Fontos évforduló miatt szólt az imádság

Fontos évforduló miatt szólt az imádság

Share this content.

Forrás: Haon.hu, fotó: Matey István
Tízéves a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat, ebből az alkalomból tartottak ökumenikus istentisztelet hétfő délután Debrecenben, az Attila téri görögkatolikus főszékesegyházban. Az istentiszteletet Kocsis Fülöp érsek-metropolita vezette, majd Balog Zoltán református püspök hirdetett igét.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat 2011 márciusában, tíz esztendővel ezelőtt jött létre, az évfordulóról a keresztény egyházak képviselői közös imával emlékeztek meg hétfő délután az Istenszülő Oltalma görögkatolikus templomban.

– A történelmi egyházak tíz éve írták alá a megállapodást a szakkollégiumi hálózat létrejöttéről – kezdte ünnepi beszédét Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke a hálaadó alkalmon. Kiemelte: fontos dátum ez a kirekesztés és a szegregáció kapcsán is, majd a befogadtatás áldását kérte a hazai roma közösségekre, végül Cseh Tamás és Bereményi Géza közös szerzeményévével, a Tíz év múlva című népszerű dallal hivatkozott a szervezet megalakulásának dátumára.

Balog Zoltán püspök igehirdetésében arra hívta fel a figyelmet, hogy nincs olyan élethelyzet, melyben Istennek ne lenne aktuális, időszerű üzenete. – A mai világ nem szereti a hitvalló helyzeteket, az olyan embereket, akik nincsenek benne a „fősodorban”. A kereszténység történetében a hitvallás annyit jelent, mint kiállni és elköteleződni a hit mellett – emlékeztetett a református püspök, majd hozzáfűzte: mindehhez státusz és fundamentum kell ugyanúgy, mint a tízéves roma szakkollégium hálózatának létrejöttéhz és eredményes munkájához.

A cikk folytatását IDE kattintva olvashatják el.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!