Ő mindig ott van velünk – A mendeiek ünnepén is!

Ő mindig ott van velünk – A mendeiek ünnepén is!

Share this content.

Mende – 2012. december 9-én ünnepi istentisztelet keretén belül tartották meg a mendeiek templomuk felszentelésének 180. évfordulóját. Személyes beszámoló a gyülekezet egyik presbiterétől. Szöveg és fotó: Nyéki Klára

Az 1832-ben épült templomot advent 1. vasárnapján szentelték fel, így az időpont adva volt, hogy ezt az alkalmat az adventi időszakban rendezzük meg.

Krámer György püspökhelyettes elfogadta meghívásunkat, és gyülekezetünk lelkészével, Pintér Mihállyal közösen szolgált. Az igehirdetés többekben mély nyomot hagyott, igazán megható és tanulságos történeteken keresztül kaphattunk tanúbizonyságot arról, hogy életünk nehézségei és fájdalmai mellett sem feledhetjük, hogy Isten szeret bennünket.

Történhet bármi - akár a gyülekezet életében is -, ő mindig ott van velünk.

Egy születésnapi megemlékezés mindig számvetés is; ezen az együttléten volt alkalmunk visszatekinteni a múltba, és szeretettel gondoltunk vissza minden kedves emlékünkre, valamint volt és jelen gyülekezeti tagjainkra.

Örömmel számolgathattuk, hogy kis templomunk padsorai szinte feltöltődtek, többen magukénak érezték ezt a jeles alkalmat.

Az istentisztelet és az ünnepi közgyűlés után a gyülekezet közösségi termében szeretetvendégségre invitáltuk a jelenlévőket, és ott kötetlenül folytattuk tovább az ünneplést.

Ezúton is köszönjük, hogy hálaadó örömünkben oly sokan osztoztak.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!