Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 30299 || 2. oldal a 303-ből. || Előző oldal || Következő oldal

- Szerda [2019.02.13.] "Az Úr erősítse meg a szíveteket, és tegye feddhetetlenné a szent életben a mi Istenünk és Atyánk színe előtt!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szerda [2019.02.13.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 63,16b S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 6,9 Uram, te vagy a mi atyánk, ősidőktől fogva megváltónknak nevezünk. Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved, Te, Uram, vagy a mi Atyánk, megváltónk, ez neved öröktől fogva.  Ti azért így imádkozzatok: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben, szenteltessék meg a te neved;  te Uram, te magad vagy a mi aty (Útmutató)

A papok is kiéghetnek? – interjú Makkai László görögkatolikus pappal

Makkai László görögkatolikus pap, egyetemi lelkész, a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium igazgatója, diákotthon vezető. 2004-től pasztorálpszichológiát tanult a Debreceni Református Egyetemen, majd Kolozsváron végezte a doktori iskolát, ahol egyre inkább érlelődött benne, hogy papként az élet számos területén végez szolgálatot, mint az idősek, betegek, börtön látogatása, jegyesoktatás, hitoktatás gyereknek és felnőtteknek… Tanulmányai során egyre inkább megfigyelte, hogy a kiégés veszélye a papokat különösen fenyegeti, ezért erre a területre kezdett el komolyabb szinten specializálódni. Mindenekelőtt tisztázzuk le, hogy mit is értünk kiégés alatt… Freudenberger fogalma szerint “a szindróma krónikus emocionális megterhelések, stresszek nyomán fellépő fizikai, emocionális, mentális kimerülés, mely a reménytelenség és inkompetencia érzésével, célok és ideálok elvesztésével jár, s melyet a sajá (777blog.hu)

Citromos kávé - sírni és nevetni csak szívből, szabadon

Mit is mondhatnék neked? A sírás és a nevetés ugyanarról a tőről fakad. A szeretet tövéről. A szeretet az atya, akinek gyermekei a sírás és a nevetés, e két istenség. A világ szenvedés, mondta volt Szidhárta a bölcs, és nem is tévedett. Csak épp egy másik világról beszélt. Az a világ még ezelőtt volt, és abban az emberek előbb nevettek, aztán sírtak, mert az öröm volt az idősebbik, ő született hamarabb, aki paradicsommá tette az életet, s a kisebbik testvér, a bánat követte útján, lépett lába nyomába, ahogy a kisebbik testvéreknél szokás. E kimélyült lábnyomok mentén ürült ki az élet, vált kopárrá és fullasztóvá. Ekkor jött az atya, aki lenyelte a sírást, és a nevetést, hogy kiköpve őket fordított sorrendben a sírás legyen az idősebb, és a nevetés járjon innentől a lába nyomán. A világ így telt el ismét, így vált először szenvedéssé, majd a szenvedést követi az öröm, amikor megtalálod azt, (KÚTKERESŐ)

“Arra születtél, hogy valaki számára ajándék legyél” – Böjte Csaba testvér a házasságról

Csaba testvér újra szívhez szóló gondolatokat osztott meg, ezúttal a házasságról. Az M5 kulturális csatorna a Házasság Hete kapcsán kereste meg a ferences szerzetest, aki a maga egyszerűségével és hitelességével beszélt mindannyiunk számára megfontolandóan.  Gyerekek között élek: a gyerekekben hihetetlen elementáris erővel a serdülő korban feltör a vágy a közösség után. Szomjúság, éhség, ez a vágy őket másik testvérük felé fordítja. Legfontosabb kérdés számukra, hogy kapjanak, találjanak egy olyan társat, akinek megfoghatják a kezét, akinek mindent elmondhatnak, akivel reggeltől-estig együtt lehetnek.  Ezért a célért képesek ők tanulmányaikat, mindent felrúgni. Ezt a vágyat, hisszük, hogy a Jóisten ültette az emberbe, és ezt a vágyat, nem lehet büntetés nélkül ignorálni. Igen, szinte predestinál, belelök a párválasztásba, abba, hogy találj valakit magad mellé, akinek megfoghatod a kezét, akinek elmondh (777blog.hu)

02.12 Korlátozta önmagát - nagy a felelősségünk

„Kezeim munkáját csak bízzátok reám!" (Ézs 45,11). Itt, az időben Isten sem szabad. Nem úgy mozgatja gyermekeit mint sakkfigurákat a táblán, hanem önmagát korlátozva, szabad választást engedett nekik. Tudatosan tette ezt, a végső eredmény ismeretében. Az örökkévaló múltban Isten akarata korlátlan volt, és nem létezett más akarat. Az örökkévaló jövőben szintén korlátlan hatalommal fog bírni, mert addigra győzelmet arat a szeretet, és az ember szabad akarata megegyezik az Ő akaratával. Ez az Isten dicsősége. tovább (Velünk az Isten!)

Roma etnikai tömböket alakít ki a CSOK?

Úgy tűnik, szoros kapcsolat fedezhető fel a borsodi falvak ingatlanpiaci robbanása és a házasságkötések számának meredek emelkedése között. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Öveket becsatolni, irány az üdvösség!

Minden ember mélyről jövő vágya, hogy boldog legyen. Ennek rendelünk alá mindent az életünk során: munkát, pénzt, családot… De vajon mi a terve Istennek? Ő hogyan szeretne minket boldoggá tenni? Az utóbbi időben életem több területén is hasznát vettem, hogy tervezős típus vagyok. Kezdhetem a felsorolást a 777-nél végzett feladataimmal, de a tanításban, a háztartásban és az imaéletemben is hasznát vettem, veszem. Ennek köszönhetem többek között, hogy nemcsak elhatároztam, hanem tényleg el is olvastam négy hónap alatt a teljes Bibliát. Egészen konkrétan beosztottam, hogy melyik napon melyik részeket kell elolvasnom és utána egyszerűen követtem a tervet, aminek rengeteg gyümölcse lett. Persze nem egyszer előfordul velem is, hogy hiba csúszik a gépezetbe és újra kell tervezni. Néha azért, mert előre nem látott események jönnek, máskor azért, mert rádöbbenek, hogy nem a kitűzött cél felé haladok. Ez pedig már többr (777blog.hu)

Madártej Valentin napra a Házasság hete alkalmából

Hozzávalók: Egy férfi és egy nő. Egy férj és egy feleség."Szeretet,öröm,békesség,türelem,szívesség, jóság, hűség, szelídség,önmegtartóztatás,Ezek ellen nincs törvény." A házasságot ünnepeljük Valentin nap hetében. Neve is van: A Házasság Hete. 12 éve ebben az időszakban programok szerveződnek az elköteleződés, a hűség, a házastársi boldogság mellett "kampányolva". Mert ez már nem természetes. Már beszélni kell róla, hogy ez jó is lehet, hogy meg lehet találni az életre szóló párunkat, hogy a problémákat meg lehet oldani, hogy meg lehet öregedni együtt, gyermekeink gyűrűjében. Ezért a hozzávalókat a Bibliából, a Galatákhoz írt levélből vettem. 5. rész 22-23.versek. Pál apostol ezekben jelöli meg keresztény/keresztyén életünk legfontosabb ismertetőjeleit. Ha szeretet nincs bennem, semmi vagyok. - mondja máshol:A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,A szeretet nem féltékeny,Nem kérkedik, nem g (A parókia konyhájából)

Így támogatja a Csíki Sör Ferenc pápa erdélyi látogatását

260 Magyarországról érkező családot fogadnak be a Sör Manufaktúra dolgozói a június 1-jei látogatás alkalmából. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Mit kezdjen egy hívő ember a túlóratörvénnyel?

Mivel a munkaidő, túlóra és munkabér körüli viták állandósulni látszanak Magyarországon, érdemes lehet visszatérni arra a kérdésre: mit tanít minderről a Katolikus Egyház? Olvasói levél a munkaidő és a bér egyházi megítéléséről. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Nullkilométer, avagy hogyan tanít az életre egy díjnyertes természetfotó?

Sokan hatalmas áldozatokat vállalnak, pénzt, időt és fáradságot nem kímélve messzi utazásokra vállalkoznak, hogy méltó pályamunkával, kiváló fotókkal jelentkezhessenek a National Geographic fotópályázatain. (Jezsuita blog)

2019. 02. 12.

