Építve az egységet – Ökumenikus imahét Miskolc-Vasgyárban

Építve az egységet – Ökumenikus imahét Miskolc-Vasgyárban

Share this content.

Miskolc – Miskolcon, a Vasgyári Református Egyházközségben is tart az egyetemes ökumenikus imahét, a programsorozatot a sárospataki református gyülekezet kórusa nyitotta meg január 20-án. A városrész különböző felekezetei ezen a héten látogatást tesznek egymás templomaiban, és az egységért imádkoznak. Forrás: tirek.hu, szöveg: Kojsza Péter

A gyülekezeti terem zsúfolásig megtelt református, katolikus és evangélikus hívekkel. Az alkalom fohásszal kezdődött, amelyet Antal Mariann református, Molnár József evangélikus, Kovács Endregörög katolikus és Balog Gyula római katolikus lelkipásztorok vezettek. A liturgiában – amelyet idén a kanadai keresztyének készítettek – az egymásért való hálaadás és az egységért való imádság került előtérbe.

Mikolai Vince az adományokért való hálaadásra, és a közösségek elfogadására buzdított. – Szeretnék hálát adni Istennek azért, hogy Krisztuson keresztül kinyilvánította végtelen szeretetét, és meghívott minket az egység építésére – fogalmazott a pápai prelátus. Az egység jelképeként a jelenlévők fennhangon tettek bizonyságot az Úrról, és testvéri kézfogással üdvözölték egymást, majd meghallgatták a sárospataki református gyülekezet kórusának szolgálatát Takács Andrásné vezénylésével.

Antal Mariann vasgyári lelkipásztor érdeklődésünkre elmondta, az ökumenikus imahét kiváló alkalom arra, hogy a különböző felekezetek megismerjék egymás kultúráját, és ellátogassanak egymás templomaiba. – Rájövünk ilyenkor, hogy más közösségekhez tartozók ugyanolyan emberek, mint mi, ugyanúgy hisznek a mindenható Isten hatalmában, szeretnek énekelni és fohászkodni – fűzte hozzá a programsorozat hétfői házigazdája.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: imahét - ökumené - Miskolc -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!