Fiatal önkénteseket keres az EVT

Fiatal önkénteseket keres az EVT

Share this content.

Forrás: Egyházak Világtanácsa, fotó: Albin Hillert/WCC, 2018
Június 30-ig jelentkezhetnek az angolul beszélő fiatal egyháztagok az Egyházak Világtanácsa (EVT) soron következő, 11. nagygyűlésének ifjúsági kísérő programjába. A jelentős ökumenikus eseményt jövőre rendezik Németországban, Karlsruhe városában. Az úgynevezett Steward program célja, hogy a több ezer résztvevővel zajló rendezvényt egy 160 fős, dinamikus és sokszínű csapat segítse 2022. augusztus 21. és szeptember 10. között.

Egyházuk ajánlásával és támogatásával jelentkeznetnek a 18 és 30 év közötti, angolul beszélő egyháztagok az EVT 11. nagygyűlését megelőző ökumenikus ifjúsági találkozóra, illetve arra a programra, amely felkészíti őket a világesemény lebonyolításában való aktív részvételre. Az önkéntesek egy héttel az esemény előtt érkeznek Karlsruheba, hogy bővebb tájékoztatást kapjanak az ökumenikus mozgalomról és részt vehessenek a gyűlést megelőző ifjúsági alkalmakon.

További információkat az EVT honlapján találnak az érdeklődők. A jelentkezési lap ezen a linken tölthető le, a szükséges egyházi ajánlást, valamint (a korlátozott számban rendelkezésre álló) utazási támogatást pedig a MEE Ökumenikus és Külügyi Osztályán lehet igényelni a kulugy@lutheran.hu címen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!