A mi Urunk, Istenünk irgalmas és megbocsát. (Dán 9,9a) Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas! (Lk 6,36) (Evangélikus útmutató)

Az ember, aki nevetve született

Pénteken a tíz éve meggyilkolt Marian Cozmára emlékeztek Veszprémben. A román játékost túlzás nélkül imádta a város, azóta sem igazán sikerült megemészteni durva, erőszakos halálát. Mocsai Lajos, a veszprémi kézilabdacsapat és Cozma egykori vezetőedzője beszédében a gyilkosság utáni napokat idézte fel. Kiemelte, a román beálló olyan ember volt, akit az egész csapat rendkívül támogatott és szeretett. (…) A meccs után Nagy László vehette át az elsőként átadott Marian Cozma-díjat. Világklasszisunk láthatóan meghatódott, majd következett a szurkolók vezetésével elénekelt Himnusz. A felemelő jelenet jól láthatóan a csapat idegenlégiósaira is hatással volt. Felejthetetlen este volt, méltó emlékezés egy remek sportemberre. A Veszprém legyőzte a Barcelonát, Nagy Lászlóé az első Marian Cozma-díj - pestisracok.hu Szokták mondani, hogy az ember élete a születési és a halálozási évszám közötti rövid von (reposzt.hu)

- Kedd [2019.02.12.] "Én, én vagyok az ÚR, rajtam kívül nincs szabadító!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html    - Kedd [2019.02.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL                S z e n t   B i b l i a    az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 11,25  S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK    "Én vagyok!":  Jn 8,24   Senki sem állhat meg veletek szemben. Rettegést és félelmet kelt Istenetek, az ÚR, az egész országban, ahova csak léptek, ahogyan megígérte nektek.   Ezért mondtam nektek, hogy meghaltok bűneitekben: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok bűneitekben.”   Nem állhat meg senki előttetek; azt míveli az Úr, a ti Istenetek, hogy féljenek és rettegjenek titeket az egész (Bátorító blognapló)

- Kedd [2019.02.12.] Jézus a menny kapuja számodra is!

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  - Kedd [2019.02.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 60,2 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Jn 1,51 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad.   És hozzátette: „Bizony, bizony, mondom néktek: meglátjátok a megnyílt eget és az Isten angyalait, ami (Örömüzenet)

- Kedd [2019.02.12.] "Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma: minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Kedd [2019.02.12.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Dán 9,9a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Lk 6,36  A mi Urunk, Istenünk irgalmas és megbocsát. Legyetek irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas! A mi Urunké Istenünké az irgalmasság és a bocsánat, Legyetek azért irgalmasok, mint a ti Atyátok is irgalmas. De te, Urunk és Istenünk, irgalmas vagy és megbocsátasz, Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas. "Az ÚR Jézus Kri (Útmutató)

Hős erdélyi lány mentett életeket a kollégiumtűzben

Megrendítő, de egyben felemelő interjút adott Lengyel Anna az erdélyi Krónikának: a fiatal egyetemistának köszönhetően menekült meg több diák a Ráday utcai kollégiumtűzben. Egészen fantasztikus, kegyelmi gondolatokat is mondott az interjúban a magyarfenesi diák, aki ösztöndíjjal tanul Budapesten. Erdélyi hallgatónak köszönhetően menekült meg sok diák a január végi tűzesetben, amely a Károli Gáspár Református Egyetem budapesti, Ráday utcai kollégiumában történt. A magyarfenesi Lengyel Anna a segélynyújtásról, az isteni gondviselésről beszélt az erdélyi Krónikának. „Az első dolog, ami eszembe jut a tűzesetről, az a gondviselés, hiszen olyan sokan megmenekülhettünk” – fogalmazott Lengyel Anna. A Kolozs megyei Magyarfenesről származó lány számos diáktársát értesítette a helyszínen arról, hogy tűz ütött ki a Károli Gáspár Református Egyetem budapesti, Ráday utcai kollégiumában, amely január 23-án leége (777blog.hu)

Majdnem a XIX. században született a 10 pápát megélt apáca

2019. február 11-én ünnepelte 115. születésnapját André Randon szerzetesnővér. [...] Bővebben! (Szemlélek)

„Az élet szép, éljétek jól!” – a kilencévesen rákban elhunyt kislány üzenete

Ilaria Orlando négyéves korától neuroblastomában szenvedett és tavaly júniusban halt meg. Meséit, amelyeket élete utolsó hónapjaiban írt, Ilaria csodálatos világa címen adták ki, és az eladásokból befolyó összeget a daganatos gyermekek támogatására fordítják. „Az élet szép, éljétek jól!” – ismételgette a kis Ilaria, aki tavaly június 3-án, mindössze 9 évesen halt meg neuroblastomában. Ez az egyszerű, ám erőteljes felhívás eszünkbe idézi Teréz anya híres szavait, a Himnusz az élethez című versét. A kislánynak igaza volt, az életet jól kell élni, nem szabad elpazarolni! Olyan igazság ez, amelynek Ilaria gyermekként is tudatában volt, míg mi, felnőttek hajlamosak vagyunk elfelejteni, és ahogy felnövünk, egyre komplikáltabbá tesszük azt. A gyermekek azonban egyszerűek, és ez a történet is erre emlékeztet minket. Az Iaia Álma Alapítvány Ilaria Orlando, vagy ahogy mindenki hívta, Iaia szervezetében 2012-ben, 4 (777blog.hu)

Pappá szentelték a pap fiának a fiát

A különlegesen ünnepi esemény Nyíregyházán történt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

DÖBBENETES MAI HISTÓRIÁK: A KERESZTYÉNÜLDÖZÉS VILÁGINDEXE 2019 ELEMZÉSE NYOMÁN

DÖBBENETES MAI HISTÓRIÁK A KERESZTYÉNÜLDÖZÉS VILÁGINDEXE 2019 ELEMZÉSE MEGLEPETÉSEK: INDIA, KÍNA NEGATÍV FELJÖVŐBEN Előző cikkünkben (Elképesztő keresztyénüldözés a 21. század elején – 245 millió az üldözött, 10 967 a meggyilkolt, testi bántalmazást szenvedett - bekefy.agnusradio.ro – 2019.01.29) beszámoltunk Olvasóinknak arról, hogy az Open Doors nemzetközi szervezet közzétette 2019-es jelentését, számait, statisztikáit, listáit a keresztyénüldözés tendenciáiról az előző év során. Kiváltképpen 50 országban nagy a veszélyeztetettségük a keresztyéneknek. A jelentés 2018. októberéig vizsgálta az adatokat egy évre visszamenően, s azokat értékelték ki a szakemberek az elmúlt két hónapban, illetve a legfrissebb adatokkal egészítették ki az előzőeket. A korábbihoz viszonyítva a vizsgált időszakban 245 millió keresztyén szenved el a világ különböző részein nagyon erős vagy extrém üld (Békefy Lajos blogja)

7 pont

1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házasságához 10 millió forint összegű kedvezményes kölcsönben részesül. Minden gyereknél egy évre felfüggesztik a törlesztést három évre, három gyerek után elengedik a fennálló tartozást. 2. Bővítik a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kedvezményes hitelét.  3. A második gyermek születésekor 1, a harmadiknál 4 millió forintot, minden további gyereknél 1-1 millió forintot vállal át a kormány a szülők jelzálog-hiteléből.Itt van a kormány családvédelmi akcióterve – Csurgó Dénes (index.hu) 2019. február 10. A vasárnapi miniszterelnöki évértékelőn bejelentett hétpontos családvédelmi intézkedési terv első három pontja után a negyedik gyermek után anyáknak járó szja-mentesség, új autó vásárlási program, bölcsődei férőhelyek bővítése és a nagyszülői gyed következik. Egyrészt egy kormányf (reposzt.hu)

02.11 Minden térd meghajoljon!

„A királyi székben ülőnek és a Báránynak áldás és tisztesség és dicsőség és hatalom örökkön örökké!" (Jel 5,13). tovább (Velünk az Isten!)

2019. 02. 11.

Teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon. (Zsolt 16,11) A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. (Gal 5,22–23a) Lelki útravaló a mai napra Az öröm – vagy talán nevezzük inkább derűnek – a leginkább meghatározó keresztény lelkiállapot. Több is annál, mint lelkiállapot. Közeg, élettér. Mint halnak a víz, madárnak a levegő, olyan a hívő ember számára az öröm.„A teljes élet: az öröm. Örülnöd kell, igaznak kell lenned, derültnek, teremteni kell, és ki kell nyílnod boldogan” – írja Hamvas Béla. Persze – teszem hozzá gyorsan – ez az öröm sokszor egy „mégisöröm”, amikor a hétköznapi történések egyáltalán nem indokolják a nagy örvendezést. Mint egy csöndes, de mégis hallható, folyamatos zenei aláfestés, úgy van jelen életünkben az Isten gyöngéd szeretete és gondviselése. Figyelnünk (Evangélikus útmutató)

Újra divat a házasság Magyarországon?

