Az Egyházak Világtanácsa gratulál a szír pátriárkának

Az Egyházak Világtanácsa gratulál a szír pátriárkának

Share this content.

Genf – Dr. Olav Fykse Tveit az Egyházak Világtanácsa (WCC) főtitkára gratulációját és támogatását fejezte ki II. Mor Ignatius Aphrem , az Antiochiai Szír Ortodox Egyház újonnan megválasztott pátriárkája felé. Forrás: Protestantnews, reformatus.hu / Külügyi Iroda, fordította: Csobán Nóra

A Szír Ortodox Egyház II. Aphrem megválasztását március 31-én jelentette be Libanonban. A pátriárka jelenleg hivatalos tagja a WCC Központi- és Végrehajtó Bizottságának, illetve a Kelet-Amerikai egyházmegye érseke és plébánosa.
Tveit április elsején írt levelében azt üzente az új pátriárkának: „Imádkozni fogunk, hogy az Úr megerősítsen és vezessen téged szolgálatodban...", illetve emlékeztette az ökomenikus mozgalmakban vállalt szerepeire, mint WCC tag, hogy ezáltal is erősítse nemzeti, regionális és globális szinten az egyházak közötti együttműködést.
II. Aphrem a Szíriai Ortodox Egyház 123. pátriárkája.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!