Lezárult az ökumenikus imahét Pápán is

Lezárult az ökumenikus imahét Pápán is

Share this content.

Pápa – 2014. január 20-25. között ökumenikus imahetet tartottak a Pápán is az itt működő felekezetek a Krisztus-hívők egységéért. 2014. január 25-én volt az imahét utolsó alkalma, melyen Boncz Zoltán lelkipásztor hirdetett igét az evangélikus templomban. Forrás: papa-ma.hu

Az imahét kapcsán Polgárdi Sándor esperes elmondta, a Kanadában élő keresztények azt kérték, hogy a világ keresztényei az idei imahéten a Korinthusiakhoz írt igeszakasz üzenetén gondolkodjanak el az egyházról, az összetartozásról, az ökumenéről, amely így szólt: Hát részekre szakítható-e Krisztus? 
„Pál apostol gondolatai naponta egy-egy mai problémát juttatnak eszünkbe, mert arról szól az apostol, hogy az egyház hiánytalanul megkapta Isten minden kegyelmi ajándékát. Úgy gondoljuk ez a kérdés nagyon aktuális, amikor a keresztény egyházaknak meg kell szólaltatni az igazi üzenetet. A történelem során az egyház részekre szakadt, s ennek kapcsán mindenki a saját egyházi közössége szerint tanított, hirdette az evangéliumot. Az imahéten arr irányult a figyelem, hogy hogyan is tudnak imádkozni együtt azok a keresztények, akik Jézusban hisznek. Természetesen, amit Pál apostol Korinthusban írt, az elsősorban az ott élő, ottani keresztényeknek szólt” - mondta az esperes.
Az Egyetemes imahét során minden nap más és más felekezet templomában tartották az összejöveteleket, s más hirdette az igét. 
Városunkban az ökumenizmus jelen van. Pápán tavaly elindult az első és ötödik osztályban a hit és erkölcstan oktatása. A megyében ez szinte példátlan volt. 2008-ban például a Biblia Éve kapcsán létrejött egy órási összefogás, valamint évről évre hagyománnyá vált ökumenikus nap. A lelkipásztorok minden hónapban egy-egy napra összegyűlnek, s beszélgetnek - tette hozzá az esperes. 
Az imahét perselyadományaival idén a Pápai Evangélikus Egyházközség diakóniai alapját támogathatták a hívek. Polgárdi Sándor ennek kapcsán köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki ezt megtette, s elmondta, az összegből a rászoruló gyermekeket fogják segíteni a karácsony előtti időszakban.

Címkék: imahét - ökumené - Pápa -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!