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint igen. [...] Bővebben! (Szemlélek)

John Goldingay és a helyettes bűnhődés

John Goldingay ószövetséges teológus néhány gondolatát fogom most kritizálni. 2010-ben ún. „Teaching Assistant” (TA) voltam Dr. Jay Sklar mellett, az volt a feladatom, hogy a készülő Leviticus kommentárját nézzem át és érthetőség és kulturális szempontok alapján véleményezzem. (Sklar kommentárja a Tyndale Old Testament Commentaries sorozatban jelent meg 2013-ban.) Sklar kiváló pedagógiai érzékkel vezetett be Mózes […] (Szabados Ádám blogja)

- Hétfő [2019.02.11.] Ne legyen más Istened, ne imádj bálványt!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Hétfő [2019.02.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t   B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 10,20 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Jn 8,25   Az URat, a te Istenedet féld, őt szolgáld, hozzá ragaszkodj, és az ő nevére esküdj!   Megkérdezték tehát tőle: „Ki vagy te?” Jézus így válaszolt nekik: „Az, akinek eleitől fogva mondom magamat.   Az Urat, a te Istenedet féljed, őt tiszteljed, ő hozzá ragaszkodjál, és az ő nevére esküdjél.   Mondának azért néki: Ki vagy te? És monda nékik Jézus: A mit ele (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2019.02.11.] "Ha ugyanis a múlandó dicsőséges, mennyivel inkább dicsőséges a maradandó!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html    - Hétfő [2019.02.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 60,2 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  2Kor 3,18 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad.   Mi pedig, miközben fedetlen arccal, mint egy tükörben szemléljük az Úr dicsőségét mi (Örömüzenet)

- Hétfő [2019.02.11.] "Fényözön árad az igazra, és öröm a tiszta szívűekre. Örüljetek, ti, igazak, az Úrnak, magasztaljátok szent nevét!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2019.02.11.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 16,11 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Gal 5,22-23a Megismerteted velem az élet útját, teljes öröm van tenálad, örökké tart a gyönyörűség jobbodon.  A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Te tanítasz engem az élet ösvényére, teljes öröm van tenálad; a te jobbodon gyönyörűségek vannak örökké. De a Lé (Útmutató)

Eszter, naivából királyné

Ahogy korábban beharangoztuk: új sorozatunkban megismerkedünk néhány ószövetségi női alakkal, és általuk megpróbálunk közelebb férkőzni önmagunkhoz is. Első bejegyzésünkben Deborával ismerkedhettünk meg, aki a nők egyik sajátos képességét az igazságérzet, a bírói, prófétai énjüket, a szociális érzékenységüket képviseli. Most Eszter története következik. Bevezető gondolatok: a szöveg világa A bibliai Eszter könyve főhőséről kapta a nevét, amely visszhangozza a babiloni Istár istennő nevét, de származhat a perzsa stara (csillag) szóból is. A főhős héber neve Hadassza, amely mirtuszt jelent. A mirtusz az illatáldozatok és a szombati szertartások legismertebb anyaga volt, a füstölőszer dobozát is hadasznak hívták. Eszter könyve egyike annak az öt tekercsnek, amiket zsidó ünnepeken olvasnak fel. Eszter könyvét Purim ünnepén olvassák fel. Maga a könyv tanúsítja ennek az ünnepnek a bevezetését. Eln (#BIBLIAKULTÚRA)

Nem erő kérdése

Varga Gábor - ahogy ő fogalmaz -, főállású anyuka. Napi 24 órában egyedül neveli súlyos fogyatékkal élő kisfiát, Táltost. A sérült gyerekekkel foglalkozó intézmények száma a szükségesnél sokkal alacsonyabb. Gábor már egyszer próbálkozott egy napközi berendezésével, ám ez az utolsó pillanatban egy betörés miatt meghiúsult. Három hónap múlva - ha minden jól megy -, a napközibe megérkezhetnek az első gyerekek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Milyen az élet pap nélkül?

A napról-napra súlyosbodó  paphiányról írt remek blogbejegyzést Varga Gergő Zoltán az S4C oldalán: az elmúlt évtizedekben az egy papra eső hívek száma majdnem megduplázódott a világban. A hétvégén a családunktól messzebb élő rokonokat látogattuk meg a Délvidék egy kisebb, ám annál jobban szituált falujában. Amit ott hallottunk, azt biztosan nem felejtjük el egy darabig. Ebéd után – vasárnap lévén – az asztal mellett szóba került a szentmise  és minden ezzel kapcsolatos téma. Mindig jó hallani, hogyan élik meg az emberek a hitüket más tájakon, milyen lehetőségük van rá, vannak-e közösségek és egyébként is, a vidéki papság életformája annyira eltérő attól, mint amit a fővárosban megszokhat az ember, hogy szívesen hallgattunk történeteket a helybéli eseményekről. Ami viszont ez után következett, azt nem köszöntük meg. A kis faluban egy ideje már nincs minden héten mise, a paphiány miatt a püspökség n (777blog.hu)

“Minden pillanatban érzem a keresztény vallás erejét” – Kovács András Péter

A házasság értékéről és személyes hitéről is beszélt Kovács András Péter a 2020-as Nemzetközi Euchariszitkus Kongresszus hivatalos oldalának adott interjújában. Magyarország egyik legnépszerűbb humoristája – aki egykoron ciszterci diák volt – kamaszkorában még pap szeretett volna lenni. A házasságról A Karinthy-gyűrűs humoristát többek között a házasság értékéről is kérdezték: “Sokat gondolkoztam magam is azon, hogy mennyit számít az oltár előtt kimondott szó vagy az a papír, amit kap ehhez az ember. Végső soron arra jutottam, hogy voltaképp a házasság olyan, mint egy hivatás. Az ember nem akkor lesz igazából jogász (én az vagyok, ezért tudom ezt a példát hozni) amikor megkapja a diplomáját, hanem hosszú évek során válik azzá. Ugyanez a helyzet a házassággal. Az ember nem aznap lesz férj vagy feleség, amikor ezt a másiknak kimondja, hanem hosszú-hosszú, közösen eltöltött, átélt évek alatt. Nálunk, (777blog.hu)

Mi és a múlt

Furcsa dolog a múlt: egyszerűen mondhatnánk, hogy mindaz ott van, ami már megtörtént - és amin éppen ezért már nem lehet változtatni. A helyzet viszont korántsem ilyen egyszerű. Gyakran ugyanis azt látjuk a múltban, amit oda a jelenből éppen kivetítünk: így az elvileg már lezárult múlt mégis szakadatlanul a változás dinamikájában van, és mindig máshogyan néz ki az aktuális értelmezéseink fényében. Keresztényként mi lehet a viszonyunk a múlthoz? "A kereszténység nem a múlt vallása, és nem is csak kulturális örökség, hanem egy új, közös, bizalommal és szeretettel teljes jövő kezdete" - mondta ezt még tavaly Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapesti érsek. A bíboros úr kijelentése szerintem elég giccses, mindazonáltal mégis jó lenne, ha igaz volna ránk, keresztényekre. A kereszténység ugyanis nagyon sok időt tölt el a saját múltjában. Szereti azt újra és újra átgondolni, értékelni, mazsolázgatni belőle, em (Megint Megmondom)

Hogyan legyünk szerelmesek?

(KötőSzó)

Lelki közvilágítás (prédikáció, Vízkereszt utáni utolsó vasárnap, 2019.02.10.)

textus: 2Móz 34,27-35„27 Azután ezt mondta az Úr Mózesnek: Írd le ezeket az igéket, mert ezeknek az igéknek alapján kötöttem szövetséget veled és Izráellel! 28 Mózes negyven nap és negyven éjjel volt ott az Úrnál. Kenyeret nem evett, vizet sem ivott. És felírta a táblákra a szövetség igéit, a tíz igét. 29 Azután lejött Mózes a Sínai-hegyről; a bizonyság két táblája Mózes kezében volt, amikor lejött a hegyről. Azt azonban nem tudta Mózes, hogy arcbőre sugárzóvá vált, amikor Istennel beszélt. 30 Amikor Áron és Izráel fiai mind meglátták, hogy sugárzik Mózes arcbőre, nem mertek odamenni hozzá. 31 Mózes azonban odahívta őket, és akkor Áron meg a közösség vezetői mind visszatértek hozzá, Mózes pedig beszélt velük. 32 Azután odamentek hozzá Izráel fiai is mind, ő pedig megparancsolta nekik mindazt, amit az Úr mondott el neki a Sínai-hegyen. 33 Miután mindent elmondott nekik, leplet tett Mózes az arcára. 34 Val (Gyülekezetépülő)

02.10 Légy tökéletes a gyengeségben!

„Mikor Ábrahám kilencvenkilenc esztendős volt, megjelent az Úr Ábrahámnak és mondta neki: Én a mindenható Isten vagyok, járj énelőttem és légy tökéletes" (1Móz 17,1). Isten ezt nem az erős Ábrahámnak mondotta, aki Izmáelben fiút tudott felmutatni. Ő megvárta, míg szolgája egészen tehetetlenné vált, és még ha akarta volna sem lett volna képes ezt megismételni. Ekkor, és csak ekkor lépett oda hozzá Isten, hogy mint Mindenható Isten jelentse ki magát. tovább (Velünk az Isten!)

