Február elsején indul a Magyarországi Evangélikus Egyház 1%-os kampánya

Február elsején indul a Magyarországi Evangélikus Egyház 1%-os kampánya

Share this content.

Budapest – 2014. február elsején indul a különböző médiumokban a Magyarországi Evangélikus Egyház idei egyszázalékos kampánya. A kampány szlogenje: Két szárnnyal többet segítesz. – A civil 1% mellett az egyházi 1%-kal is támogathatsz anyaóvókat, iskolákat, szeretetotthonokat. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Idei kampányunknak - a tavalyihoz hasonlóan - az a fókuszüzenete, hogy a civil egy százalék mellett van egy másik egy százalék is, amelyet az adózók az egyházaknak, illetve az evangélikus egyháznak felajánlhatnak. Az adózóknak ugyanis mintegy a fele egyáltalán nem rendelkezik az adó egy százalékáról, és akik civil alapítványoknak fel is ajánlják ezt az összeget, azoknak is több mint a fele az egyházak felé nem rendelkezik a másik egy százalékról. Az evangélikus egyház azonban a civil szervezetekhez hasonlóan fontos társadalmi szolgálatot végez intézményeiben, amelyeknek támogatását kérjük. Ezt hirdetjük a májusig tartó időszakban és erre szeretnénk felhívni mindenki figyelmét. 

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is lesznek reklámfilmjeink a különböző tévécsatornákon, emellett internetes felületeken és külterületen plakátokkal is hirdetjük majd az egy százalék felajánlásának fontosságát.
Egyházközségeink, intézményeink, óvodáink, iskoláink és szeretetotthonaink segítségét is kérjük ebben, szórólaposztással, a kampányra való figyelemfelhívással.

A szórólapok egyben rendelkező nyilatkozatok is, amelyeket a perforált résznél leválasztva, az azon leírt módon elküldve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak azonnal rendelkezhetünk egy százalékunkról. Bízunk abban, hogy ezzel is hatékonyabbá tudjuk tenni kampányunkat. 

Az egyszázalékos kampányról hasznos tudnivalókat találnak az evangelikus.hu és az egyszazalek2014.evangelikus.hu oldalon.
Innen letölthető a reklámfilm, a bannerek, a plakát és a szórólap is.

Két szárnnyal többet segítesz. - A civil 1% mellett az egyházi 1%-kal is támogathatsz anyaóvókat, iskolákat, szeretetotthonokat. 
Kérjük támogassák egyszázalékos kampányunkat annak népszerűsítésével és felajánlásaikkal!

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!