozni ezzel a műfajjal. De még akinek soha semmi köze nem volt semmilyen egyházhoz, annak is van elképzelése arról, hogy milyen lehet.

A Kötőszó blogon Kovács Viktor ad betekintést abba, hogyan készül a vasárnapi prédikáció, mi van benne, mi van mögötte és – legfőképpen – ki van fölötte. A videó ITT tekinthető meg.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!