Az életem átirat - Lélekemelő #45

Az elmúlt héten a döntés szabadságáról, az Istentől való függésről ismerhettük meg Varga László püspök gondolatait.[...] Bővebben! (Szemlélek)

Korábbi oktatási miniszter is tiltakozik a kierőszakolt változások ellen

Pedig Pálinkás József az első Orbán-kormány tagja volt. Vele együtt Beer Miklós, Csaba László, Lányi András és Szathmáry Eörs kezdeményezte a kultúra és a tudomány védelmét célzó párbeszédet. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Igazság, köret nélkül

„Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital. Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, az énbennem marad, és én őbenne. Ahogyan engem az élő Atya küldött […] The post Igazság, köret nélkül appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

2019. 02. 10.

Siess segítségemre, Uram, szabadítóm! (Zsolt 38,23) [Jézus] pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor [tanítványai] felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? (Mk 4,38) Lelki útravaló a mai napra A viharos tengeren hánykolódó hajó utasai valóban életveszélyben voltak. Jézus ahelyett, hogy minden erejét megfeszítve igyekezett volna a többiekkel együtt menteni a talán menthetőt, a hajó hátsó részében, a vánkoson aludt. Megdöbbentő Jézus-képpel találkozunk az evangéliumban. Érthető tehát az őt álmából felrázók kérdése. Jézus alvása valójában arról a látszatról szól, amely a tanítvány, az egyház magárahagyottságát mutatja. Van Istene, de ez az Isten „nem törődik” a hajóban levőkkel, a viharba kerültekkel, az elmerülés ellen kétségbeesve küzdőkkel. Az evangélista ezzel az érthetetlenséggel szembesít annak érdekében, hogy magunk is döbbenj (Evangélikus útmutató)

A bűn és a homoszexualitás

Bűnnek nevezni egy akaratunktól függetlenül kialakult tulajdonságot: teológiai nonszensz. Ha pedig a homoszexuális orientáció nem bűn, nem lehet megbánni és megtérni belőle. Balavány György: Tíz tény meleggyógyászoknak - hvg.hu Ezen a blogon foglalkoztam már eleget a homoszexualitás kérdéskörével és a hozzá való viszony ellentmondásos helyzetével. Nem folytatnám, ha az elmúlt időszakban nem került volna újra az érdeklődés homlokterébe egy olyan keresztyén hátterű nézet, amely a homoszexualitással kapcsolatban egyszerre elutasító, ugyanakkor a homoszexuális emberekkel szemben empatikus. Felvetődött a homoszexualitás gyógyíthatóságának a kérdése. Ez épp elég volt ahhoz, hogy egyesek ebben a viszonyulásban is a rejtett homofóbia jelenségét lássák. Még ezzel sem foglalkoznék (már unom, hogy bizonyos nézetek szerint a homofóbiának márpedig lennie kell), ha nem kapcsolódott volna be a vitába Balavány György, a (reposzt.hu)

Vízkereszt u. utolsó

 Jézus megdicsőülése   Az ÚR Jézus a világ Világossága. Ő mondta: Ti vagytok a világ világossága! Dicsőítsük Urunkat és Istenünket egész életünkkel, hogy ő is megdicsőülhessen bennünk és általunk és így részesülhessünk örök, mennyei dicsőségében!  "Fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad." (Ézs 60,2)                Van Valakim!   Van Valakim, ki megbocsát, Ha vétkezik szegény fejem, S bajomhoz is megérkezik, Ha messzire is elkóborol netán szívem. Szeretete utolér, és visszavisszen oda, Ahol testvérszívek vannak velem, Oda, hova kerítést von a KEGYELEM! Van Valakim, ki még soha el nem hagyott, Van Valakim, ki úgy szeret, ahogy vagyok!                                    Füle Lajos  * * * * * Pecznyík Pál bizonyságtétele Krisztus példája Filippi 2, 5-11. Kedves hallgatóim! Hallgassátok meg Urunk igéjét, kellő figyelemmel és áh (Bátorító blognapló)

VÍZKERESZT U. UTOLSÓ

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió CSAK PORSZEM VAGY! Csak porszem vagy büszke ember, Isten előtt mért dicsekszel? Lásd: Ő, mégis szeret téged, Fia vére, hullott érted! Porszemnyi kis életeddel miért dacolsz, Isteneddel. Feladtad a szabadságot, vállaltad a bűnrabságot. Éden kertje volt lakhelyed, most sivatag, jutott neked.   Sátán nem dicsekszik vele, hogy hazugság nagymestere. Bűnrabot rá tudja venni, halál után nem lesz semmi. És a bűnrab, vidám arccal, a kárhozat felé nyargal.   Hála, még meg lehet állni, Sátántól végleg megválni. Jézus vére, legyőzte őt, hazudozót, a cselvetőt. Boldog: aki Jézussal jár, arra, örök üdvösség vár.   Rám is: noha nincs érdemem, mennyben élet vár, végtelen. Jézus bűnből kivezetett, értem: vérével fizetett!                  Pecznyík Pál   Megjegyzés: A vers a szerző által internetes közlésre, számomra engedélyezett (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.02.10.] "Én pedig, ha felemeltetem a földről, magamhoz vonzok mindeneket!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Vasárnap [2019.02.10.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t   B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 10,17 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Jn 8,28   Mert Istenetek, az ÚR, istenek Istene és uraknak Ura. Ő a nagy, erős és félelmes Isten, aki nem személyválogató, és akit nem lehet megvesztegetni.   Jézus tehát ezt mondta: „Amikor felemelitek az Emberfiát, akkor tudjátok meg, hogy én vagyok, és önmagamtól nem teszek semmit, hanem ahogyan az Atya tanított engem, úgy mondom ezeket.   Mert az Úr, a ti Istenetek, isteneknek Iste (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.02.10.] Jézus megdicsőülése értünk történt, hogy reá hallgassunk egyedül!

*************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html    - Vasárnap [2019.02.10.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 60,2 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Mt 17,5 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Bár még sötétség borítja a földet, sűrű homály a nemzeteket, de fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad.   Még beszélt, amikor íme, fényes felhő árnyékolta be őket, és hang hallatszott a felhőb (Örömüzenet)

2019.02.10. "Azt azonban nem tudta Mózes, hogy arcbőre sugárzóvá vált, amikor Istennel beszélt."

Az igehirdetés alapigéje: 2Móz 34,27-35 Vedd és olvasd: https://abibliamindenkie.hu/uj/EXO/34/#27 (Örömüzenet)

VÍZKERESZT U. UTOLSÓ

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI A megdicsőült Krisztus Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Mt 17,1-9   http://abibliamindenkie.hu/uj/MAT/17/#1 2Pt 1,16-21   http://abibliamindenkie.hu/uj/2PE/1/#16 2Móz 3,1-14      http://abibliamindenkie.hu/uj/EXO/3/#1 Zsolt 113,1-9  http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/113/#1 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyével Erős vár a mi Istenünk!   (Örömüzenet)

VÍZKERESZT U. UTOLSÓ

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Fölötted ott ragyog az ÚR, dicsősége meglátszik rajtad. (Ézs 60,2)  http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/60/#2 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek358.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek338.htm  Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is!   (Útmutató)

- Vasárnap [2019.02.10.] "Fordítsd felém füledet, siess, ments meg engem! Légy erős kősziklám, erős váram, segíts rajtam!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2019.02.10.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség:   Zsolt 38,23 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség:   Mk 4,38 Siess segítségemre, Uram, szabadítóm! Ő pedig a hajó hátsó részében a vánkoson aludt. Ekkor felébresztették, és így szóltak hozzá: Mester, nem törődsz azzal, hogy elveszünk? Siess segítségemre, oh Uram, én szabadítóm! Ő pedig a hajó hátulsó részében a fejaljon aluszik vala. És fölkelték őt és mondának néki: Mester, nem törő (Útmutató)

02.09 Igazság és kegyelem

„A kegyelem és az igazság Jézus Krisztus által lett" (Jn 1,17). tovább (Velünk az Isten!)

