Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 32746 || 2. oldal a 328-ből. || Előző oldal || Következő oldal

Egy férfias elvonulás margójára

Szedtük a sátorfánkat és elindultunk a borsodi hegyekbe egy pár napra azért, hogy beszélgessünk, megosszuk egymással a kérdéseinket és megvitassuk a férfilét mibenlétét. Férfiak innen és onnan, kérdésekkel és válaszokkal. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy több, mint egy tucat fiatal felnőtt férfi a maszkulinitásának fitogtatása végett összegyűlt és napokig kőbaltával a tűz körül ugrálva estek vissza őskori viszonyok közé, miközben élvezték, hogy nincs körülöttük egyetlen egy nő sem. A cél elsősorban az volt, hogy hagyományteremtő jelleggel szervezzünk egy olyan rövid elvonulást, amikor egymás között megoszthatjuk azokat a minket feszítő kérdéseket, amelyek körüllengik a férfiasságot, és rávilágítsunk azokra a sebekre és negatív (vagy pozitív) mintákra, amiket magunkban hordozunk. (777blog.hu)

„Ellentmond a tudomány a keresztény hitnek?” – és más rövid apologetikai videók

A Kálvinista Apologetikai Társaság rövid apologetikai videókkal jelentkezett, amelyek a keresztény hitet érintő nehezebb témákra pár percben keresik a lehetséges válaszokat. (Szabados Ádám blogja)

Megtört szívekről – A láthatatlan szuperhős

Ezúttal Ágnes életútját hozzuk elétek, akinek történetét szintén a Csak Egyet Szolgálat által írt Senki Gyermekei c. könyvben is elolvashatjátok. A könyv, és ez az írás is azért született, hogy jobban értsük és lássuk, milyen harcokat vívnak azok, akik a társadalom peremén magukra maradtak. (777blog.hu)

Mit csomagoljunk még be a nyaraláshoz?

„Az idén a magyarok 62 százaléka tervez nyaralást. A legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felében (22 százalék)” – írta nemrégiben egy napilap, a 18–59 éves korosztály körében végzett reprezentatív kutatás eredményeit ismertetve. (KötőSzó)

Az 5 legszebb magyar várkápolna

Férjemmel 3 éve járjuk Magyarország várait és minden alkalommal rácsodálkozunk, milyen színes és izgalmas a magyar múlt és a magyar örökség. (777blog.hu)

Mi van a másik "orcámmal"? (prédikáció, Szentháromság ünnepe utáni 8. vasárnap, 2019.08.11.)

2013-ban kezdtem el küzdő sportolni. Mindig is szerettem volna, de valahogyan nem sikerült hamarabb elkezdeni. Nagyon élveztem, ráadásul volt reggeli edzés héttől fél kilencig, ami nekem külön jó volt. Szóval elég jól haladtam is a dologgal, teljesítettem, vizsgáztam, és persze az edzőtársakkal barátkoztam. Jó hamar kiderült, hogy mi a foglalkozásom, hogy lelkész vagyok. Azt kell mondjam, hogy az akkori pesti edzőtársaim nem a legcizelláltabb, legműveltebb személyiségek voltak vallásos szempontból (sem), mégis szinte azonnal megkaptam: „Hogy kerülsz te ide lelkészként? Neked szabad visszaütni? Nem kéne odatartani a másik »orcádat« is?” Akkor és ott, nem bocsátkoztam a magyarázat kifejtésébe, de most nem lehet megúszni… (Gyülekezetépülő)

Citromos kávé - ElVár a mi Istenünk!

Keresztények sok mindent gondolnak Istenről az ő tökéletességére alapozva, de egyvalamit nem, ami még annál is nagyobb tabu, mint hogy Istennek előjoga elvenni egy ember életét. Ez pedig, hogy Isten gyenge, kiszolgáltatott. Soha nem hallottam még valakitől a következő mondatokat: Isten magányos. Isten kétségbeesett. Isten el van veszve. Istennek szüksége van arra, hogy higgy benne.  Isten tehetetlen. Isten tanácstalan. Isten erőtlen. Istennek bátorításra van szüksége. (KÚTKERESŐ)

Magyarok Kenyere - a kárpátaljai magyar gazdák kitettek magukért

Ünnepélyesen összeöntötték a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program keretében a kárpátaljai magyar gazdák által összeadott több mint 100 tonna búzát szombaton az ungvári járási Nagydobronyban. (Szemlélek)

120 000 ember halt meg két pillanat alatt

Az atomenergia is olyasmi, amiből naponta élünk, modern létünk használt energiaforrása - mégis olyan kevesen tudják, valójában mi is ez az energia, pontosan mi történik fizikailag a születésekor. Mégis a felelősségünk... (reposzt.hu)

Kálvin mint kegyelem-tanító

Kálvin Jánost a szó legklasszikusabb értelmében nyugodtan nevezhetjük kegyelem-tanítónak. Ez különösen hangsúlyos, amikor a reformátor a hit alapjáról ír. Az Institutióban (III.2) Kálvin hosszasan időzik a hit témájánál, és azt kutatja, mi teszi a hitet valódi hitté. (Szabados Ádám blogja)

Egymásra találni

Az elmúlt napokban napi evangéliumként hallhattuk a kincsről és a gyöngykeresőről szóló példabeszédpárt. Jó okkal került egymás mellé ez a két szakasz, mivel nagyon mélyen kiegészítik egymást. Gondolatok Máté 13, 44-46 alapján. (777blog.hu)

A maga módján vallásos?

2004-ben a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet végzett egy felmérést a magyar lakosság hitéletével kapcsolatban. Ennek eredményeként kiderült, hogy a megkérdezetteknek több mint fele “a maga módján vallásos” — azaz nem a Biblia és Jézus tanítása szerint gyakorolja a hitét. A népesség több, mint 50%-a. Ez a nagy szám felvet azonban egy fontos kérdést. (Infaustus 2.0)

Az igazi mérce

Amikor azt kezdjük hinni, hogy Isten ugyanolyan csalódottsággal tekint ránk, mint mi magunkra, akkor álljunk meg, és nézzünk az Ő szavára, az igére. „Amint engem szeret az Atya, úgy szeretlek én is titeket. Maradjatok meg szeretetemben.” /Jn 15,9/ A teljesítményünket teljesen leválaszthatjuk az értékünkről, még ha elsőre ijesztőnek is tűnik – erről szóló blogbejegyzést szemlézünk ma. (777blog.hu)

Isten = szeretet – Lackfi János kibontja, mit is jelent

Mit jelent a szeretet? Lehet, hogy benned is felmerült már a kérdés. Erre ad választ Pál apostol Szeretethimnusza, és ennek mintájára – modernizált változatban – Lackfi János, József Attila-díjas költő és író is. (777blog.hu)

Szabó István: Próbatétel az út

Néhány hete megkérdeztünk benneteket, melyek a kedvenc idézeteitek. A válaszaitok közül többet már idézetes kép formájában viszontláthattatok. Most egy verset szeretnénk megmutatni nektek, mely a kommentek között bújt. (777blog.hu)

Terápiás kutyák segítik a mozgásszervi rehabilitációt az egri kórházban

Az egri Markhot Ferenc Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztályán - az intézmény egy másik részlegén az elmúlt nyolc évben szerzett pozitív tapasztalatokra építve - terápiás kutyák segítik a betegek mielőbbi felépülését. (Szemlélek)

Az emberiség portréja

Az első alkalommal meghirdetett Portrait of Humanity fotópályázatra a világ minden tájáról érkeztek fényképek. (Szemlélek)

Ferenc pápa felemelte a szavát a prostitúció ellen

Július 29-től megvásárolható az olasz könyvesboltokban Aldo Buonaiuto atya könyve:„Keresztre feszített nők. Az emberkereskedelem szégyene az utcáról nézve”- címmel. (Szemlélek)

Imára buzdít Csókay András – még nincsenek túl a nehezén a beavatkozással

Levélben fordult a 777 szerkesztőségéhez Csókay András idegsebész, aki orvoscsapatával a bangladesi sziámi ikrek szétválasztását végezte. (777blog.hu)

Ez történne, ha a Biblia szereplői Uber-t használnának – VIDEÓ!

