„Erős vár a mi Istenünk” – Hogyan készült a flashmob? – Werkfilm!

„Erős vár a mi Istenünk” – Hogyan készült a flashmob? – Werkfilm!

Share this content.

Budapest – Mint ahogyan arról az evangelikus.hu már beszámolt, 2014. március 29-én a Magyarországi Evangélikus Egyház Reformációi Emlékbizottságának szervezésében villámcsődületre (flashmob) került sor a Deák téri templom előtt. A 2014-es Reformáció és kultúra emlékévének jegyében zenészek, zenekarok, kórusok tagjai, önkéntesek, evangélikus iskolák és gyülekezetek fiatal és idősebb tagjai zenéltek-énekeltek együtt. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, Horváth-Bolla Zsuzsanna
A flashmobban az „Erős vár a mi Istenünk” Luther-éneket Johann Sebastian Bach harmonizálásában szólaltatta meg az énekkar, az összekötő zene Felix Mendelssohn Reformáció szimfóniájának témáira épült. A feldolgozást Bence Gábor készítette. 
Az akcióról készült nagyszabású videófilm utómunkái még folynak, de addig is pillantsunk be a kulisszák mögé werkfilmünkkel:

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!