Idén már nem maradt el „Az Úr érkezése”

Idén már nem maradt el „Az Úr érkezése”

Share this content.

Szöveg: Vitális Judit / Evangélikus.hu; fotó: Pusztai Sándor (forrás: son.hu)
Ahogyan „Az Úr érkezése” ökumenikus szavalóverseny lebonyolítása, úgy az eredményhirdetése sem volt szokványos – bár a pandémia elmúlt egy éve alatt már hozzászokhattunk, hogy a programok jó része az online térben valósul meg. A 27. alkalommal meghirdetett megmérettetés záró alkalmának ezen felül is volt szomorú aktualitása: nemcsak a helyezést elért diákoknak gratuláltak a szervezők, hanem egyúttal a verseny életre hívójáról, a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium közelmúltban elhunyt korábbi igazgatójáról, dr. Bánszki Istvánról is megemlékeztek.

Tavaly a frissen kialakut koronavírus-járvány miatt nem tudták megrendezni „Az Úr érkezése” ökumenikus szavalóversenyt, idén azonban már át tudták hidalni a szervezők a felmerülő nehézségeket. A felhívás szerint a versenyzők két produkció videófelvételének feltöltésével jelentkezhettek a megmérettetésre. Az egyiken Jánosy István evangélikus lelkész, író, költő, műfordító egy versével, a másikon egy protestáns szerző költeményével mutatkoztak be. A zsűri mellett a versenyt meghirdető iskola tanárai és diákjai értékelték a videókat; ők a közönségdíj sorsáról döntöttek.

A verseny értékelésére és lezárására az EPSZTI magyar nyelv és irodalom szakmai programjának keretében, szintén online került sor. Az eredményhirdetésről készült összefoglalót és a díjazott szavalatok ízelítőjét az Evangélikus Nevelés Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

A 27. „Az Úr érkezése” szavalóverseny végeredménye:

1. Antalicz Zalán, Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium, Miskolc
2. Herczku Máté, Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium
3. Kecskeméti Lilla, Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium, Budapest
Különdíj: Martin Péter, Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium
Közönségdíj: Hornyák Lili, Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium

A versenyről lírai értékelés olvasható az iskola honlapján.
A versenyre beküldött felvételek pedig IDE kattintva hallathatók végig.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!