Hogyan készült? – Werkfilm/fotó az 1%-os kampányfilmről

Hogyan készült? – Werkfilm/fotó az 1%-os kampányfilmről

Share this content.

Budapest – Tavaszi időjárással kecsegtető verőfényes januári napon stábunk három helyszínes forgatást tervezett. Két belső, egy szobai- és egy kávézóbeli, valamint egy külső, játszótéri jelenet felvételére készültünk. Az evangelikus.hu-n közzétett felhívásra az ország különböző pontjairól jöttek statisztáknak gyülekezeti tagok, Veszprémtől, Szarvason át, Debrecenig. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Ahogyan a tavalyi évben, idén is kreatív partnerünk, a Kastner&Partners bonyolította le a forgatást, amelynek aktív részesei és szemtanúi lehettünk.

A főszereplő Dévai Balázs, a Bárka Színház színésze lett. Vele kapcsolatban elárulhatunk egy kis titkot: ő lesz a készülő Luther-rajzfilmben a fiatal Luther Márton hangja is.

A statisztáink között az első jelentkező Himerné Duló Erika szarvasi tanárnő volt, aki a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskolában a színjátszókör lelke és mozgatója. Ő még egy félangyalszárnyat is kapott telefonálás közben a filmben. Szintén Szarvasról jött Precskóné Erzsébet, akinek történetét interjúnkban is olvashatták. 

A debreceni gyülekezet hivatalvezetője, Veres Katalin Csenge is a kiválasztottak között volt. Veszprémből jelentkezett Szamosi Attila, megyei másodfelügyelő, zsinati póttag, Dékány Bernadett felügyelő pedig anyukáját ajánlotta az idős hölgy szerepére. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani nekik segítségükért!

Mellettük a partnerünk által ajánlott statisztákat is alkalmaztunk, de számosan voltak sajnos olyanok is, akik jelentkeztek, ám végül nem kaptak szerepet. Nekik szintén köszönjük felajánlott segítségüket és bíztatjuk őket, hogy jövőre újra jelentkezzenek!

Most pedig nézzünk a kulisszák mögé:

Film:

Fotók:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!