Vajon hogyan viselkedne Mózes vagy Pál, ha egy Uber-be pattannának be? Ezt az abszurd, ám annál humorosabb elképzelést filmesített meg egy amerikai humorista: a videó pedig hatalmasat tarol az interneten! (777blog.hu)

A moldvai csángók remélik, hogy az új püspök engedélyezi a magyar nyelvű misék bevezetését

A romániai Jászvásáron (Iasi) kedden beiktatták tisztségébe Iosif Paulet püspököt, az 1884-ben alapított Jászvásári Római Katolikus Egyházmegye hetedik vezetőjét. (Szemlélek)

Miért nehéz a gazdagnak bejutni Isten országába?

A gazdag ifjú történetét az egyháztörténelem során lényegében azonosították a hivatáskeresés záróakkordjával, a pillanattal, amikor Jézus találkozik a parancsolatok puszta megtartásánál többre vágyakozó emberrel, azonban a történet ennél a különleges helyzetnél jóval általánosabban értendő, hiszen mindannyiunknak van olyan gazdagsága, amelyhez egészségtelen módon ragaszkodunk, amelyet Isten elé helyezünk. A történet sokkal inkább arról a helyzetről szól, amely minden Isten felé haladó ember életében legalább egyszer előkerül. (Márk 10.17-27 alapján) (777blog.hu)

Célegyenesbe fordult a hazai katolikus világtalálkozó előkészítése

2020 szeptemberében az egész világegyház figyelme Budapestre irányul majd. Vajon sikerül-e élnünk ezzel az óriási lehetőséggel? (Szemlélek)

Az amerikai bevándorlási szigorítások miatt több keresztyént is visszaküldhetnek Szíriába

A Trump-adminisztráció bevándorlási szigorításai miatt több keresztény menekültet is visszatoloncolhatnak Szíriába. (reposzt.hu)

Szentföld: az egész emberiség kincse

Filippo Morlacchi beszélgetése Eugenio Alliata ferences régésszel, egyetemi tanárral, a jeruzsálemi Terra Sancta Museum igazgatójával. (#BIBLIAKULTÚRA)

"Hogy hagyhatta ezt az Isten?!" (prédikáció, Szentháromság ünnepe utáni 7. vasárnap, 2019.08.04.)

A múlt héten ért véget a Művészetek Völgye fesztivál. Őszintén megmondom, hogy én most voltam először, de nekem nagyon tetszett. Természetesen elmentünk Taliándörögdre az Tarisznya Evangélikus Udvarba. Rendkívül profi és színvonalas programokat szervezett egyházunk. Mikor odaértünk, múlt héten szombaton, akkor éppen egy pódiumbeszélgetés volt a ökogondolkodás, a környezetvédelem és az egyház kapcsolatáról. Arról – amit én mindig is hangoztattam és hangoztatok – hogy, aki keresztény, az alapvetően zöld gondolkodású. A vége beszélgetésnek kissé lehangoló lett, hiszen – úgy tűnik – nem sok remény van arra, hogy megállítsuk az emberiség romboló munkáját, ami a kihalásunkhoz vezethet, akár száz éven belül. (Gyülekezetépülő)

Az igazság nem középen van, hanem meghatározza a közepet

Minden közösségben vannak egyensúlyozók, akik leginkább arra ügyelnek, hogy a társaságban megjelenő vélemények két végpontjától egyenlő távolságra legyenek. Így akarják biztosítani, hogy ők és a csoport ne sodródjanak el az igazságtól. Ők azok, akik a politikában is mindig középen állnak és a konfliktusokban is a közvetítő szerepét igyekeznek betölteni. Számukra az éppen aktuális szélsőség a hazugság, mindig attól szeretnék magukat távol tartani, amit a másik oldalról hevesen támadnak, hogy a vitázók között középen lehessenek és kijelölhessék a vitázóknak is a közepet. (Szabados Ádám blogja)

Izsák atya: Mindannyian Isten keresése miatt vagyunk itt

A bakonybéli Szent Mauríciusz monostor bencés szerzetesei sokat tettek azért, hogy hozzájáruljanak Bakonybél nevének megismertetéséhez. (Szemlélek)

Az emberarcú kereskedelem nem vágyálom

Léteznek olyan üzletemberek, akik nem minket kihasználva, hanem velünk együtt akarnak gazdagabbak lenni. Szűk ösvény a bizalmi alapú értékesítés útja, de nem járhatatlan – erre mutatunk most egy létező példát. (Szemlélek)

Három évtized után hagyja el a papi szolgálatot

Norbert Wohlgemuth lelkész személyes nyilatkozatában elmagyarázza, miért hozta meg ezt a döntést közel 30 év után. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Vállalod?

Saonara város polgármestere véget vetne a káromkodásoknak: a jövőben 400 eurót – azaz körülbelül 130 ezer forintot – kell fizetnie annak, aki Istent káromolja. A Padova melletti, tízezres lakosú olasz kisváros első embere, Walter Stefan azért döntött a szigorításról, mert maga is meglepődött a lakók – kimondottan a fiatalok – csúnya beszédén. “Az istenkáromlás sértő, engem is sért. Ezzel a törvénnyel megtiltjuk, hogy bármelyik vallást megsértsék, tiszteletben kell tartanunk a hívőket” – mondta a polgármester a brit Telegraphnak. A polgármester hangsúlyozta, hogy a törvény nemcsak a keresztény Istenre vonatkozik, de minden vallás tiszteletben tartására szólít fel. Az istenkáromlást tiltó határozat egy 75 pontból álló helyi törvénycsomag része, amivel az a városvezetés célja, hogy civilizáltabbá tegye a hétköznapokat. Százezres büntetés jár egy olasz kisvárosban annak, aki Istent káromolja (reposzt.hu)

- Péntek [2019.08.02.] "Hagytam, hogy szívük kemény maradjon, és kövessék a maguk tanácsát!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Péntek [2019.08.02.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 63,17 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 45,22   Miért engeded, URam, hogy letévedjünk utaidról? Miért engeded, hogy a szívünk kemény legyen, s ne féljen téged? Fordulj szolgáidhoz, örökséged törzseihez!   Rám figyeljetek a föld legvégéről is, és megszabadultok, mert én vagyok az Isten, nincs más!   Miért engedél eltévelyedni minket útaidról, oh Uram! miért keményít (Bátorító blognapló)

- Péntek [2019.08.02.] "Szeretett testvérem, hűségesen jársz el mindabban, amit a testvérekért teszel, még az idegenekért is!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR         - Péntek [2019.08.02.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  1Kor 12,13 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!     A szentekkel válla (Örömüzenet)

- Péntek [2019.08.02.] "Testvéreim, ... éljetek békességben, akkor a szeretet és a békesség Istene veletek lesz!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2019.08.02.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Péld 16,7 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Lk 6,35 Akinek életútját kedveli az Úr, azt még ellenségeivel is összebékíti. Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, és adjatok kölcsön, semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt. Mikor jóakarattal van az Úr valakinek útaihoz, még annak ellenségeit is jóakaróivá teszi. Hanem szeressé (Útmutató)

07.30 Ellentmondás?

„Mint ismeretlenek és mégis ismeretesek, mint halálra váltak és íme élők, mint ostorozottak, de meg nem ölettek, mint bánkódók, de mindig örvendezők, mint szegények, de mégis sokakat meggazdagítók, mint akiknek semmijük sincs, de mégis minden az övék" (2Kor 6,9). tovább (Velünk az Isten!)

