Hívogatás a nyári kántorképző tanfolyamokra

Hívogatás a nyári kántorképző tanfolyamokra

Share this content.

Forrás: Kántorképző Intézet
Reménykedve a csendesülő vírushelyzetben, idén nyáron is három tanfolyamot szervezünk a nyárra, amelyet még a Mandák Kórus próbahétvégéje és a kántortovábbképző tanfolyam követ majd.

A diákkorúaknak szervezett tanfolyamokon arra törekszünk, hogy minél közelebb kerüljenek a résztvevők az egyházi zenéhez, megismerjék, megszeressék énekeinket, s felkészüljenek az orgonista szolgálatra is. Mindenkivel egyéni szinten, saját igényei és képessége szerint foglalkozunk, a zenei előképzettség előny, de teljesen kezdőket is szívesen látunk. Célunk az, hogy a tanfolyam résztvevői értő módon vegyenek részt az evangélikus istentiszteleteken, s ébredjen igény bennük az aktív gyülekezeti tagságra. 11-12 éves korúaktól az egyetemistákig hívjuk a fiatalokat.

Egyelőre arra készülünk, hogy – a tavalyi évhez hasonlóan – „zárt tanfolyamokat” tartunk, azaz arra nem lesz mód, hogy valaki a tanfolyam ideje alatt egy-egy napra eltávozzon, majd visszajöjjön. Így próbáljuk elejét venni a tanfolyamon belüli járványnak. A vizsgát is előreláthatóan csak az interneten keresztül lehet majd követni. Természetesen az aktuális járványhelyzethez alkalmazkodva hozzuk meg majd nyáron döntéseinket.

 

A tanfolyamok időpontjai:

1. tanfolyam: június 25. – július 7. (12 nap, péntek délutántól szerda délelőttig)
2. tanfolyam: július 12–24. (12 nap, hétfő délutántól szombat délelőttig)
3. tanfolyam: augusztus 2–14. (12 nap, hétfő délutántól szombat délelőttig)
 

A tanfolyamdíj: 40 000 Ft.

Jelentkezni a kantorkepzo@lutheran.hu címen lehet a letölthető jelentkezési lapon. Kérjük, hogy a jelentkezéshez mellékeljenek lelkészi ajánlást is!

Jelentkezési határidő: 2021. május 28.

 

A Mandák Kórus augusztus 19–22. között tartja felkészítő táborát. Aki az énekkar munkájába be szeretne kapcsolódni, jelentkezhet a kórus vezetőinél: Kertész Péternél (kepetinek@gmail.com) és dr. Kretz Istvánnál (kretzistvan@gmail.com).

A továbbképző tanfolyamra elsősorban a már szolgálatban álló kántortársainkat hívjuk. Itt alkalom nyílhat a zenei feltöltődésre, a tapasztalatcserére, a kurzusszerű tudásfrissítő tanulmányokra egyaránt. A tanfolyamot dr. Ecsedi Zsuzsa vezeti (ecsedi.zsuzsa1@gmail.com).

Minden érdeklődést örömmel fogadunk a kantorkepzo@lutheran.hu drótposta címen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!