Az ablakokból üzenik: köszönet a helytállásért!

Az ablakokból üzenik: köszönet a helytállásért!

Share this content.

Szöveg: Vitális Judit / Evangélikus.hu; fotó: Märcz Samu
„Légy erős és bátor!” – ezzel a felszólítással is találkozhatnak azok a gyalogosok, akik az evangélikus egyház székházába vagy a Luther Kiadó könyvesboltjába tartanak, vagy jártukban-keltükben az Üllői út – Szentkirályi utca találkozásánál haladnak el. Az ablakokból ugyanis kedves üzenetek szólítják meg az előttük elhaladókat.

A pandémia nehéz napjaiban helyt állóknak mondanak köszönetet azok az üzenetek, amelyek a héten kerültek ki a Luther Kiadó helyiségeinek ablakaiba. Az egészségügyi dolgozók, a pedagógusok, a bolti eladók, a futárok mellett a lelkészek és a hétköznapi hősök felé is a hála jeleit tolmácsolják ezek a színes papírlapok. Igeszakaszok, Luther-idézetek, az evangélikus identitást megmutató/erősítő szimbólumok váltják egymást rajtuk.

Sok érintett találkozhat a „táblákkal”: az Üllői úton rengeteg futár cikázik, vélhetően a Semmelweis Egyetem klinikájának dolgozói közül is többen ebből az irányból közelítik meg munkahelyüket, nem utolsó sorban pedig, az egyházi szolgálattevők is szembe találhatják magukat velük, amikor felkeresik a központot.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!