Örömhírt hozó hópelyhek...

Örömhírt hozó hópelyhek...

Share this content.

Budapest – Cinkota – Ez a cím foglalta magában azt az üzenetet, amelyet a cinkotai hittanos gyermekek adtak át a népes gyülekezet tagjainak a hagyományos teadélutánon előadott műsor alkalmával. Szöveg: Vető István, Fotó: Gazsó Kata

Túrmezei Erzsébet költészete felé a jubileum kapcsán fordult a figyelmünk. Több verse is elhangzott, illetve a kisiskolások előadták a Hópelyhek evangéliuma című jelenetét. Ebbe ágyazódott bele az a közös ének is, amely szintén az evangélikus költőnő tollából származik, és szép adventi dallamunkra énekelhető. A négy versszak eléneklése során a jelenlévők szívébe vésődött karácsony ünnepének mindig aktuális mondanivalója  s egyúttal énekkincsünk is gazdagodott egy új gyöngyszemmel.

Énekeskönyvünk jól ismert koráljai, valamint a karácsonyi gyermekénekek keretezték a szöveges részeket. Fiatalok gitáros éneke, furulya, fuvola és citera hangja színesítette a műsort. A hallgatóságra feladat is várt: az elhangzott műsor tartalmát visszakérdező rejtvények fölé hajolva felnőtt és gyermek egyaránt kereste a helyes válaszokat. 
Végül a csillagszórók pompás látványát kísérő ének után a gyermekek megkapták várva-várt ajándékaikat, amelyeket a gyülekezet kreatív körének tagjai szeretettel és szorgos munkával állítottak össze számukra. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!