07.31 Mi már szentek vagyunk!

„Köszöntenek titeket az összes szentek, mindenek felett pedig a császári udvarból valók" (Fil 4,22). tovább (Velünk az Isten!)

08.01 Arany és üveg

„A város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló" (Jel 21,18). tovább (Velünk az Isten!)

Erről csak itt! EURÓPA ÉLÉN NŐKÉNT, PROTESTÁNS ARCÉLLEL, EVANGÉLIUMI ÉRTÉKRENDDEL

Istennel soha nem vagy egyedül! EURÓPA ÉLÉN NŐKÉNT, PROTESTÁNS ARCÉLLEL, EVANGÉLIUMI ÉRTÉKRENDDEL  NÉHÁNY VONÁS DR. URSULA VON DER LEYEN ARCKÉPÉHEZ Jó látni, hogy a csupa huza-vona és kemény taktikai harcok, pártpraktikák brüsszeli EU Bizottságának, egyáltalán Európának a politikai intézményrendszere élére, csúcsára mosolygó hölgyet választottak. Dr. Ursula von der Leyen belülről és messzi protestáns családi múltjából hozza magával a derűt, a nem kis beleérzést mások sorsába. Hiszen hét gyermek édesanyjának lenni nem kis családi diplomáciai siker. Érzelmi és kommunikációs kultúra kell hozzá. Hit és nagy türelem. Nem véletlen, hogy a későbbiekben felelős miniszteri posztokon nagy odafigyeléssel segítette a fiatalok, a családok és a kis fizetésűek helyzetének a javítását. Olyan családból jött, ahol a keresztyén hit jellemformáló erő is volt és maradt. Szeretet, türelem, megbocsátás (Békefy Lajos blogja)

Zöldbanánlisztes lepényke. Gluténmentes. Tojásmentes. Cukormentes. Laktózmentes

Még éppen volt 10 dkg a zöldbanánlisztből, amit karácsonyra kaptam Ancsikámtól. Palacsintát készítettem a másik feléből, most pogácsának indult ez a süti, de nem volt hozzá receptem, gondolomra készült. Mivel soknak bizonyult a víz, lepény lett belőle. Ha a margarinban nincs tej, akkor laktózmentes is. Hozzávalók:10 dkg zöldbanánliszt10 dkg zabpehely1 csipet Himalája sófél mokkáskanál fahéj1 evőkanál útifűmaghéj1 evőkanál Sorbitum édesítő10 dkg margarin3 dl vízszerecsendió, őrölt szegfűszeg1 evőkanál csokikorong Elkészítés:A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, és beleöntjük a vizet. Kezdetben kicsit trutyis lesz, de később sűrűsödik. Ekkor keverjük bele a csokit,  és kanállal adagoljuk margarinozott tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben sütjük. Hamar kész. Egy kis lekvárral kiváló uzsonna. (A parókia konyhájából)

Ahol él az Egyház, ott nagyon is él!

A kegyhelyen, ahol a jelenések voltak, nyaranta húsz-harmincezer ember tölt négy-öt napot. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Egy kézmozdulat

A huszonkét éves olimpikon úszót, Kenderesi Tamást vasárnap vették őrizetbe Dél-Koreában, miután egy nő feljelentette szexuális zaklatásért. A sportolót egy éjszakai szórakozóhelyről vitték el a rendőrök, akiket az egyik ott dolgozó nő hívott ki. Milliós bírságra számíthat a zaklatással vádolt Kenderesi Tamás - nlc.hu Melyet természetesen - bár felvétel készült róla –, mi nem láttunk. Nehéz így eldönteni, mi is történt pontosan. A hazai sajtót – és valószínűleg nem csak azt – azonban bejárta a hír, hogy egy magyar úszó, aki részt vett a Dél-Koreában rendezett világbajnokságon, egy ottani szórakozóhelyen rácsapott egy korai lány fenekére. A magyar sportolók csodálatos szerepléséről, sikereiről, új világcsúcsáról szóló beszámolók után hidegzuhanyként ért bennünket mindez. Mintha árnyék vetült volna oda, ahol egyébként már hozzá szoktunk a ragyogó napsütéshez. Értetlenke (reposzt.hu)

Új utak az evangelizációban? Egyházi misszió, ahol nem keresztelnek meg senkit.

A pán-amazóniai régióval foglalkozó őszi szinódus kapcsán nagyobb figyelem irányult az ezen a földrajzi területen működő egyházi missziók tevékenységére és tapasztalataira is, mint olyanokra, amik a teljes Egyház számára segíthetnek a Ferenc pápa által is szorgalmazott "új utak" keresésében. Ilyen témában jelentetett meg riportot és interjút a katolikus teológus és újságíró José Manel Vidal tollából a portugál Periodista Digital, 2018 decemberében. A riport a Consolata Misszionáriusok nevű rend ún. Catrimani Misszióját mutatta be, amely 1965 óta működik az amazóniai régió brazíliai részén, a yanomami bennszülött törzs egyik faluja mellett [a cikkünk kezdőképe a yanomami törzs egy tagját ábrázolja]. A missziót két consolata rendi misszionárius alapította. Maguk a Consolata Misszionáriusok egy 1901-ben alapított olasz missziós rend, amely ma mintegy 1000 fős - vegyesen férfiakból és nőkből, de főleg pap (Katolikus Válasz)

- Csütörtök [2019.08.01.] "Ezt mondja az ÚR, Izráel királya és megváltója, a Seregek URa: Én vagyok az első és az utolsó, rajtam kívül nincs isten!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Csütörtök [2019.08.01.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 59,19 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 46,9   Félni fogják az ÚR nevét napnyugaton, és dicsőségét napkeleten, amikor eljön mint egy sebes folyam, amelyet az ÚR szele korbácsolt föl.   Emlékezzetek az ősrégi dolgokra, mert én vagyok az Isten, nincs más, Isten vagyok, nincs hozzám hasonló!   És félik napnyugottól fogva az Úrnak nevét, és naptámadattól az ő dicsős (Bátorító blognapló)

TOVÁBBGONDOLÁST IGÉNYLŐ TŐKÉS ELEMZŐ BESZÉD TUSVÁNYOSON

GONDOLKODJUNK EL MINDARRÓL, AMIRŐL TŐKÉS LÁSZLÓ BESZÉLT TUSVÁNYOSON! EZ A TUSVÁNYOSI BESZÉD OLYAN TARTALMAS ÉS MÉLY ÖSSZEFÜGGÉSEKET TARTALMAZ, HOGY TOVÁBBI ELEMZÉST, RÉSZLETEZÉST ÉRDEMEL. TANANYAG SZINTŰ BESZÉD VOLT. GRATULÁLOK PÜSPÖK ÚRNAK, S MINDEKIT KÉREK ARRA, HOGY SZAKÍTSON IDŐT RÉSZLETEI ÁTGONDOLÁSÁRA. KIÁLTÓ SZÓ EZ ERDÉLYÉRT, A MEGMARADÁSÉRT, MORÁLIS ÜZENET EGY MEGÉLHETÉSI POLITIZÁLÁSSAL KOMPROMITTÁLT KÖZSZEMLÉLET ELLEN. IGAZI PROTESTÁLÓ HANG. PRÓFÉTAI SZÓ, FELRÁZÓ ÜZENET. A NAGY NYÁRI MELEG UTÁN MÉG TÖBB FIGYELMET ÉRDEMEL ELEMZÉSE, A MÚLTBÓL A JÖVŐFÉLTÉSIG ÍVELŐ ERDÉLYFÉLTÉS, MAGYARSÁGFÉLTÉS FELELŐS, MANAPSÁG RITKA MEGNYILATKOZAKÉNT. KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNJÜK! DR. BÉKEFY LAJOS Ph.D. ELÉRHETŐSÉG: https://youtu.be/XeQQWlNwYUY Dr. Békefy Lajos Ph.D. (Békefy Lajos blogja)

