Találkozás a lelki mélységgel – Böjti sorozat

Találkozás a lelki mélységgel – Böjti sorozat

Share this content.

Böjt 2014 – Hogyan lehet átélni azt az időszakot, amely nem a fény felé, hanem nagypéntekre mutat? Mit jelent az úton lét, a megfáradás, a kísértés vagy az imádság? Szakítunk-e naponta legalább pár percet arra, hogy ne csak napi igényeinkre figyeljünk, hanem észrevegyük a csendben, a természetben, szeretteinkben és a körülöttünk lévő világban a böjtölés megélésének lehetőségét? Az evangelikus.hu böjti sorozata alkalmat kíván nyújtani az olvasónak arra, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre beljebb menjen, saját egzisztenciális kérdéseivel foglalkozzon. Szöveg: Bogdányi Mária, fotó: Vancsó Zoltán, sorozatszerkesztő: Galambos Ádám

Végtelennek tűnő búzatáblák közt járok. Nem is tudom, hova megyek.
Végtelennek tűnő tengerparton lábamat mossa a víz. Egyedül vagyok.
Végtelennek tűnő homokdűnék tetején ülök. Elfáradtam.

Mélység. Mindennapjaimat át meg átjárják a meg nem értettség, az értelmetlenség pillanatai és én már nem mindig tudok és akarok harcolni.
Magasság. Felettem viharfelhők sorakoznak. Vagy éppen ártatlanul-idillien süt a nap és megjátssza a jó idő, hogy minden rendben.

Föld és ég határán egy láthatatlanul feszülő szál, melyen drótkötéltáncosként egyensúlyozni kéne. Honnan lesz hozzá a bátorságom? Acrofóbiával sasszézni?

Egy nagy mélység fölött kihúzott kötél. A kötéltáncos a figyelő tömegnek feltette a kérdést, elhiszik-e, hogy ezen a kötélen végig tud menni egy talicskával?
Elhisszük! Lássuk! volt a válasz.
Mire a kötéltáncos:

Ki ül bele a talicskába?
Néma csend.
Aztán egy kisfiú jelentkezett, és fürgén belemászott. A kötéltáncos végigtolta a talicskát a kötélen maga előtt. Miután mindketten épségben újra a szilárd talajra léptek, többen megkérdezték a kisfiút:

Nem féltél beleülni?
 Nem, mert az édesapám tolta a talicskát  válaszolta egyszerűen.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!