Tánccal ad reményt az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Tánccal ad reményt az Ótemplomi Szeretetszolgálat

Share this content.

Szöveg: Vitális Judit / Evangélikus.hu; fotó: Ótemplomi Szeretetszolgálat
A reményt vitte el a tánc a Magyarországi Evangélikus Egyház által fenntartott Ótemplomi Szeretetszolgálat idősotthonaiba. Az intézmény több mint 200 dolgozója és több mint 300 lakója közül nagyon sokan megmozdultak azért, hogy részt vegyenek a Jerusalema kihívásban.

„Nagyon nehéz időszakon vagyunk túl. Örült mindenki, hogy nem tesztelést kellett szervezni, nem újabb járványügyi szabályoknak, szigorításoknak kellett megfelelni, hanem egy vidám közösségi programban lehetett részt venni” – reagált Lázár Zsolt intézményvezető az Evangélikus.hu megkeresésére.

Mint elmondta: a munkatársak kezdeményezték, hogy közösen csatlakozzanak ahhoz a világszerte hódító táncos kihíváshoz, melynek keretében a dél-afrikai DJ-producer Master KG és Nomcebo Jerusalema című dala videóklipjének tánclépéseit kell bemutatni és videóra venni. A dolgozók és a lakók két hétig készültek a produkcióra.

Az elkészült klip végén a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt munkatárs és ellátottak emlékére ég a gyertya. „Egy dolgozónk még most is kórházban van, de abban bízunk, hogy most már sikerül legyőzni a járványt és nem jön el újra” – fejezte ki bizakodását Lázár Zsolt.

A Szarvas Ótemplom YouTube-csatornára feltöltött videó alatt egyébként Tóthné Tótka Edit szakmai vezető így fogalmazta meg gondolatait a kihívás kapcsán:

„Nem így terveztük.
Valami olyan jött, amire senki sem számított.
Valami, ami családokat szakított el egymástól.
Valami, ami elvette a szabadságunkat.
Valami, ami félelmet szült.
Valami, ami túl sok áldozatot követelt.

De soha nem lehetünk annyira elkeseredve, hogy ne tudnánk: mindig van remény!
A legsötétebb órában is velünk van Istenünk.

A maszk alatt van még mosoly.
A szemekben van még élet.
A szívekben van még remény.
Táncolunk, mert élünk.
Táncolunk, mert túl sok volt már a fájdalom.
Táncolunk, hogy reményt adjunk.”

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!