Gothart Magaard a Schleswig és Holstein Egyházkerület új püspöke

Gothart Magaard a Schleswig és Holstein Egyházkerület új püspöke

Share this content.

Schleswig – Gothart Magaardot (58) választották Schleswig és Holstein új püspökévé. Az evangélikus teológus – 2014. április 11-én a Schleswig-i Dómban tartott választási zsinaton – az 1. menetben a jelenlévő 144 zsinati tag szavazatából 88 megkapott. Ellenjelöltjére, Efride Knotte-ra (57), a braunschweigi Bad Gandersheim prépostjára 54 szavazat esett, tartózkodás mellett. Forrás: idea.de. Fordítás: Lackner Pál

Dr. Andreas Tietze, zsinati elnök méltatása: „Gothart Magaarddal egyházunk legészakibb kerülete egy tapasztalt, megfontolt és elkötelezett püspököt nyer. Sok odaszánással, szerénységgel, kifinomultsággal és humorral látta eddig megbízott püspöki szolgálatát, és a kerületben élők számára régóta püspökké lett. Együtt örülünk vele és családjával, és kívánjuk számára Isten áldását a Schleswig-Holsteini körzetben.” 

Gerhard Ulrich, az Északi Evangélikus Egyház vezető püspöke - Magaard elődje ebben a körzetben- szintén gratulált: „Örülök, hogy a zsinat megválasztott a kerület püspökének Gothart Magaardot. Ő a püspöki hivatalt világosan és lelki meghatározottsággal fogja gyakorolni. Ismeri a körzetet, tudja, hol van szükség a püspöki vezetésre a vidéki területeken, a városokban, valamint a dán szomszédunkkal együttműködve. Isten gazdag áldását kérem Gothart Magaardra!” 

Az 58 éves Gothart Magaard Flensburgban született, teológiát (Nyugat-)Berlinben és Hamburgban tanult, 1986-ban ordinálták Hamburgban, a Szt. Mihály főtemplomban. Ezután Hamburg-Jenfeldben lett lelkész, 1989-től az Észak-Elbai Egyház központjában teológiai referens. 1991-2005 között Praetz-ben a Prediger- und Studienseminarban dolgozott, mint tanulmányi vezető, majd igazgató. 2005- az Észak-Elbai Egyház Hivatalában a személyzeti osztályt vezette. 2009 októberében a zsinat felhatalmazása alapján az egyházvezetés megbízta a Schleswig-Holsteini körzet püspöki feladatinak ellátásával, mert Gerhard Ulrich püspök az egyházvezetés elnökeként a Északi Egyház egyesülési folyamatának vezetését vette át. Gothart Magaard házas, 4 felnőtt gyermeke van.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!