Ökumenikus imahét: Hírösszefoglaló a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület programjairól

Ökumenikus imahét: Hírösszefoglaló a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület programjairól

Share this content.

Győr – „Hát részekre szakítható-e a Krisztus?” (1Kor 1,13) – hangzott a 2014. január 19. és 26. között országszerte megtartott ökumenikus imanyolcad mottója. A közös alkalmak során Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke több helyszínen is hirdette Isten igéjét. Forrás: nyugat.lutheran.hu

Január 19. Székesfehérvár

Téma: Együtt… Szentek vagyunk

A székesfehérvári székesegyházban tartott nyitóalkalmon Szemerei János Mt 12,46–50 alapján arról beszélt, hogy az egyház a szentek gyülekezete: nem a tökéletesek közössége, hanem Isten szeretetének népe.

Január 21. Veszprém

Téma: Együtt… Semmilyen lelki ajándékban nincs hiányunk

Mk 8,14–21 alapján tartott prédikációjában a püspök arra világított rá a veszprémi Szent Mihály-bazilikát megtöltő gyülekezet előtt, hogy megajándékozottak vagyunk. Figyeljünk fel arra, hogy Jézus ott van velünk a csónakban, és mindenét odaadja értünk.

Január 22. Esztergom

Téma: Együtt… Megerősítjük, hogy Isten hűséges

A református templomban négy igehirdetést hallhattak a jelenlévők, egyházkerületünk lelkészi vezetője mellett Steinbach József dunántúli református püspök, Kocsis Fülöp görög katolikus megyéspüspök és Paskai László római katolikus nyugalmazott érsek részéről. Szemerei János Zsid 10,19–25 alapján hangsúlyozta, hogy Isten hűsége meg tudja tartani közösségeinket, ha belé kapaszkodunk.

Január 23. Pannonhalma

Téma: Együtt… Közösségbe vagyunk elhívva

A pannonhalmi bencés apátságban tartott ökumenikus vesperáson a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke a diákok előtt arról beszélhetett, hogy mik a jellemzői az igazi közösségnek. Szemerei János Jn 15,12–17 alapján kiemelte: a közösség segít, formál és értéket teremt.

Január 25. Győr

Téma: Együtt… Krisztushoz tartozunk

Szemerei János Mk 9,38–41 alapján prédikált a győri újvárosi katolikus templomban. Arra figyelmeztetett, hogy félelemből ne építsünk falakat egymás között.

Január 26. Répcelak

Téma: Együtt… Hirdetjük az evangéliumot

A zárónapon a püspök a répcelaki evangélikus templomban tartott alkalmon vett részt, amelyen D. dr. Harmati Béla nyugalmazott püspök prédikált. A vendég igehirdető Lk 4,14–21 alapján kiemelte: fontos, hogy továbbadjuk, megvalósítsuk és megtestesítsük egymás számára Isten könyörületét.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!