A Soros-szimbólum tartja fenn a jelenlegi politikai rendszert?

Egy jezsuita szerzetes megpróbálta elfogulatlanul, a pszichoanalízis oldaláról megközelíteni a mindennapjainkat átható permanens kampányt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

MI REFORMÁTUSOK IS SZERETJÜK A SZÉPET - CSAK TALÁN MÁSKÉNT? ESZTÉTIKAI TOLLVONÁSOK

MI REFORMÁTUSOK IS SZERETJÜK A SZÉPET! -  CSAK TALÁN MÁSKÉNT?  ESZTÉTIKAI TOLLVONÁSOK REFORMÁTUS  TOLLVONÁSOK Most tükör által homályosan látunk... most rész szerint van bennem az ismeret (1Kor 13,12) Holland, francia hatásra itthon is művelik a református esztétikát Napjainkban Mertin Andreas református kultúrtörténész és publicista, esztéta gondolta végig és a német reformátusok lapjában, a reformiert-info.de-ben 2015-ben sorozatot is írt a református esztétikáról mint új kulturális paradigmáról, mintáról.Előtte a 20. században kiváló református tudósok és teológusok foglalkoztak a szépségtannal, kezdve a szépség különböző esztétikai megnyilvánulásaival a Bibliában, az egyház-, és kultúrtörténetben, a reformációban és a modern, posztmodern korban. A holland Abraham Kuyper, majd nyomában a reformációi filozófia nagyjai és művelői, az amszterdami Dooyeweerdtől az USA-ban ma is tanító, Templ (Békefy Lajos blogja)

Mi lenne, ha nem ölnéd meg a magzatodat?

Egy fiatal pár, akik előtt még ott az élet, akik még ráérnek a gyerekvállalással - gondolják ők, ezért az abortusz mellett döntenek. De elég egy ember, egy kis figyelmesség, egy önzetlen áldozat, és minden megváltozhat. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Az egy igaz/helyes tanításról

Mostanában visszatérő álmomban egy régi vonat kabinjában ülök, tele idegen alakokkal. Van köztük egy kisfiú, egy fiatal hölgy, egy idősebb házaspár, akiknek folyton változik a kora, egy szokatlan középkorú ember, akinek minden külső jellemzője állandóan változik, és egy furcsa ruhába öltözött, kivehetetlen arcú és hangszínű valaki, aki beszélget a többivel, bár többnyire ő beszél, mi csak kérdezünk. Mindig másról, de mégis mindig ugyanarról van szó. Ezeket a beszélgetésfoszlányokat igyekszem most lejegyezni, amennyire emlékezőtehetségemből telik egy álomnál. Ezek az utazó beszélgetések. - Már-már megrémít a gondolat, hogy a hitnek csupán egy igaz, helyes útja van, s ha így van, én bizonnyal a pokolra kerülök, már csak a nagy számok törvénye mentén is. De még inkább megrémiszt az a gondolat, hogy azon kevesek közé tartozhatom, akiknek valahogy sikerül átmennie a vizsgán, bizonyára a szerencsének kösz (KÚTKERESŐ)

Tudtam, hogy neki meg kellett születnie

Életbevágó rovatunk következő története bemutatja, hogy a legjobb út nem mindig a legkönnyebb, és megéri vállalni a kockázatot.  2017 májusában véget ért egy nem jól működő kapcsolatom,ahol annyira elmérgesedett a helyzet,hogy megbeszéltük:  soha többet nem akarunk a másikról még csak hallani sem. Próbáltam folytatni az életem nélküle,viszont rá két hétre pozitívat mutatott a terhességi tesztem.  Teljesen összetörtem, hiszen semmilyen tekintetben nem voltam rá felkészülve, hogy újra anya legyek. A környezetemtől kértem tanácsot azzal kapcsolatban, hogy mit tegyek. Egyöntetűen az abortusz mellett tette le mindenki a voksát. Ennek hatására elhatároztam, hogy el fogom vetetni a babát. Kilenc hetesen el is indultam az abortusszal kapcsolatos teendőket intézni. Viszont a vizsgálat után, amikor megállapították a terhesség tényét és megkérdezték megtarom vagy elvetetem, nem jött ki a számon, hogy nem kell ez a baba, han (777blog.hu)

Mi köze Goethének a koffeinhez?

Kávészem csúszhatott a tudománytörténet-írás gépezetébe... [...] Bővebben! (Szemlélek)

Te mennyire ismered a saját testedet?

Ahogy korábban utaltam rá, a test mindenféle kérdéseivel foglalkozunk első körben: test, testkép, külső önértékelés, barátkozás a Szentlélek templomával.  The post Te mennyire ismered a saját testedet? appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Drágám, Bogaram, Életem!

Ahány ember, annyiféle szakítás. Vannak, akik jó szívvel emlékeznek az exükre, de legalább annyian, akik a pokolba kívánják. Nekik szól a kenti Hemsley Conservation Center ajánlata. Az angol állatkert ugyanis most Valentin-nap alkalmából lehetővé teszi, hogy egy-egy csótányukat az exünkról nevezzük el - mindössze jelképes másfél fontot kell fizetnünk érte.  Csótányt nevezhet el exéről egy angol állatkertben – hvg.hu   Különös lehetőség, soha vissza nem térő alkalom, különösen így, a Házasság Hete kezdetén, Bálint (bocsánat, Valentin!) nap előtt kevéssel: lepd meg exedet egy kis névadó ünnepséggel. Valódi fanyar angol humor, élelmes igazgató, talán sorban álló csalódott, megkeseredett emberek. Nekem azért lennének egyéb ötleteim is. Végső soron bármelyik volt szerelmed az ex kategóriába tartozik. Legyen tehát szó az egykori plátói szerelmedről, a kisiskolás, vagy ovis bálványodról, a (reposzt.hu)

2019. 02. 09.

Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem. (Zsolt 18,36) Erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. (Ef 6,10) Lelki útravaló a mai napra Háború dúl, amelyben a Gonosz arra törekszik, hogy mindenkit megfosszon Isten országa védelmétől, a békesség örömétől, a szeretet boldogító ajándékától, az igazság biztonságától, a jóság oltalmazó erejétől, a tisztaság felüdítő szépségétől.Nem új keletű harc ez. A bűneset óta tart, mert a Gonosz embergyilkos volt kezdettől fogva. A háború, gyűlölet, erőszak, a közösség elleni vétkek, az ármánykodás és megosztás, az önzés és mások letiprására épülő élet a Gonosz céljait szolgálja.Erős emberekre van szükség, mert nehéz időket élünk. Lelkiekben, jellemben erősekre, akik a mindennapok lelki-szellemi harcaiban győzni tudnak. Isten gyermekei állandó harcban vannak: a test, a világ, a Gonosz kísért minket, és nekünk nem lehet megtá (Evangélikus útmutató)

- Szombat [2019.02.09.] Itt az Isten köztünk!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Szombat [2019.02.09.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t   B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 7,21 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Jn 8,58   Ne rettegj tőlük, mert közötted van Istened, az ÚR, a nagy és félelmetes Isten!   Jézus így felelt nekik: „Bizony, bizony, mondom néktek, mielőtt Ábrahám lett volna: én vagyok.”   Ne rettenj meg azok előtt, mert közötted van az Úr, a te Istened, nagy és rettenetes Isten!   Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.     (Bátorító blognapló)

- Szombat [2019.02.09.] "Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html     - Szombat [2019.02.09.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Zsolt 66,5 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Ézs 51,6 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Jertek és lássátok Isten tetteit! Félelmesek dolgai az emberek között:   Emeljétek szemeteket az égre, tekintsetek le a földre, mert az ég szétfoszlik, mint a füst, és a föld szétmállik, mint a ruha, lakói pedig (Örömüzenet)

- Szombat [2019.02.09.] "Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szombat [2019.02.09.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség:  Zsolt 18,36 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség:  Ef 6,10 Oltalmazó pajzsodat átadtad nekem, jobbod támogat engem, sokszor lehajoltál hozzám. Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. És adtad nékem a te idvességednek paizsát, és a te jobbod megszilárdított engem, és a te jóvoltod felmagasztalt engem. Végezetre, atyámfiai, legyetek erősek az Úrban, és az ő hatalmas erejében. (Útmutató)