A 2019. ÉV ÉS AUGUSZTUS HÓNAP BÁTORÍTÓ IGÉI

* MINDEN HÓNAPRA:1 MONDATBAN IS; 2 BÁTORÍTÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm - Csütörtök [2019.08.01.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       S z e n t B i b l i a A 2019. év:  Ézs 41,10 S z e n t B i b l i a AUGUSZTUS hó:  Jer 46,28 Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.   Ne félj, szolgám, Jákób - így szól az ÚR -, mert én veled leszek! Véget vetek minden népnek, akik közé szétszórtalak, de neked nem vetek véget. Megfenyítelek igazságosan, mert nem hagyhatlak büntetés nélkül. Ne félj, mert én veled vagyok; ne csüggedj, mert én vagyok Istened; megerősítelek, sőt megsegítlek, és igazságom jobbjával támogatlak.   Ne félj te, oh én szolgám Ják (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2019.08.01.] "Ki a nagyobb a mennyek országában?"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR         - Csütörtök [2019.08.01.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Mt 18,3 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!     „Bizony, mondom (Örömüzenet)

- A 2019. év és AUGUSZTUS hónap igéje - Csütörtök [2019.08.01.] "Térjetek meg, mert elközelített a mennyek országa!"

* MINDEN HÓNAPRA:1 MONDATBAN IS; 2 ÚTMUTATÓ IGE, 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm - Csütörtök [2019.08.01.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B i b l i a A 2019. év: Zsolt 34,15b S z e n t B i b l i a Augusztus hó: Mt 10,7 törekedj békességre, és kövesd azt!     Menjetek el, és hirdessétek: elközelített a mennyek országa!  keresd a békességet és kövesd azt.     Elmenvén pedig prédikáljatok, mondván: Elközelített a mennyeknek országa.  keresd a békét és járj a nyomában!     Menjetek és hirdessétek: Közel van a mennyek országa!    "Milyen kedves annak az érkezése, aki örömhírrel jön a hegyeken át! Békességet hirdet, örömhírt hoz (Útmutató)

- Csütörtök [2019.08.01.] "De Isten megsegít engem, az Úr megtartja életemet!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2019.08.01.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 22,20 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: ApCsel 26,22 Ó, Uram, ne légy távol, erősségem, siess segítségemre! De mivel Isten mind e mai napig megsegített, itt állok, és bizonyságot teszek kicsinyeknek és nagyoknak, és semmit sem mondok azon kívül, amit Mózes és a próféták megjövendöltek:   De te, Uram, ne légy messze tőlem; én erősségem, siess segítségemre. De mivel Isten mind e mai napig megsegített, itt állok, és bi (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Szentháromság után 7. hét

„Nem vagytok többé idegenek és jövevények, hanem polgártársai a szenteknek és háza népe Istennek.” (Ef 2,19) Szentháromság ünnepe után a 7. héten az Útmutató reggeli és heti igéiben, Isten a hit ajándékával örök életre hívja gyermekeit (lásd Róm 6,23). „Ízleljétek meg, és lássátok, hogy jó az Úr: boldog az az ember, aki benne bízik.” (Zsolt 34,9; LK) „Örvendezzetek az Istennek vigasságnak szavával!” (GyLK 708) Jézus a sarokköve Isten hajlékának s háza népét saját kezűleg vendégeli meg; ám ő nem kenyérkirály! „Jézus pedig vette a kenyereket, hálát adott, és kiosztotta az ott ülőknek; ugyanúgy osztott a halakból is, amennyit kívántak. Amikor pedig jóllaktak, így szólt tanítványaihoz: Szedjétek össze a maradékot, hogy...” (Jn 6,11–12) Az első gyülekezet tagjai; „kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. Mindennap (... (Útmutató)

Ilyen nincs. Mégis van! – Lackfi János felrázó írása

Belegondolni abba, hogy mit tett értünk Jézus – újra és újra képes felrázni a hitünket és ráeszmélni, szemrehányások helyett egyszerűen csak szeret a Mindenható Isten. Erről szóló remek írását  posztolta Facebook-oldalára nemrég Lackfi János, József Attila-díjas magyar költő és író. Oké, meghalt értem a kereszten, mert jó fej vagyok. Oké, a rossz fejekért is meghalt, akik nem olyan cukik, mint én. Oké, én sem vagyok cuki mindig, és a rosszabbik énemért is meghalt. Oké, nem kért cserébe semmit. Oké, nem is vár érte semmit. Oké, nem is vádol semmivel. Nincs szemrehányás, nem mondja, értem lett mindenki kapcarongya, szégyelljem magam. Hanem azt mondja, rajta, táplálkozzam belőle.  Semmi apróbetű, utólagos szerződésmódosítás. Á, ilyen nincs. Mégis van.   Korábban Lackfi János a 777-nek nyilatkozott rendszeres tanúságtételeinek hátteréről: “Megérlelődött, hogy szeretnék #joejtpuszi hívószóval egy-egy (777blog.hu)

Protestáns életveszélyben

Dermesztő élményben volt részem a közelmúltban, amikor protestánsként - életemben először  - betettem a lábam egy görög katolikus templomba. A helyzetet csak súlyosbította a tény, hogy magam kisegyházhoz tartozom, vagyis precíz spirituális térkép van a fejemben a levegőbeli hatalmasságokról és erőkről. Így aztán gyorsan felmértem a terepet, hogy mekkora veszélyben is voltam. Elég nagyban. Szerencsére aznap nem nekem kellett szolgálnom, hanem csak kísérőként vettem részt egy zenei alkalmon. A templomot jó akusztikája miatt - nomeg az atya konstruktív hozzáállásának köszönhetően -  választották ki a szervezők. Elhatároztam, hogy nem engedem magam megfertőzni a katolikus démonoktól, úgyhogy leültem valahol  a háttérben, sajnos pont egy palack szenteltvíz mellé, János apostol színes ikonjának társaságában. Ahogy ránéztem az ikonra, János meredten nézett vissza rám. Tekintete éppen olyan üres volt, mint hitem (Megint Megmondom)

Áfonyás morzsasüti

 Kedves, Svédországban élő ismerősöm mondta, hogy elfordítja a fejét, ha a piacon áfonyát lát. Most már nyugdíjas, de akkor még egy főiskolán tanított matematikát. Nagyon csodálkoztam, és nem értettem meg, hogy miért nem jönnek haza. Bár én nem szoktam zsinórban áfonyát venni, de azért évente egyszer-kétszer meg tudjuk venni. Igaz, hogy nem olcsó mulatság, de nem iszom, nem dohányzom, nem kávézom, nincsenek költséges hobbijaim, hát miért ne készíthetnék egyszer egy áfonyás morzsasütit.  Ugyanúgy jártam el, mint a cseresznyésnél, csak ebben kevertem a cukrot egy kis Sorbitum édesítővel, hogy a férjem is ehesse nyugodt lelkiismerettel. Bár az utóbbi időben eléggé elkanászodott. Már nem tartja úgy az evési időket, mint kezdetben, amikor kiderült a cukorbetegsége (csak 2-es), nem is méricskéli a szénhidrátot, de azért még mindig elég tűrhetően betartja a szabályokat. 13 kg-t fogyott, de ha nem akarja visszahíz (A parókia konyhájából)

AZ ÁLSÁGOSSÁG ÁLSÁGOSSÁGA AVAGY A TÁJÉKOZATLANSÁG BLAMÁZSA? - ELLENZÉKIEK BÍRÁLJÁK A KDNP-T: NINCS "ZÖLD” VONULATA

NEM "ZÖLDFÜLŰEK" VITÁJA ELLENZÉKIEK BÍRÁLJÁK A  KDNP-T: NINCS "ZÖLD”                                                VONULATA AZ ÁLSÁGOSSÁG ÁLSÁGOSSÁGA AVAGY A TÁJÉKOZATLANSÁG BLAMÁZSA? Nemrég ellenzéki képviselők bírálták a KDNP-t, hogy eddig nem foglalkozott zöld ügyekkel. Köztük Szél Bernadett országgyűlési képviselő is, aki álságosnak nevezte, hogy most hirtelenjében mégis foglalkozik ökológiai kérdésekkel a párt. A KDNP Protestáns Műhelye az ilyen megnyilatkozásokat azért tartja álságosnak, mivel a valóság egészen más. Úgy tűnik, hogy az ellenzéki oldal „kritikusai” vagy nem ismerik a tényeket, vagy szándékosan hallgatnak azokról, melyek pontosan a környezetvédelmi felelősség és tudatosság kormányoldali működéséről szólnak. A keresztyén gondolkodás kezdettől fogva bibliailag elkötelezett volt a teremtett világ, azaz a természet és a környezet sze (Békefy Lajos blogja)

Természet vagy szabadság?

