Kampányoljunk együtt! – Kérés a gyülekezetekhez és az intézmények dolgozóihoz

Kampányoljunk együtt! – Kérés a gyülekezetekhez és az intézmények dolgozóihoz

Share this content.

Budapest – Legyen közös ügyünk az egyszázalékos kampány népszerűsítése. Erről szól az alábbi levél. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Tisztelt Címzettek!

Mint ismeretes, 2014. február elsején indult a Magyarországi Evangélikus Egyház idei egyszázalékos kampánya. A kampány szlogenje: Két szárnnyal többet segítesz – A civil 1% mellett az egyházi 1%-kal is támogathatsz anyaóvókat, iskolákat, szeretetotthonokat.

Idei kampányunknak - a tavalyihoz hasonlóan - az a fókuszüzenete, hogy a civil egy százalék mellett van egy másik egy százalék is, amelyet az adózók az egyházaknak, illetve az evangélikus egyháznak felajánlhatnak. Az adózóknak ugyanis mintegy a fele egyáltalán nem rendelkezik az adó egy százalékáról, és akik civil alapítványoknak fel is ajánlják ezt az összeget, azoknak is több mint a fele az egyházak felé nem rendelkezik a másik egy százalékról. Az evangélikus egyház azonban a civil szervezetekhez hasonlóan fontos társadalmi szolgálatot végez intézményeiben, amelyeknek támogatását kérjük. Ezt hirdetjük a májusig tartó időszakban, és erre szeretnénk felhívni mindenki figyelmét. 

Az elmúlt évhez hasonlóan reklámfilmünket a különböző tévécsatornákon vetítjük, emellett internetes felületeken és külterületen plakátokkal is hirdetjük az egy százalék felajánlásának fontosságát.

Egyházközségeink, intézményeink, óvodáink, iskoláink és szeretetotthonaink segítségét is kérjük ebben a kiküldött plakátok kirakásával, szórólaposztással, a kampányra való figyelemfelhívással.

Az Evangélikus Élet 2014. február 9-én megjelent számában az idei 1%-os kampány elindulásáról olvashattak. A február 16-án megjelenő szám belső, dupla oldalán pedig az 1%-os kampány plakátja található. A plakátot ajánljuk a kampány gyülekezetekben, intézményekben való népszerűsítéséhez. Emellett a Luther Kiadó minden gyülekezetünkbe és (oktatási és diakóniai) intézményünkbe kipostázta ezen a héten a kampány A/3-as méretű plakátját és szórólapját is. Kérjük, hogy ezeket osszák szét az intézmények dolgozói, tanulói, szülei, a gyülekezeti tagok, azok hozzátartozói és ismerősei között.

Ha szükségük van további példányokra a plakátból vagy a szórólapból, az letölthető a kampányoldalról.

A szórólapok egyben rendelkező nyilatkozatok is, amelyeket a perforált résznél leválasztva, a rajtuk leírt módon elküldve a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, azonnal rendelkezhetünk 1%-unkról. Bízunk abban, hogy ezzel is hatékonyabbá tudjuk tenni kampányunkat, mert minden felajánlás számít. 

Ne csak saját gyülekezeti tagjainknak, hanem ismerősöknek, barátoknak, de idegeneknek is adjunk belőle. Szólítsuk meg az embereket, felhívva figyelmüket a felajánlás fontosságára.

Az egyszázalékos kampányról hasznos tudnivalókat találnak az evangelikus.hu és az egyszazalek2014.evangelikus.hu oldalon. Innen letölthető a reklámfilm, a bannerek, a plakát és a szórólap is, sőt egy e-mail aláírás is.

Kérünk mindenkit, hogy tegyék fel a bannereket honlapjaikra, e-mailes levelezésükben használják a kampányra felszólító aláírást. 

Rakják ki gyülekezeteikben, és intézményeikben a kiküldött plakátokat, osszák szét a szórólapokat.

2013-ban 61.620 érvényes felajánlás érkezett a Magyarországi Evangélikus Egyház számára, amellyel egyházunk továbbra is a harmadik legtámogatottabb egyház ma Magyarországon. Társadalmi szolgálatunkat azonban a felajánlók számának növekedésével tudjuk továbbra is biztosítani. Célunk tehát az, hogy minél több érvényes felajánlás érkezzen a Magyarországi Evangélikus Egyház javára. Ezt a célunkat el is érhetjük, ha ismerőseink, barátaink, családunk körében másoknak is ajánljuk az egy százalék felajánlásának lehetőségét. Duplázzuk meg felajánlóink számát: eddigi felajánlóink hozzanak legalább még egy plusz ajánlást! KÖSZÖNJÜK, hogy támogatja munkánkat!

Kérjük, támogassák egyszázalékos kampányunkat annak népszerűsítésével és felajánlásaikkal!

Üdvözlettel:

Horváth-Bolla Zsuzsanna

Magyarországi Evangélikus Egyház 

kommunikációs vezető

evangelikus.hu honlap főszerkesztő

Telefon: +36-20-824-79-99

 

 

email_signature_B_1.png

 

Címkék: 1% - egyszázalék - kampány - kérés -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!