HIT ÉS BOLDOGSÁG SZOROSAN ÖSSZEFÜGG - ÚJABB TUDOMÁNYOS BIZONYÍTÉKOK VILÁGMÉRETEKBEN

A templomba járók boldogabbak, mint a vallástalanok Szemleíró: Dr. Békefy Lajos Izgalmas kutatási eredményekkel lepte meg ismét a világot az USA Pew Research Center nevű statisztikai és vallásszociológiai intézete. 2019. január végén közzé tették annak a kutatásnak az eredményét, melynek során 26 országban mérték fel: milyen hatása, következménye van annak, ha emberek rendszeresen járnak templomba, istentiszteletre, közösségi keresztyén alkalmakra. Az eredmény mérhető: a hitüket gyakorlók boldogabbak, mint az ateisták vagy a közömbösek. A keresztyén közösségbe járóknak még a választási magatartása is eltérő, de még az alkoholfogyasztása is erősen eltér azokétól, akik nem járnak vallási közösségekbe. Szembetűnően magas a „nagyon boldog” (= very happy) vallásos, templomba, vallási közösségekbe járók aránya az aktívak (=active) között Mexikóban, 71%. Ugyanígy kiugró a kolumbiai „nagyo (Békefy Lajos blogja)

Nem megtéríteni akar a Manna FM, hanem örömre hangolni

Az új rádiócsatorna két műsorvezetője nyilatkozott a SZEMléleknek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A futballista, aki ember maradt – Kuba Blaszczykowskit csodálja a futballvilág

Jakub Blaszczykowski a lengyel labdarúgás egyik legnagyobb legendája: habár kétségtelenül klasszis labdarúgó, de mégsem elsősorban emiatt. Egy fantasztikus ember, aki egy igazi példakép: szeretetből, hitből, emberségből. Most úgy segít korábbi klubján, hogy közben árva gyermekeknek szerez örömöt. Pedig az élete elején egy feldolgozhatatlan tragédián kellett megélnie. A labdarúgás története szerencsére bővelkedik olyan szereplőkkel, akik nem csak a pályán alkottak maradandót, hanem emberként is nagybetűs példaképek voltak. Jakub Blaszczykowski alighanem közülük is kiemelkedik, egy fantasztikus ember újabb lenyűgöző gesztusát csodálja a futballvilág ezekben a napokban. De ugorjunk vissza az időben, mert a “Kuba” becenévre hallgató játékos élete egészen döbbenetesen alakult: Truskolasy nevű faluban született – ennek a településnek még lesz jelentősébe ebben a cikkben. Tíz évesen a fiatal Jakub egy feldolgozhata (777blog.hu)

A legnagyobb ellenfél a közöny

Brüsszelben mutattak be egy Szíriában forgatott magyar filmet, a Jezsuita Menekültszolgálat hazai megbízottja, Sajgó Szabolcs, valamint a film rendezője, az MTVA csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix részvételével. [...] Bővebben! (Szemlélek)

“Köszönjük Piotr Alexejevics” – gyönyörű kisfilm az élet értékéről – VIDEÓ

Immáron magyar felirattal is elérhető az az orosz kisfilm, amelyet többek között Böjte Csaba testvér is megosztott. A történet egy nyurga fiatalember és egy orvos találkozásával indul, hogy később a múltat megismerve érthessük meg a hálát az életért és egy jó döntésért. The post “Köszönjük Piotr Alexejevics” – gyönyörű kisfilm az élet értékéről – VIDEÓ appeared first on 777. (777blog.hu)

Az élet papos oldala – mémoldalt indított Hodász András atya

Hittel kapcsolatos mémoldalt indított az Instagramon Hodász András atya: a @papifranko névre hallgató profil humoros, ugyanakkor nagyon elgondolkodtató képeket tartalmaz. Követését erősen ajánljuk! Válogatás a két napja indult mémoldal legtalálóbb képeiből: “Amikor valaki egy örökkévalóságot szeretne Istennel tölteni, de nem hajlandó napi tíz percet rászánni a Földön.” “Értem én, hogy vallásos vagy a “magad módján”, de sajnos üdvözülni csak “Jézus módján” lehetséges. “A kereszténység nem arról szól, hogy jobb vagy másoknál, hanem hogy igyekszel jobb lenni annál, aki voltál” Az Instagram-fiókért kattints a linkre!   The post Az élet papos oldala – mémoldalt indított Hodász András atya appeared first on 777. (777blog.hu)

02.08 Örök váltságot szerzett

„Mikor pedig Krisztus, mint a jövendő javak főpapja eljött... az Ő tulajdon vérével ment be egyszer s mindenkorra a szentélybe, örök váltságot szerezve" (Zsid 9,11). tovább (Velünk az Isten!)

Én tudom merre vagy – gondolatok egy temetés után

Halál. A tragikus, szomorú, keserű szavak között tartjuk számon. A civilizált világ alig tud megbirkózni ezzel a szóval. Szinonimákat keres, kerülgeti a lényeget: elmúlás, végleg behunyja a szemét, elhunyt, bedobja a törölközőt, elpusztul, eljött a végórája… Érdekes azonban, hogy a természeti népek, akik a megváltásról mit sem tudtak, mégis jobban látták az igazságot a halállal kapcsolatban. Például az indiánok halottjai csupán az örök vadászmezőkre távoznak, és az életük nem ér véget. Nemrég a férjem nagypapájának a temetésre kellett mennünk. Nagyon kedves, szelíd és mosolygós, idős ember volt, aki békével várta már a találkozást Istennel, színről színre. A ravatalozóban mindenütt síró rokonok, csokrok és koszorúk. Engem is megérintett a pap beszéde, az egyház búcsúszavai, a kántor melankolikus éneke, amit még a múlt évszázad hagyományozott ránk. Amikor a földet a sírba szórták a gyermekei, (777blog.hu)

2019. 02. 08.

Bocsásd meg hát ennek a népnek a bűnét nagy szereteteddel! (4Móz 14,19) És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek. (Mt 6,12) Lelki útravaló a mai napra Hányszor és hányszor megtettük már?! Hányszor lett már vizes a lábunk, könnyes a szemünk?! Hányszor táncoltunk már az aranyborjú körül?! És folytathatnánk… Megtörtént. Megesett. Megtettük. Elkövettük. Eltáncoltuk. Eljátszottuk az első esély tisztaságát. Elesetten, kétségbeesetten állunk ilyenkor az Örökkévaló előtt, és azt kérdezzük: „Hogyan tovább, Uram? Van tovább? Van még a folyóban víz, hogy beleléphessünk? Van még egy újabb fejezet Veled? Van még egy újabb szövetség Veled?”Sok kérdés, de egy válasz: Igen, van. Igen, kaptunk, és igen, kapunk újra meg újra. Esélyt, reményt, folyót, fejezetet, szövetséget. Egy szóval: megbocsátást. Nem azért, mert megdolgoztunk érte, vagy mert megérdemelnénk, vagy m (Evangélikus útmutató)

Ez a tábor nem olyan, mint ahova anyádék küldtek régen

És ez a Tündérkert sem olyan, mint amilyennek elsőre elképzeled... Az egyhetes táborban állami gondozott gyerekek és menekült fiatalok találkoztak, hogy esélyt kapjanak saját személyiségük megtalálására és értékeik felismerésére. A Tündérkert a táborban készült film, amelyet jövő héten mutatnak be. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A helyettes bűnhődés ószövetségi előképei: a szenvedő Szolga

Az Ószövetség egyik különös alakja a szenvedő Szolga (Ebed-Jahve), akiről Ézsaiás könyvében olvasunk. Az apostolok Jézussal azonosították ezt a Szolgát. A The Greek New Testament (UBS) szerkesztői harmincnégy utalást és szóbeli párhuzamot számoltak össze az Újszövetségben, ezek közül több (pl. Mt 8,17; 12,15-21; Lk 22,37; ApCsel 8,32-33) explicit módon összeköti Jézus személyét az Úr Szolgájának alakjával, aki […] (Szabados Ádám blogja)

Holtodiglan holtomiglan

Vasárnap kezdődik a házasság hete; országszerte és a határon túl 100 településen több mint 200 programmal irányítják a figyelmet a házasság, a család fontosságára – közölték a szervezők a rendezvény csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten. (reposzt.hu)

- Péntek [2019.02.08.] "Átterellek benneteket pásztorbotom alatt, és beveszlek a szövetség kötelékébe!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Péntek [2019.02.08.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t   B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 7,20 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Jn 10,7   Rettenetes félelmet bocsát rájuk Istened, az ÚR, míg csak el nem pusztulnak azok is, akik előletek elrejtőzve megmaradnak.   Jézus tehát így szólt hozzájuk: „Bizony, bizony, mondom néktek: én vagyok a juhok ajtaja.   Sőt még a darázsokat is rájok bocsátja az Úr, a te Istened mind addig, míglen elvesznek azok is, a kik megmaradtak, és a kik elrejtőztek te előled.   (Bátorító blognapló)

- Péntek [2019.02.08.] "Eltörölte a követelésével minket terhelő adóslevelet, odaszegezve a keresztfára!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html        - Péntek [2019.02.08.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Zsolt 66,5 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Kol 2,15 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Jertek és lássátok Isten tetteit! Félelmesek dolgai az emberek között:   Lefegyverezte a fejedelemségeket és a hatalmasságokat, nyilvánosan megszégyenítette őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk. (Örömüzenet)

- Péntek [2019.02.08.] "Mert ha az embereknek megbocsátjátok vétkeiket, nektek is megbocsát mennyei Atyátok!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2019.02.08.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség:  4Móz 14,19 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség:  Mt 6,12 Bocsásd meg hát ennek a népnek a bűnét nagy szereteteddel, ahogyan megbocsátottál ennek a népnek Egyiptomtól fogva mindeddig! és bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek;   Kérlek, kegyelmezz meg e nép hamisságának a te irgalmasságod nagy volta szerint, a miképen megbocsátottál e népnek Égyiptomtól fogva mind edd (Útmutató)

02.07 Békességet hagyok nektek

„Békességet hagyok nektek, az én békességemet adom nektek" (Jn 14,27). tovább (Velünk az Isten!)