Tőlünk nyugatra a Pride lélektani nehézsége paradox módon már nem a társadalom ellenállása, hanem a hatalom szövetsége. Az LMBTQ-ideológia mainstreammé vált. A kormányok, intézmények, médiumok és vállalatok a közösségi platformokkal versengve jelzik hangos támogatásukat. A Pride hónapja olyan vallási ünnep lett (annak minden giccsével, kegytárgyával és fogyasztói kacatjával együtt), amit jelentőségében leginkább a zsidó pészachhoz vagy a keresztény ádventhez hasonlíthatnánk. ... azokat az időket sírják vissza, amikor a Pride még nem a hatalom ünnepe volt,... Ma már a tömegek kötelességszerűen emelik magasba a zászlót és szajkózzák a forradalom jelszavait...  Mi áll az LMBTQ-ideológia győzelme mögött? (1) divinity.szabadosadam Mintha a szexuális forradalom országaiban a brezsnyevi pangás évei kezdődnének. Ez azonban egyáltalán nem változtat a tényen, hogy az elmúlt évtizedek kultúrharcában az LMBTQ- (reposzt.hu)

Százezres büntetés jár egy olasz kisvárosban annak, aki Istent káromolja

Saonara város polgármestere véget vetne a káromkodásoknak: a jövőben 400 eurót – azaz körülbelül 130 ezer forintot – kell fizetnie annak, aki Istent káromolja.  (777blog.hu)

Bunyan arról, hogy miért hagyják el emberek a hitüket

Mindig szomorú és megrázó arról értesülni, amikor valaki hátat fordít a keresztény hitnek. Pár napja éppen Joshua Harris (a Búcsú a randevúktól c. bestseller szerzője) jelentette be, hogy nemcsak válik feleségétől, de nem tartja magát már kereszténynek sem. Harris néhány éve elkezdett Canossát járni a könyve miatt (törvényeskedőnek minősítve azt a radikális „tisztaság-kultúrát”, amit akkoriban […] (Szabados Ádám blogja)

Úzvölgyi katonatemető: jó irányba haladnak a folyamatok?

A Hargita megyei önkormányzat elnöke szerint egyre több román állami szerv mondja ki, hogy jogtalanságok, igazságtalanságok történtek. [...] Bővebben! (Szemlélek)

- Szerda [2019.07.31.] "Elfeledkeztél szabadító Istenedről, erős Kőszikládra nem gondoltál!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html       - Szerda [2019.07.31.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 57,11 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 48,12b   Kitől tartottál és féltél, hogy hazudoznod kell? Miért nem törődtél velem, miért nem gondoltál rám? Talán hallgatok én ősidők óta, azért nem félsz engem?!   az utolsó is én vagyok!   Kitől féltél és rettegtél, hogy hazudtál és rólam meg nem emlékezél, szívedre sem vevéd? vagy azért nem félsz engem, hogy h (Bátorító blognapló)

- Szerda [2019.07.31.] "Uraim, mit kell cselekednem, hogy üdvözüljek?"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        - Szerda [2019.07.31.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a   Napi igevers:  ApCsel 16,33 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!     Ő pedig m (Örömüzenet)

- Szerda [2019.07.31.] "Jó csendben várni az Úr szabadítására!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szerda [2019.07.31.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Hab 2,20 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 11,15 Az Úr azonban ott van szent templomában: csendesedjék el előtte az egész föld!   Akinek van füle, hallja! Ellenkezőleg az Úr az ő szent templomában, hallgasson előtte az egész föld!   A kinek van füle a hallásra, hallja. Az Úr szent templomában lakik: némulj el színe előtt, egész földkerekség!   Akinek van füle, hallja meg! "Az ÚR Jézus Krisztus: (Útmutató)

III. Országos Evangélikus Focitábor - Beszámoló

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre Révfülöpön az Országos Evangélikus Focitábor, csapatunk szervezésében. (Erős Vár FC)

Ezek a számok vezetik most a Billboard keresztény toplistáját

Az első hely nem nagy meglepetés senkinek, Lauren Daigle: You Say című száma 53 hete vezeti a keresztény toplistát, megjelenése után a Billboard lemezeladási toplistáján a harmadik helyet érte el, szorosan Paul McCartney és Eminem mögött. Ha te is szeretsz új számokat felfedezni, és érdekelnek a minőségi keresztény zenék, akkor válogass a Billboard legjobb keresztény számokat felölelő toplistájáról. A top 5 szám közé Lauren Daigle You Say és Rescue című dala is felkerült.  Lauren Daigle – You Say   2. Bethel Music – Raise A Hallelujah    3. for KING & COUNTRY – God Only Knows   4. Lauren Daigle – Rescue   5. Danny Gokey – Haven’t Seen It Yet The post Ezek a számok vezetik most a Billboard keresztény toplistáját appeared first on 777. (777blog.hu)

Megrongálták a fatimai keresztutat

Tizennégy kápolnából négyet megrongáltak július 25-én éjszaka a magyar kötődésű fatimai keresztúton. A különleges kőből készült műveken látható személyek arcait és intim testrészeit sárga festékkel fújták le, valamint a domborműveket obszcén szavakkal feliratozták. A Magyar Kálváriaként ismert keresztút a három pásztor mindennapi útvonalát követi. A keresztúthoz tartozó Szent István Kápolnát 1960-as években építették ’56-ban külföldre menekült magyar katolikusok felajánlásaiból.  A tizennégy kápolnából négyet azonban július 25-én éjszaka megrongáltak, és obszcén feliratokkal láttak el. A kegyhely kurátorai a megrongált szobrokat lefedték, és megkezdték azok megtisztítását. A kegyhely kommunikációs osztálya úgy nyilatkozott, mindent megtesznek, hogy minél hamarabb helyrehozzák az okozott kárt, azonban a speciális kőből faragott szobrok tisztítása több időt vesz igénybe. “Mindent megteszünk (777blog.hu)

Hogyan építhetjük a párkapcsolatunkat? – Könyvajánló

Sajnos egyik párkapcsolat sem olyan könnyed, ahogyan azt a filmekben láthatjuk. Sok munkára van szükség ahhoz, hogy két ember összecsiszolódjon, megtanuljon kommunikálni, és jól vitatkozni. Ebben segítenek a közös olvasásra szánt áhítatos könyvek is. A legtöbb könyvnek nem dübörög hangosan a marketingje, esetenként csak egy aprócska kép hirdeti létezését az újságokban, vagy a kiadó honlapján. Én is egy újság oldalsó hasábján találtam rá Miklya Luzsányi Mónika: Egyedül nem jó… – Hogyan építhetjük a párkapcsolatunkat? című áhítatos könyvére. Impulzív vásárlás volt, korábban senki nem ajánlotta a könyvet, és bevallom, nem sokat vártam tőle. Az áhítatoskönyv öt bibliai szakaszt tárgyal, apró részletekre felosztva azokat. A borítón a következő ajánlót olvashatjuk: “Házasságra készülő párok, házastársak együtt és külön is olvashatják, a házasság bármelyik szakaszában. A problémaérzéken (777blog.hu)

Az istenné lett ember?

