Negyedik alkalommal egyeztettek egymással a baptista és az evangélikus egyház képviselői

Negyedik alkalommal egyeztettek egymással a baptista és az evangélikus egyház képviselői

Share this content.

Budapest – 2014. február 20-án a Déli Egyházkerület Püspöki Hivatalában látta vendégül Gáncs Péter elnök-püspök a Magyarországi Baptista Egyház delegációját. Papp János egyházelnököt Mészáros Kornél főtitkár, Paróczi Zsolt oktatási szaktitkár és Háló Gyula kommunikációs szaktitkár kísérte el erre a találkozóra. A misszió, oktatás és média területén való együttműködésről egyeztettek. Szöveg: Horváth-Bolla Zsuzsanna, fotó: Kiss Tamás

A Magyarországi Evangélikus Egyház részéről Gáncs Péter elnök-püspök mellett Varga Márta a MEE OI Nevelési és Oktatási Osztályának vezetője, Szeverényi János missziói munkáért felelős lelkész valamint Horváth-Bolla Zsuzsanna kommunikációs vezető, az evangelikus.hu honlap főszerkesztője vett részt a tárgyaláson.

Az intézményrendszer kibővülése, a strukturális változások, a hit- és erkölcstanoktatás mindkét egyházat új feladatok elé állították, amely a missziós stratégia átgondolását is kell, hogy eredményezze. Fontos feladatnak tartják mindkét részről a gyülekezet plántálást, a koncentrált ifjúsági munkát, önkéntesek és munkatársak, gyülekezeti vezetők képzését. Az iskolák és gyülekezetek kapcsolatában azonban arra is fény derült, hogy a két egyház másféle szempontrendszereket alkalmaz az átvételekkor, de az intézmények munkatársainak vagy a későbbi munkának a megítélésében is, így jó volt az álláspontokat egyeztetni, a véleményeket kicserélni.

A kommunikáció területén meglévő együttműködéseket továbbra is szeretnék fenntartani, sőt úgy tűnik, hogy különösen a rádió, a filmkészítés és az internet területén új lehetőségek is megnyílhatnak a további együttműködésre.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!