Még mindig hálás vagyok! – Élménybeszámoló Panamából, ferences vonalakkal

2017-ben a Szent Angéla Gimnáziumban érettségiztem, ami azért volt fontos, mert itt ismertem meg a ferencességet, ami – majdnem egyből –  magával ragadott. Azóta tagja vagyok a Ferences Ifjúságnak (YouFra), és jó kapcsolatot ápolok a testvérekkel, nővérekkel is. 2018 augusztusában kaptam egy telefont Dobszay Benedek tartományfőnök atyától, ekkor közölte, hogy ő egy embert küldhet a magyar delegációba, aki a ferences lelkiséget képviselheti. Éppen Taizében voltam. Én lettem az az egy fő, így az én történetem más, mint a delegáció többi tagjáé. Ketten utaztunk Kauser Tiborral, a Ferences Világi Rend miniszter generálisával. Ismertük már egymást, mivel éppen tavaly augusztusban együtt utaztunk Litvániába egy ferences kongresszusra. Én és Tibor Ferences Nemzetközi Előtalálkozóra (YouFra International Gathering-YIG) mentünk, egyből Panamavárosba, ellentétben a delegációval, akik a Shalom Közösséggel töltötték az (777blog.hu)

A női vezetés nem csak 450 éve volt nehéz

Nehéz Stuart Máriához hasonló, emblematikus és ismert karakterekről filmet forgatni, hiszen – nem számít spoilerezésnek, ha eláruljuk a köztudott végkifejletet, miszerint – Erzsébet királynő, a trónbitorló huszonöt év fogság után fejét vetette. Mária élete azonban az elfogatása pillanatáig szerfelett kalandos volt, és igencsak itt volt már az ideje egy olyan filmnek, amely bemutatja ezt a szakaszt, és kicsit az ő személye felé részrehajló. (KötőSzó)

Bedő Imre: Az összes negatív statisztikát férfiak vezetik

Bedő Imre odahagyva pénzügyi, cégvezetői, vállalatvezetői múltját, az életét új célnak szentelte és létrehozta a Férfiak Klubját. A klub társadalmi missziója: „Megerősítjük a Férfi-Nő szövetséget és a családot. Megszilárdítjuk az erkölcsi alapokat és a társadalmat. FÉRFI. ÉRTÉK. MINTA. PÉLDA.” [...] Bővebben! (Szemlélek)

Gájer László: Jézus liberális, felszabadító egyéniség volt

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának filozófiatanára sokak számára valószínűleg meglepő kijelentéseket tett. [...] Bővebben! (Szemlélek)

IGEGYÖNYÖK – SZÓKRISTÁLYOK 2019

IGEGYÖNYÖK – SZÓKRISTÁLYOK 2019 A király így felel majd nekik: Bizony mondom nektek, valahányszor megtettétek ezeket akár csak eggyel is az én legkisebb testvéreim közül, velem tettétek meg(Máté 25,40). Külföldi írónál találtam ezt a történetet. A gazdag szappangyáros egyszer szóba állt azzal a lelkésszel, aki a közelében található templomban szolgált: - „Tudja, a keresztyénség nem ért el semmit. Kétezer éve prédikálják tanaikat, de a világ mit sem változott, semmivel sem lett jobb, mint volt. Ma is tele van gonoszsággal, gonosz emberekkel”. - A lelkész erre odamutatott egy irgalmatlanul koszos gyermekre, aki az útszéli sárban tapicskált, s így szólt: - „A szappannal sem értek el semmit. Még mindig van kosz és vannak koszos emberek a világon”. - „Tudja Ön is, hogy a szappan csak akkor hatásos, ha élnek vele, amikor használják” - vetette ellene a gazdag gyáros. - „A keresztyénség is” - jegyezte m (Békefy Lajos blogja)

2019. 02. 07.

[Az igaz] olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,3a) Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. (Jn 15,8) Lelki útravaló a mai napra Gyümölcstermés…Minden munka azzal kezdődik, hogy felmérem a feladatot, a lehetőségeimet, az eszközöket, melyeket fel tudok használni. Nincs ez másképpen a föld megművelésével sem. De azt is tudnom kell, hogy minden elvégzett munka semmivé lehet, hiábavalóvá válhat Isten áldása nélkül. Nem az én kezemben van. Isten az, aki a növekedést, gyümölcsérést adja.A hit küzdelmében hasonlóképpen élhetem meg mindennapjaimat. Eltervezem, hogyan élem meg naponként az Istennel való kapcsolatomat, mikor mennyit imádkozom, hogyan olvasom a Szentírást, hogyan élem meg a testvérekkel való közösséget. Azonban az, hogy áldás van az életemen, csodákat élek meg, e (Evangélikus útmutató)

Hiteles, őszinte, bátor - három gyülekezet-típus

Egyes felmérések szerint a fiatalok akár ötven százaléka is hátat fordíthat a kereszténységnek az egyetemi évei során: a dermesztő adat – amely az amerikai John Morrowtól származik – rámutat a súlyos problémára. Az író a CrossWalk cikkében három diáktípust mutat be, aki valamilyen oknál fogva elhagyja a hitét. 3 DIÁKTÍPUS, AKI SZAKÍT A KERESZTÉNYSÉGGEL A SULI UTÁN - 777.blog.hu Azt gondolom, nincs egyetlen olyan lelkipásztor sem, akinek ne lett volna fájdalmas azzal szembesülni: valaki elhagyta a gyülekezetét. Akkor is nehéz mindezt megélni, ha magától értetődő, teljesen természetes és elfogadható ok áll a háttérben. Nagy a jövés-menés országon belül és kívül, az egyik helyről a másikra való költözés. Sőt, az az ember számít különlegesnek, akinek életét – születéstől a halálig -, egyetlen lakóhely határozza meg. Az amerikai John Morrow azonban egy cikkében azokról a fiatalokról ír, akik valami (reposzt.hu)

Még a szőlőnek is füle van!

Egy olasz pincészet Mozartot játszik a szőlőtőkéknek, mert megfigyeléseik szerint jó hatással van a zenehallgatás a növényekre. [...] Bővebben! (Szemlélek)

- Csütörtök [2019.02.07.] Isten kaput nyitott neked az üdvösségre! Beléptél rajta?

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Csütörtök [2019.02.07.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t   B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  5Móz 7,18 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Jn 10,9   Ne félj tőlük, hanem emlékezz vissza arra, hogy mit tett Istened, az ÚR a fáraóval és egész Egyiptommal,   Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál.   Ne félj tőlök; emlékezzél meg csak azokról, a miket cselekedett az Úr, a te Istened a Faraóval és mind az égyiptombeliekkel:   Én vagyok az ajtó: ha val (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2019.02.07.] "Türelmes az ÚR, de nagy a hatalma; nem hagy az ÚR büntetés nélkül!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html        - Csütörtök [2019.02.07.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Zsolt 66,5 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Náh 1,5 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Jertek és lássátok Isten tetteit! Félelmesek dolgai az emberek között:   A hegyek megrendülnek előtte, és a halmok remegnek. Tekintetétől megindul a föld, a földkerekség és minden lakója    (Örömüzenet)

- Csütörtök [2019.02.07.] "Éljetek úgy, mint a világosság gyermekei! A világosság gyümölcse ugyanis csupa jóság, igazság és egyenesség!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2019.02.07.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség:  Zsolt 1,3a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség:  Jn 15,8 Olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek.  És olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, a mely idejekorán megadja gyümölcsét, és levele nem hervad el; Abban dicsőíttetik (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Vízkereszt után utolsó hét