Tisztán emlékszem amint néhány hónappal ezelőtt éppen reggeli rutinomban főzögettem zenére a kávémat, amikor hirtelen valami rendkívül szokatlan reklám ütötte meg a fülem. Azonnal abbahagytam a rítust és újrahallgattam az egészet. Kiderült, hogy az egyik legújabb mesterséges intelligenciával felszerelt mobiltelefon piacra dobásáról szeretett volna tájékoztatni engem a gyártó. Más körülmények között a következő percben azonnal […] The post Az istenné lett ember? appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

A Szentlélek a Biblia 66 könyvében

Töltsd le ezt a rövid jegyzetet, ha szeretnéd tanulmányozni, hogyan nyilvánul meg a Szentlélek a Szentírás mind a 66 könyvében. És imádkozz is érte, hogy hatását a személyes életedben is ki tudja fejteni. Letöltés: A Szentlélek a Biblia 66 könyvében … Bővebben... → (Infaustus 2.0)

Fényesebb a láncnál a kard

Összesen 302 magyar sportoló viseli az olimpiai bajnok címet. Közülük (…) 2 hatszoros (Kárpáti Rudolf, Kovács Pál) és 1 hétszeres (Gerevich Aladár) olimpiai bajnok. A legeredményesebb magyar sportoló Gerevich Aladár vívó, hét aranyéremmel (ebből egy egyéni és hat csapatérem). Magyarország olimpiai bajnokainak listája - wikipedia.org A színfalak mögött magyar a magyarnak vájta ki a szemét. Szabó Bence kardvívó olimpiai bajnoknak Csampa Zsolt, a magyar szövetség elnöke tett keresztbe vasárnap este. Oltári botrány alakult ki a kardcsapatdöntő díjátadása körül - 24.hu A Budapesten zajló vívó-világbajnokságon a magyar női kardcsapat 45:38-ra kikapott a legjobb nyolc között Olaszországtól, majd az 5-8. helyért Kína ellen Márton Anna remek fordításával győzött, aztán az 5. helyért Ukrajna ellen is nyert – ezúttal Pusztai Liza a meccs közepén bemutatott 11:2-es sikerével fordítva. Vívó-vb: Pusztai Liza ismé (reposzt.hu)

07.29 Szívedre helyezve

„Az Úrnak keze erős volt rajtam" (Ez 3,14). tovább (Velünk az Isten!)

- Kedd [2019.07.30.] "Oltalmam és váram, Istenem, akiben bízom!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html     - Kedd [2019.07.30.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 54,14 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 48,12a   Igazság által leszel erős, nem kell félned az elnyomástól: távol marad tőled, sem a rettentéstől: nem közelít hozzád.   Hallgass rám, Jákób! Izráel, akit elhívtam! Én vagyok az első,   Igazság által leszel erős, ne gondolj a nyomorral, mert nincsen mit félned, és a rettegéssel, mert  nem közelg hozzád.   (Bátorító blognapló)

- Kedd [2019.07.30.] "Azok menekülnek meg, akiket elhív az ÚR!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR       - Kedd [2019.07.30.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  ApCsel 2,38 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!     Péter így válaszolt: (Örömüzenet)

- Kedd [2019.07.30.] "Aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Kedd [2019.07.30.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 27,13 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Jel 21,6c De én hiszem, hogy még meglátom az Úr jóságát az élők földjén. Én adok majd a szomjazónak az élet vizének forrásából ingyen. Bizony hiszem, hogy meglátom az Úr jóságát az élőknek földén! Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen. De biztos vagyok benne: meglátom az Úr dicsőségét az élők honában. A szomjazónak ingyen adok az élet viz (Útmutató)

NEKROLÓG HELYETT FEHÉR KÖVECSKE DR. BUSTYA DEZSŐNEK

NEKROLÓG HELYETT FEHÉR KÖVECSKE DR. BUSTYA DEZSŐNEK Református lelkipásztorként, a teológia szent tudományának elkötelezett művelőjeként és felelős szerkesztőként sokakkal együtt hálát adok én is Dr. Bustya Dezső Atyánk és hitben előttünk járó Tiszteletes Bátyánk életéért, szolgálatáért. Csendes humora, teológiai éleslátása, nyelvi igényessége, kollegiális tapintata példa volt és marad. Többször találkoztunk szeretett Erdélyében és az anyaországban. Egyik alkalommal Lugoson. A székely asztali áldást mondta el közöttünk, s kértem, jegyezze fel, hogy otthon megjelentethessem. Sok évvel találkozásunk után Presbiter c. lapunk mostani, augusztusi ünnepi számának színes indító oldalára helyeztem el az imádságot. Bizonyára nem véletlenül. Amíg lapunkat olvassák kedves Testvéreink Erdélyben és másutt, a történelmi nagy haza eklézsiáiban, lelkészi hivatalaiban, családi otthonok csendjében, vagy b (Békefy Lajos blogja)

Minden úgy jó, ahogy van

„…valószínűleg furcsán fog hatni ez a cikk, ugyanis az egyik dolog, amit bizonygatni fogok benne, az az, hogy úgy istenigazából nem történik semmi. Azaz itt, a világ fejlettebbik felén semmi olyan, ami tényleg megváltoztatná az életünket. Nagyon sokan, sőt talán mindannyian érezzük ezt, egyre kétségbeesettebben próbálunk közösségként olyan döntéseket hozni, ami legalább egy kicsit megadja az érzést, hogy urai vagyunk a saját életünknek, de ezek a törekvések is rendre elbuknak.” Sarkadi Zsolt: Beszorultunk – 444.hu, 2019. július 28. Figyelemre méltó írást publikált Sarkadi Zsolt újságíró tegnap reggel a 444-en. Azt a nemzedéki életérzést olvastam ki belőle (ha tudnám követni az generációk elnevezéseit, most jönne a latin ABC végének valamelyik betűje), hogy oda a beleszólás illúziója. A szüleink nemzedéke megtanulta ezt már a Kádár rendszerben. Most rajtunk a sor, hogy felismerjük: az igazán lényeges (reposzt.hu)

A balatoni csoda

Egy különleges dicsőítés története a Balatonon! Balatonföldvár, szerda este. Rövid nyaralásunk első napján a kedvesemmel épp a csodálatos naplementében gyönyörködtünk. Én, aki szinte megszállottan szeretem a narancssárgába öltözött eget, még soha nem láttam talán ilyen szépet: a magyar tenger is átvette a ragyogást, miközben egy vitorlás úgy andalgott a tavon, mintha csak azt sulykolná, hogy ez nem is a valóság, hanem egy festmény. Amikor már azt gondoltam, hogy egy Coelho-regény túsza vagyok, egy jól ismert dallamot hallottunk meg a hátunk mögött lévő ház tetejéről. Először nem is voltunk biztosak benne, annyira váratlan volt, ezért még jobban füleltünk, és akkor már kristálytisztán hallottuk az éneket: “Ez a hús-vér templom, csak Érted épült….” Pintér Béla “klasszikus” dicsőítő dalát fiatalok gitározták és énekelték, mi pedig gyakorlatilag gondolkodás nélkül elkezdtük keresni őket. A legfu (777blog.hu)

Hamu helyett fejdísz – Élj a múlttól szabadon!

