Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Share this content.

Budapest – Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet. Forrás: MTI

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke december 24-én éjféli szentmisét mutat be a budapesti Szent István-bazilikában. Ugyanekkor az esztergomi bazilikában Paskai László bíboros mutatja be az ünnepi szentmisét - közölte az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatala. Erdő Péter december 25-én 10 óra 30 perckor tart ünnepi szentmisét az esztergomi bazilikában.
Bölcskei Gusztáv püspök, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke december 25-én 10 órakor tart istentiszteletet a debreceni Nagytemplomban - tudatta a Tiszántúli Református Egyházkerület hivatala.
Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke elmondta, hogy december 25-én 11 órakor a Deák téri evangélikus templomban hirdet igét.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!