„Fölötted ott ragyog az Úr, dicsősége meglátszik rajtad.” (Ézs 60,2b) Vízkereszt ünnepe után az utolsó héten az Útmutató reggeli s heti igéiben a megdicsőült Krisztus személye ragyog ránk. „Isten gyújtott világosságot a mi szívünkben, hogy Jézus Krisztus arcán felismerjük az ő dicsőségének ragyogását.” (2Kor 4,6; LK) Megdicsőülésekor az Úr Jézus, három tanítványa szeme „láttára elváltozott: arca fénylett, mint a nap, ruhája pedig fehéren ragyogott, mint a világosság. Íme, fényes felhő borította be őket, és hang hallatszott a felhőből: Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm, őt hallgassátok!” (Mt 17,2.5) „Az Úrnak neve legyen áldott örökké!” (GyLK 746) Mi se lássunk mást, csak Jézust egyedül! Solus Christus! S zenghetjük a nagy glóriát: „Dicsőség a magasságban Istennek...” (Lk 2,14) „Óvakodj attól, hogy az ige nélkül kalandozva, Krisztust Istentől elszakítsd! Rajta kívül (Útmutató)

02.06 Békességem adom nektek

„Mikor pedig azt mondta nekik: »Én vagyok« - visszatántorodtak és a földre estek" (Jn 18,6). tovább (Velünk az Isten!)

A szeretet, amelyről azt hitted, mese habbal

Személyes Isten-élményéről vall írásában Szilágyi Anna, aki korábban folyamatosan hiányérzettel küzdött, azonban később kiderült a számára, hogy ez a hiány pontosan Isten alakú! Amíg nem találkozunk Istennel – mármint nem azzal, hogy beszélnek róla, néha fennkölten, néha szárazon, néha kimondottan unalmasan, hanem Vele, személyesen – az életünk egy merő morzsaszedegetés. Amíg meg nem ismertem az Ő feltétel nélküli szeretetét, folyamatos sóvárgásban éltem. Nem azért, mert nem vett körül szeretettel a családom vagy a barátaim, hanem mert olyan szeretetéhség volt bennem, ami soha nem töltődött be hosszan és kielégítően. Ez az éhség vagy űr, nevezzük bárhogy, persze mélyen gyökerezik bennünk. Fogantatásunktól kezdve érnek olyan élmények, amelyek mélyen elhitetik velünk, hogy nem vagyunk szerethetőek. Hogy vannak részeink, amelyeket szégyellni kell. Folyamatosan rejtegetni. Ha valaki meglátja, attól elmenek (777blog.hu)

Hová lett a hit?

Nem egyszer teszem fel én is magamnak a kérdést: Mi a baja olyan sok embernek a keresztényekkel? Miért szidnak minket annyira? Miért próbálnak mindenbe belekötni? Miért mondanak minket képmutatónak? Az elmúlt hónapokban családi körben is többször szóba került ez a téma és kissé elkeseredve próbáltunk választ találni a kérdésekre. Sokszor röppen fel az a kritika még keresztény körökben is, hogy a mai fiatalokat már nem érdekli a hit, nem követik a hagyományokat. Bezzeg a régiek! De a jó példa mégsem ragadós. A rózsafüzérező nagymamák és a padsorokban térdeplő idősek láttán valamiért mégsem futnak a fiatalok a templomba, hogy Istent keressék. Én magam sem biztos, hogy csak ezt látva szívesen gyakorolnám a hitem hagyományait, szokásait, formaságait, ha nem lenne személyes kapcsolatom Istennel. És azt hiszem ebben ez a kulcsszó, a személyes hit. Sokszor nem látjuk a mályen meghúzódó személyes kapcsolatot, amit ápol (777blog.hu)

Nagyszabású rendezvénnyel újítanak a ciszterci öregdiákok

2019. máricus 9-én újszerű összejövetelt tartanak Ciszterencia néven a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumban, Pécsen. A programra várnak minden ciszterci öregdiákot, aki a gimnáziumi évek után szeretne megismerkedni a ciszterci közösség innovatív arcával. A Ciszterencia a négy magyarországi ciszterci gimnázium öregdiákjainak konferenciája, amely 2016 után másodjára kerül megrendezésre, ezúttal is az Örökség Díjjal kitüntetett Országos Ciszterci Diákszövetség szervezésében. Az ingyenesen látogatható rendezvény idén már két részből áll össze, a nap első felében rövid, csattanós előadások formájában tizennégy öregdiák osztja meg gondolatait a nagyérdeművel, számos témában. “Rendkívül sokszínű előadói gárda állt fel az idei Ciszterenciára. Az agrármérnöktől a rendezvényszervező vállalkozón át az olimpikonig az élet számos területén tevékeny, sikeres öregdiákok jönnek el megosztani a történe (777blog.hu)

Malacot Valentin-napra? Értelmesebb ötlet, mint gondolnád

Az Amerikai Evangélikus Egyház (ELCA) Good Gifts, azaz „Jó ajándékok” programja régóta foglalkozik az ajándékpiac megreformálásával. A kampány célja, hogy ajándékaink kreatív és jelentőségteljes módon ne csak nekünk okozzon örömet, hanem a rászorulóknak is. Valentin-napi akciójuk alkalmából malacot, méheket és gyümölcsfamagokat lehet adományozni. (KötőSzó)

Sikeres volt a fejüknél összenőtt sziámi ikrek második műtéte

A két és féléves Rabia és Rukia sikeresen átesett a speciális magyar tervezésű szövettágító implantátum rendszer beültetésén dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány alapítója vezetésével. Az operációra január 25-én, a Semmelweis Egyetemen, az egyetem munkatársainak közreműködésével került sor, az ikrek jól vannak és már elhagyhatták a klinikát – számolt be a hírről az intézmény honlapja. A műtétről és annak lelki hátteréről korábban többször szemléztük az orvoscsoport vezetőjét, Csókay Andrást. Az alapítvány és az egyetem részletekbe menő egyeztetését követően, Rabia és Rukia szüleikkel január 5-én azért érkeztek Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok, valamint a speciális plasztikai sebészeti műtét megtörténhessen a Semmelweis Egyetem klinikáin. A műtét előtti h (777blog.hu)

82191

1984-ben születtem. Abban az évben, amikor velem ellentétben 82191 megfogant életnek nem volt lehetősége megszületni Magyarországon. Ez a szám több mint a fele Miskolc lakosságának – annak a városnak, ahol lakom. 82191. Ennyi társamat megfosztották attól, hogy megízlelje az életet. Ők soha nem jártak óvodába, nem élvezték, amint a hintán a szellő a bőrüket simogatja. Nem kóstolták meg a mézédes görögdinnyét. Nem ehettek fagylaltot, és nem mehettek soha cirkuszba. Nem tanította meg őket biciklizni az apukájuk. Soha nem jártak iskolába, nem tanulhattak meg olvasni. Nem élték át az első szerelem izgalmát. Nem érettségiztek le, és nem tanultak tovább. Nem szereztek diplomát, és nem kezdtek el azért dolgozni, hogy a társadalom hasznos tagjai legyenek. Nem házasodtak meg, és nem születtek gyermekeik sem. Nem fognak megöregedni, és soha nem fogják az unokáiknak a fiatal éveik boldog emlékeit elmesélni. 82191. Ennyi édesanyár (777blog.hu)

Zombivallás

Csak úgy elgondolkodom a közelről és a távolról, az ismeretről és a bódulatról, hogy nincs kiút, és ez jól van így. Vagy nem. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Kozmikusan

A régi parasztember lényegi életet élt, tartott állatot, művelte a földjét, az eget kémlelve fürkészte az időjárást, szóval a kozmikus világban létezett. A modern ember viszont kiszakítódott a kozmikus világból. Holott például tavasszal megváltozik a vérünk összetétele, a nők ciklusa a Holdjárást követi, sorolhatnám, vagyis a szervezetünk még mindig bele van kötve a természet változásaiba, „kozmikusan” létezik. De a természet már nincs itt körülöttünk, már nem érünk hozzá tehéntőgyhöz, tyúk alól kivett tojáshoz, még földhöz se nagyon. Mindez csomó torzuláshoz vezet. Egyetlen tevékenység marad, ami a természethez köti az embert: a szex. Ami isteni dolog, teremtő erő, de nem elég.  Vekerdy Tamás: Egyetlen tevékenység marad, ami a természethez köti az embert. A szex 24. A német egyház helyzetéről drámai képet fest a heidelbergi Sinus Intézet által készített reprezentatív felmérés is. A 2017- (reposzt.hu)

2. oldal a 303-ből. || Előző oldal || Következő oldal