Pedagógusok jelentkezését várja a Bizsu

Pedagógusok jelentkezését várja a Bizsu

Share this content.

Szerző: Nagy Panka – Ittzés Szilvia, fotó: Bizsu-ház Facebook-oldala
Különleges nyári iskolába várja az önkéntes evangélikus pedagógusok jelentkezését a pilisi Bizsu-ház. A résztvevők a pótvizsgára készülő, hátrányos helyzetű gyerekek tanulását segítik majd.

„…valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg.” (Mt 25,40)

Egy különleges táborba hívjuk azokat az evangélikus testvéreket, akik szeretik a kihívásokat, és keresik a módját, hogy kezüket nyújtsák azok felé, akik segítségre szorulnak ebben a nehéz helyzetben.

Nyári iskolát szervezünk azoknak a nehéz körülmények között élő, pilisi gyermekeknek, akik közül sokan a koronavírus-járvány miatt még nehezebb helyzetbe kerültek. A fővárostól alig ötven kilométerre fekvő településen sokan idő előtt abbahagyják tanulmányaikat, így itt az általános iskola elvégzése is kihívás. A Pilisen működő Bizsu-ház év közben is rendszeresen szervez programokat hátrányos helyzetű gyerekek számára, és online korrepetálással, mentorálással próbál terhet levenni a családok válláról. Mindez sajnos kevésnek tűnik a mostani válságos időszakban, ezért az iskolával és a helyi evangélikus gyülekezettel együttműködve nagy fába vágtuk a fejszénket.

Idén nyáron egy háromhetes nyári iskolával szeretnénk segíteni a pótvizsgára készülőket. Célunk, hogy szeptemberben minél több gyermek kezdje egy osztállyal feljebb és lelkesen az új tanévet, hiszen a nagy fokú lemorzsolódás senkinek sem jó. Ehhez a szolgálathoz hívunk pedagógusokat és az ő munkájukat segítő önkénteseket augusztus első három hetére. Mindenkitől csak egy-egy heti (hétfő–péntek) felajánlást fogadunk el azért, hogy ne terheljünk túl senkit az oktatásban dolgozókat amúgy is próbára tevő év végén.

Kérjük, hogy aki szívesen venne részt ebben, és 

  • tanító, 
  • matematika, 
  • magyar nyelv és irodalom, 
  • történelem, 
  • angol, 
  • természetismeret szakos tanár,  
  • vagy szívesen vállalna pedagógusokat segítő asszisztensi feladatot, 

az alábbi linken elérhető űrlap kitöltésével legkésőbb 2021. április 30-ig jelezze szándékát, adja meg az elérhetőségét és néhány adatot. Ez még nem az „éles” jelentkezés. A jelentkezőknek további részletes információt küldünk a vállaláshoz szükséges felelős döntésükhöz segítségképpen.

A jelentkezési lap ITT érhető el.

Kérjük, ossza meg a hirdetést olyan barátaival, ismerőseivel, akik Ön szerint az ügy elkötelezettjei lehetnének. Nagy erőt ad, hogy a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztályának támogatását is magunk mellett tudhatjuk. A feladathoz nem kell semmilyen előzetes szakmai tapasztalat ezen a téren, csak nyitott szem és nyitott szív azok felé, akik nálunk rosszabb helyzetben vannak.

Bízunk a találkozásban,

a pilisi Bizsu-ház dolgozói

A Bizsu házat korábban ebben a cikkben mutattuk be

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!