Az eddigi legnagyobb élelmezési programját hajtja végre az Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban

Az eddigi legnagyobb élelmezési programját hajtja végre az Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban

Share this content.

Budapest – Eddigi legnagyobb élelmezési programját hajtja végre az Ökumenikus Segélyszervezet Afganisztánban az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) keretében. A térségben dolgozó legnagyobb magyar szervezet 1.244 tonna élelmiszert oszt ki március és június között Sar-e-Pul és Samangan (Észak-Afganisztán) tartományokban. A mintegy 100 teherautónyi, alapvető létszükségletet kielégítő nemzetközi adományból 6.911 háztartás, azaz 48.377 fő részesül, melyet „food for work” – azaz élelmet munkáért program keretében kapnak meg a rászorulók. A 200 millió forint értékű projekt nagyságát az is jelzi, hogy több száz kilométer út felújítása és csatorna megtisztítása valósul meg, illetve 514 kandát (vízgyűjtő) is megtisztítanak a kedvezményezettek 3 millió munkaóra során. Forrás: segelyszervezet.hu

Afganisztánban az elmúlt időszakban történt heves esőzések és az ennek következtében kialakult áradások, földcsuszamlások több száz halálos áldozatot követeltek, többen eltűntek, tönkrementek a szántóföldek és a helyi gazdaságok, valamint számtalan lakóingatlan teljesen megsemmisült, illetve súlyos károkat szenvedett. Sar-e-Pul és Samangan tartományokban az utóbbi időben 32-re emelkedett a halálos áldozatot száma. Az ebben a térségben kiosztott, „legjobbkor érkező” élelmiszer így még nagyobb segítséget jelent a több ezer bajbajutott számára. Az Ökumenikus Segélyszervezet helyi stábja eközben megkezdte egy külön árvízi segélyprogram kidolgozását is. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet az ENSZ Világélelmezési Program afganisztáni irodájával márciusban írta alá azt a megállapodást, mely lehetőséget biztosít további élelmezési programok végrehajtására, humanitárius katasztrófák esetén történő együttműködésre, iskolai étkeztetésre, élelmiszerbiztonság és infrastrukturális fejlesztésekre, helyi állami és civil szervezetek kapacitás-fejlesztésére.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2001 óta több mint 2,7 milliárd forint értékben nyújtott humanitárius és fejlesztési segítséget Afganisztánban.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!