Egyre több német városban rehabilitálták a boszorkányperek áldozatait

Egyre több német városban rehabilitálták a boszorkányperek áldozatait

Share this content.

Unna – Már 25 német városban rehabilitálták az egykor boszorkányként és varázslóként kivégzett nőket és férfiakat Hartmut Hegeler evangélikus lelkész szerint. Forrás: MTI

„Nagyon remélem, hogy a listára még több város felkerül. Nem lehet az igazságtalanságé az utolsó szó" - fejtette ki Hegeler az észak-rajna-vesztfáliai Unnában.

Hegeler 12 éve dolgozik a boszorkányperek feldolgozásán és az áldozatok emléke megőrzésén. Németországban az újkor kezdetén 25 ezer nőt és férfit végeztek ki boszorkányság okán.

A nyugdíjas vallástanító szerint régóta esedékes az áldozatok rehabilitálása. „Vissza kell kapniuk emberi méltóságukat. De aktuális oka is van annak, miért fontos foglalkozni a témával: felnyitja ugyanis a szemünket a ma történő igazságtalanságokra" - fogalmazott Hegeler.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!