Nem is gondolnánk, mennyi minden múlik a gyermekkorunkon vagy akár életünk első 9 hónapján! A legtöbb sebet, ami aztán felnőtt korunkban a legváratlanabb pillanatban szakad fel, még kiskorunkban szerezzük. Sőt, a legtöbbet nem szándékosan adják nekünk, hanem teljesen akaratlanul, néha kifejezetten szeretetből. Paradox, igaz? Vajon, meg lehet gyógyítani ezeket a sebeket? A legnagyobb kérdés, amikor szembenéz valaki a gyermekkori sebeivel, melyet a számára legfontosabb emberek okoztak, hogy vajon szerethetem-e őket igazán, ha közben haragszom rájuk? Aki már felfedezett a múltjában fájó mondatokat, eseményeket, melyekért a szülei, nagyszülei, testvérei vagy bármilyen tekintélyszemély volt a felelős, az feltette már magának ezt a kérdést. Ilyenkor egyszerre nyomasztja az embert a fájó seb, a harag és a szeretetkapcsolat, melyben nem helyénvaló a harag, a számonkérés. Sőt, a felnőtt ember már nagyon felelősségteljes és végig (777blog.hu)

Változott a KRESZ: kereszt kerül a templomjelző táblákra

Módosította a kormány a KRESZ-t, két új közlekedési táblát vezettek be, és könnyítettek a nemzetközi sportesemények járműveinek haladásán – írja a Magyar Közlöny A jövőben tábla jelzi a templomot, illetve imahelyet, a barna keretben lévő templom sziluett a templomra, illetve a vallásgyakorlásra rendelt más helyre hívja fel a figyelmet. A táblából kettő lesz, az egyik tornyán van, a másikon pedig nincs kereszt.   A tájékoztató tábla kiegészítő jelzőtáblájának felirata utalhat a vallási közösség nevére, az általa használt épület nevére és az általa végzett vallásos szertartások időpontjára is. A dokumentumban  így írnak a módosításról: A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM–BM együttes rendelet (a továbbiakban: KRESZ) 17. §-a a következő (2a) bekezdéssel egészül ki: „(2a) A templomra és a vallásgyakorlásra rendelt helyre – a 2. számú függelék 20/a. ábra szerint (777blog.hu)

Nyolcszázezer ember alkoholbeteg Magyarországon

Magyarországon nyolcszázezer ember alkoholbeteg, tehát szinte minden családra jut egy. [...] Bővebben! (Szemlélek)

- Hétfő [2019.07.29.] "Ifjúkorom vétkeire és bűneimre ne emlékezz! Kegyelmesen gondolj rám, mert te jóságos vagy, URam!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html      - Hétfő [2019.07.29.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 54,4 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 48,17   Ne félj, mert nem vallasz szégyent, ne pironkodj, mert nem ér gyalázat! Ifjúkorod szégyenét is elfelejted, özvegységed gyalázatára nem emlékezel többé.   Ezt mondja az ÚR, a te megváltód, Izráel Szentje: Én, az ÚR, vagyok a te Istened, arra tanítalak, ami javadra válik, azon az úton vezetlek, amelyen járnod kell.   Ne (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2019.07.29.] A keresztség: víz és Isten igéje!

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR      - Hétfő [2019.07.29.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  2Móz 14,22 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!     Izráel fiai szárazon me (Örömüzenet)

- Hétfő [2019.07.29.] "Ha kerestek majd, megtaláltok engem, ha teljes szívből kutattok utánam!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2019.07.29.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: 1Sám 1,27 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 7,7 Ezért a gyermekért imádkoztam, és az Úr teljesítette kérésemet, amivel hozzá folyamodtam. Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek. Ezért a fiúért könyörögtem, és az Úr megadta kérésemet, a melyet tőle kértem.   Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek. Ezért a fiúér (Útmutató)

Ne falak, hanem hidak legyünk! – Élménybeszámoló a Szabadság-hídon celebrált szentmiséről

Reményekkel telve indultam Budapestre, abban bízva, hogy nem fogja elmosni a rendezvényt egy óriási nyári vihar, hiszen most először tartottak szentmisét a lezárt Szabadság-hídon. A Szabihíd a VALYO és a Pro Progressione projektje, melynek célja, hogy közelebb hozza az embereket a városi terekhez, a városhoz és a folyóhoz és immáron a szentmise által közelebb hozza az emberekhez Istent is. A közösségi oldal eseményénél több mint 600-an jelezték, hogy ott lesznek a rendezvényen, ezért úgy gondoltam, milyen jó lesz, hogy a „kis” keresztény csoportunk majd meghúzza magát a hídon és evangelizál csupán a jelenlétével abban a tömegben, akik eljöttek chill-ezni a hídra. Ehhez képest „kis” csoportunk közel 1500-2000 körüli főt ért el a becslések szerint és majdhogynem az egész hidat elleptük. Az arra járók csak álmélkodtak: mi ez a közösségi esemény? Bízom benne, hogy ők is azt látták, amit én: hitüket felvállal (777blog.hu)

Virágzó női szerzetesrendek az Egyesült Államokban

Az alábbiakban a Catholic Herald január 17-ei cikkét közöljük, Jim Graves tollából [az eredeti szöveg formázásán néhány helyen változtattunk - KV szerk.]. Sok szó esett már az elmúlt néhány évtizedben az egyházi hivatások számában a II. Vatikáni Zsinat 1965-ös lezárása után bekövetkezett drámai visszaesésről az Egyesült Államokban. A csökkenés azonban sehol sem olyan szembetűnő, mint a női szerzetesek között. A Center for Applied Research in the Apostolate (CARA) kutatóközpont szerint 2017-ben 45 605 szerzetesnő volt az Egyesült Államokban. Ugyanez a szám 1965-ben még 179 954 volt - a csökkenés tehát 75%-os, egy olyan időszakban, ahol az USA népessége 194 millióról 326 millióra növekedett. Az átlagéletkor a legtöbb közösségben drasztikusan megnőtt, számos egykor biztos alapokkal bíró közösség pedig az eltűnés szélére jutott. Ilyenek közé tartozik például az Oltáriszentség Nővérei (Sisters of the Bl (Katolikus Válasz)

07.28 Imádkozz!

„A Szellemet meg ne oltsátok" (1Tesz 5,19). Mindegyikünknek valamilyen imádság által teljesíthető feladatra kellene várnia. Ha hűségesen végezzük, Ő újabbakat bíz ránk. Ha nincs több imádságban hordozandó megbízatásunk, annak egyedüli oka, ha elhanyagoltuk az Istentől már kapottak teljesítését. Tegyük le terhünket imádságban, és Isten azzal fog jutalmazni, hogy új és nagyobb felelősséggel járó feladatot bíz ránk. tovább (Velünk az Isten!)

07.26 Erősíteni az élet áramlását

„Azért a halál bennünk munkálkodik, az élet pedig bennetek" (2Kor 4,12). tovább (Velünk az Isten!)

07.27 Az ima hatalma

„És közületek öten százat elűznek, és közületek százan elűznek tízezret, és elhullanak előttetek a ti ellenségeitek" (3Móz 26,8). tovább (Velünk az Isten!)

