Rendhagyó, fergeteges sakkversenyt tartottak Négyfaluban

Rendhagyó, fergeteges sakkversenyt tartottak Négyfaluban

Share this content.

Négyfalu – Mint mondják minden kezdet nehéz, de vannak nagyszerű kezdetek is, sőt mondhatjuk kezdeti sikerek. A május 1-i hosszú hétvége alkalmával a kisújszállási és négyfalusi sakkozók mérték össze tudásukat, a Via Barcensis egyesület által megszervezett testvérvárosi rangadón a Zajzoni Rab István Líceumban. Forrás: evangelikus.net, szöveg: Antal László

A „nemzetközi” versenyt megelőzően, Négyfalu alpolgármestere, Géczi Gellért köszöntötte a jelenlevőket, majd Kecze István Kisújszállás polgármestere szólt azokhoz a gyerekekhez, akik az iskola sakk-körét látogatják és örömmel jöttek el megtekinteni azt a versenyt, ahol Négyfalu élőpontos játékosai csaptak össze a kisújszállási Sportklub sakkszakosztályának csapatával.

 A rangadón, Vrencián Lehel brassói Amatőr Sakkvilágbajnok vállalta a bírói tisztet.

A Via Barcensis Kupa – hét fordulós zárt rapid verseny, első serlegét, Négyfalu elsőszámú játékosa, Sándor Petrut mesterjelölt nyerte meg, mellette pedig Fekete Albert Fide Mester kisújszállási sakkoktató és tanítványa Balog Dávid állhattak dobogóra.

A torna második napján, következett a Borcsa Mihály Csapatverseny melyen, szoros küzdelem után, a kisújszállási vendégcsapat 5-3 arányban mutatta meg játékerejét.

A kisújszállási csapat tagjai: Fekete Albert, Balogh Dávid, Fekete Ágnes és Kecze Mátyás, Négyfalut pedig: Sándor Petrut, Miklós NórbertAntal Hunor Zoltán és jómagam képviseltük.

Reméljük, hogy itt e tájon, jönnek majd az új PortischokLékok és Polgár Juditok. Mert feltétlenül egy tradíció van születőben és a kezdeti nehézségeket letudva szoros összefogással, megvalósítói lehetünk egy haladó hagyománynak mely nemcsak a sportot, művészetet és logikai tudományokat, hanem az értéket alkotó emberi közösséget foglalja magába, egyazon időben.

Hivatkozások: További képek. -
Címkék: Négyfalu - sakkverseny -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!