Nem csak az evangéliumot vitték az emberek közé – Interjú dr. Bálint Zoltánnal és dr. Bálintné Kiss Beátával

Nem csak az evangéliumot vitték az emberek közé – Interjú dr. Bálint Zoltánnal és dr. Bálintné Kiss Beátával

Share this content.

Budapest – Dr. Bálint Zoltán mérnök és felesége dr. Bálintné Kiss Beáta, tanárnő a világ számos országában éltek már, ahol az Evangélikus Külmissziói Egyesület (EKME) megbízásából nem csak az evangéliumot vitték az emberek közé, hanem kétkezi segítséget is. Interjúnkban B. Pintér Márta, az EKME társelnöke kérdezte őket. Riporter: B. Pintér Márta. Videó: Győri András Timótheus

Az interjú aktualitását az is adja, hogy Missziónk a békétlen és igazságtalan világban címmel tartotta közgyűlését és külmissziói napját az EKME 2014. február 22-én, szombaton a Deák téri evangélikus gyülekezet nagytermében.

A dr. Bálint Zoltán mérnök által tartott bevezető áhítat után, amely a „Ne szabjátok magatokat a világhoz” (Róm.12,1.) igéje alapján szólt „Közös úton a békesség és igazság szolgálatában” címmel dr. Fischl Vimos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára tartott beszámolót az Egyházak Világtanácsa 10. nagygyűléséről, az ökumené célkitűzéseiről.

Ezután került sor a közgyűlése, elnöki beszámolókra, pénzügyi jelentésre, számvizsgálói jelentésre, költségvetési tervezetre és az egyesület pénztárosának választására, beiktatására.

Az ebédszünet után „Egység munkálása a megosztott világban”  címmel Kovácsné Tóth Márta lelkész tartott előadást, majd afrikai úti beszámolóval jött dr. Bálintné Kiss Beáta, tanárnő.

B. Pintér Márta osztotta az úti áldást.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!