Nem minden helyzetből lesz csoda

Egy háromrészes igehirdetés-sorozat első része következik most. Mindhárom igehirdetés Jézus és Péter vízen járásának történetéről fog szólni. (KötőSzó)

Elhelyezték a székelyhídi új református óvoda és bölcsőde alapkövét

A fejlesztés része a magyar kormány által finanszírozott kárpát-medencei óvodaprogramnak. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Változott a KRESZ: kereszt kerülhet a templomjelző táblákra

Apró módosítást hozott a vallási épületeket jelző táblákra vonatkozóan egy július 26-án a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet, amely másnap hatályba is lépett. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Egy életbevágó kérdés (prédikáció, Szentháromság ünnepe utáni 6. vasárnap, 2019.07.28.)

textus: Lk 9,18-22 „18Történt, hogy amikor egyszer magában imádkozott, és csak a tanítványok voltak vele, megkérdezte tőlük: Kinek mond engem a sokaság? 19Ők így válaszoltak: Keresztelő Jánosnak, de némelyek Illésnek, némelyek pedig azt mondják, hogy valamelyik régi próféta támadt fel. 20Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Péter így felelt: Az Isten Krisztusának. 21Jézus rájuk parancsolt, hogy ezt senkinek se mondják el. 22Majd azt mondta, hogy az Emberfiának sokat kell szenvednie, el kell vettetnie a vénektől, főpapoktól és írástudóktól, és meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia.” Nagyon divatosak manapság az interneten a különböző bölcsnek szánt idézetek, motivációs üzenetek. Nagyrészt a közösségi médiában a Facebook-on, az Instagram-on vagy más ilyen oldalakon bukkannak fel. Kb. egy azonos sémát követnek: van egy kép, ami általában giccses, vagy éppen semmitmondó. Egy híres (Gyülekezetépülő)

Felnőni az álmaidhoz

“Mária pedig a sírbolton kívül állt és sírt. Amint ott sírt, behajolt a sírboltba és látta, hogy két angyal ül ott fehér ruhában, ahol előbb Jézus holtteste feküdt; az egyik fejtől, a másik pedig lábtól. Azok így szóltak hozzá: Asszony, miért sírsz? Ő ezt felelte nekik: Mert elvitték az én Uramat, és nem tudom, hova tették. […] The post Felnőni az álmaidhoz appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

A szerelem hatalma – avagy a multikulti kihívásai egy sikeres házasság tükrében

Kedves barátom, egy svájci pap mesélte nemrégiben a következő történetet. Történt egyszer, hogy kissé zavartan felhívta őt az édestestvére, aki jogász. Kicsit csodálkozott is, hiszen délelőtt, irodaidőben sohasem szokott telefonálni. Ráadásul a hangja zavarodottságról árulkodott. Szinte dadogott a telefonban: „Képzeld, most érkeztem vissza Londonból, és ott, az utcán találkoztam valakivel, akit egy pillanat alatt a szívembe zártam. Egy brazil lányról van szó...” A barátom kissé furcsállva hallgatta a testvérét, de nagy türelemmel és érdeklődéssel: jól van, jól van, hát ilyesmi is létezik, lesz ez még másként is – gondolta. Bátyja azonban nemsokára eljegyezte a lányt, és azóta is boldogan élnek Svájcban. [...] Bővebben! (Jezsuita blog)

Mi lehetett Isten első gondolata?

"Akkor majd kifogysz a biztos előítéleteidből..." [...] Bővebben! (Szemlélek)

Fontos a keresztyénség, csak az a baj vele, hogy nem igaz?

Ön 2018-ban könyvet írt a kereszténység fontosságáról. Miért tartja károsnak, hogy Nyugat-Európa elmozdul keresztény gyökereitől? A könyvem címe God is good for you, azaz Isten jó neked volt. 40 éve vagyok újságíró: mikor pályakezdő voltam, a közélet még kereszténybarát volt. Később semlegessé vált, ma pedig a közbeszéd egyenesen keresztény-ellenes a legtöbb nyugati országban. Azt hiszem, hogy ez számos szinten rossz. A legfontosabb szint az igazság tagadása. (...) Lehetséges fenntartani a nyugati értékeket úgy, hogy nem fogadjuk el a Biblia igazát? Douglas Murray író, akit jól ismerek és tisztelek, azt írja, hogy fenntarthatók a keresztény értékek anélkül, hogy hiszünk a kereszténységben. Sajátos gondolat, és minél többet gondolkodom rajta, annál inkább nem értek egyet vele. A világ tele van magabiztos kultúrákkal, mi pedig elveszítjük az önbizalmunkat – Greg Sheridan a Mandinernek Veszprémy Lász (reposzt.hu)

Szentháromság u. 6.

  Így szól az ÚR,  a te teremtőd: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1) Keresztségünkben az ÚR nevünkön szólított, gyermekévé fogadott s meghívott az üdvösségre, a benne való élő hitünk által! Mert aki hisz és megkeresztelkedik üdvözül...        ÁLDÁS KÉRÉS   Oltár előtt egy ifjú pár házasságra lépett; lehessen majd az életük, boldog házas élet. Midőn ketten elindulnak, egymás kezét fogva; tehessék azt, évről-évre, békén, mosolyogva. Jézus kérünk, áldott szemed, legyen mindig rajtuk; gondviselő áldásodért, dicsérjen az ajkuk. Bár lesznek az életükben, derűs, borús évek; ajkukon ne némuljon el, az ima, az ének. És ha majd gyermek zsivajtól hangos lesz a házuk; mint drága gyémánt kincsedre, vigyázzanak rájuk. Add, hogy soha ne feledjék, szemmel tartod őket; lét alkonyán, segítsék majd, a drága szülőket. Házas életük fo (Bátorító blognapló)

SZENTHÁROMSÁG U. 6.

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió                                       BOLDOG EMBER…   Mióta az ember, élete menetét nem Istenre bízta, saját kézbe vette; így a Vele járó élet nagy örömét, vezető szerepét, végleg elvesztette.   Balgán azt gondolja: van esze, két keze, pénze és vagyona, neki ez épp elég. Ám nem számol azzal, ha tűzvész vagy villámcsapás nyomán háza, egy napon porig ég.   Büszke öntudattal építi jövőjét, nő a gazdagsága, lám minden sikerül. És nem veszi észre, hogy parányi ráksejt, kezd már növekedni, szervezetén belül.   De csak hajt az ember, mert kevés a mi van, mire megöregszik, mindene meglegyen. Szomszéd házánál is szebb legyen az övé, házak közt palota, keleti kényelem.   Azonban történt egy váratlan fordulat, mentőkocsi állt meg, a palota előtt; és a magabízó erős büszke ember, szörnyű kínok között, (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.07.28.] "Ezt mondja megváltód, az ÚR, aki az anyaméhben formált: Én, az ÚR, alkottam mindent!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                          & "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBAN HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR        http://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html      - Vasárnap [2019.07.28.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a   az ÚRISTEN bátorít: a z é r t   "Ne félj!":  Ézs 51,13 S z e n t    B i b l i a    m e r t : az örök VAGYOK   "Én vagyok!":  Ézs 49,23   Elfelejtetted alkotódat, az URat, aki az eget kifeszítette, és alapot vetett a földnek? Miért rettegsz szüntelen, mindennap az elnyomó izzó haragjától, mellyel el akar pusztítani? De hová lesz az elnyomó izzó haragja?!   Királyok lesznek a gondviselőid, fejedelemasszonyok a dajkáid. Földre borulnak előtted, és lábad porát nyaldossá (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2019.07.28.] "Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék * http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html *, http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html **, http://oromuzenet.blog.hu (és itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html  HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR     - Vasárnap [2019.07.28.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Ézs 43,1   (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Mt 28,19 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   De most így szól az ÚR, a te teremtőd, Jákób, a te formálód, Izráel: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!   Menjetek el tehát, tegyetek tan (Örömüzenet)

2019.07.28. "Ő megkérdezte tőlük: Hát ti kinek mondotok engem? Péter így felelt: Az Isten Krisztusának!"

Az igehirdetés alapigéje: Lk 9,18-26 Vedd és olvasd: https://abibliamindenkie.hu/uj/LUK/9/#18 (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 6.

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Isten a keresztség ajándékával megtérésre hív Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Mt 5,20-26    http://abibliamindenkie.hu/uj/MAT/5/#20 Róm 6,3-11   http://abibliamindenkie.hu/uj/ROM/6/#3 Ézs 43,1-7    http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/43/#1 Zsolt 77,2-16a   http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/77/#2 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk!   (Örömüzenet)

SZENTHÁROMSÁG U. 6.

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Így szól az ÚR, a te teremtőd: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy! (Ézs 43,1) http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/43/#1 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek295.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek359.htm Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is! (Útmutató)

2. oldal a 328-ből. || Előző oldal || Következő oldal