Európa Rólad szól!

Európa Rólad szól!

Share this content.

Genf – Közleményében az európai parlamenti választásokon való részvételre buzdít az Európai Egyházak Konferenciája (CEC), a társadalmi vitát kezdeményez Európa jövőjéről. Forrás: CEC, reformatus.hu

Magyarországon május 25-én tartják az európai parlamenti választásokat. A CEC közleménye hangsúlyozza, hogy „az EU nem csupán egy közös piac, hanem egy lehetőség az európai emberek számára, hogy együtt éljenek és dolgozzanak, valamint közösen tegyenek az igazságosságért, a békéért, az élet méltóságáért, a szegénységből való megszabadulásért és a fenntartható jövőért".

Az európai egyházakat tömörítő szervezet szerint a választások lehetőséget adnak arra, hogy az emberek hangot adjanak reményeiknek, elképzeléseiknek és törekvéseiknek. A szavazás jelentőségét abban is látja, hogy az unió polgárai dönthetnek a szolidaritás megújítása, a különbségek tisztelete és a felelősség megosztása mellett.

A CEC bejelentette, társadalmi vitát kíván indítani Európa jövőjéről. A részletekről a www.ecumenicalvoices2014.org oldalon tájékozódhatnak.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!