Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 35636 || 1. oldal a 357-ből. || Következő oldal

Háborog a lelkem

Az elmúlt napokban a Szólj be a papnak nevű vitaestén ültem, és az egyik vendég pedig az érzéseit taglalta a szemben ülő domonkos szerzetes atyának, református lelkipásztornak és baptista lelkipásztornak. A férfi elmondta, hogy ő mennyire dühös és haragszik Istenre, ésszerű és racionális indokokat sorakoztatott fel, hogy igazolja a dühét. Mély fájdalom és egy összetört [...] The post Háborog a lelkem appeared first on TeSó blog. (TeSó blog)

Az otthon álma

Anna Lilla és Gábor huszonéves fiatal pár. Szerelmesek, esküvőt terveznek, meg persze egy közös otthont. Anna Lilla és Gábor Down-szindrómások, ezért mindez az ő esetükben nem is olyan egyszerű. A Nem Adom Fel Alapítvány tervezett lakóotthonában azonban nem csak az ő álmuk válhatna valóra. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Halld meg Isten hangját!

Láttál már olyan videót, amiben hallássérült gyerekek először hallják meg édesanyjuk hangját? Igazán szívmelengető, ahogyan mosolyra derül az arcuk, és egy olyan dimenzió tárul fel előttük, mely eddig ismeretlen volt számukra. Ehhez hasonlóan minden keresztény embernek lételeme, hogy hallja Isten … Bővebben... → (Infaustus 2.0)

Reggeli ima, ami megerősít

Szent Patrik reggeli imája nem egy szomorú és félénk keresztény sóhajtozása, hanem egy olyan ember szavai, aki tudja, hogy az ő Istene a leghatalmasabb! Érdemes ima után elmélkednünk is ezeken a sorokon. Erőben kelek fel, a legszentebb Háromság hívásában         a Háromság vallásában,         a mindenséget teremtő Egység megvallásában. Erőben kelek fel,         Krisztus születésének és keresztelésének,         megfeszíttetésének és sírbatételének,         feltámadásának és mennybemenetelének,         másodszori eljövetelének erejében kelek föl. Erőben kelek fel,         körülvesz az ég és a föld,         a Nap és Hold fényei,         a tűz és villám ragyogása,         átjár a vihar zúgása és a tenger morajlása. Erőben kelek fel,         lábam alatt a Föld szilárdsága,         megerősít a sziklák keménysége. Erő (777blog.hu)

Ítélet helyett

Vicces kisfilmek köröznek ezen a címen, "ne ítélj elhamarkodottan", és persze kiderülhet, hogy az ember felesége nem azért ölel meg valakit, mert megcsalja, hanem éppen nyert egy autót. Ma, amikor az idő csak egy sávon fut tovább, amikor minden egyenértékűvé lett, állítólag bármiből lehet  jó és rossz. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Reggeli naplójegyzetek a Genezisről (34) – A neved Izráel

„Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél.” (1Móz 32,29) Amikor Jákób az idegennel küzdött a Jabbók révénél, és közeledett a hajnal, az idegen új nevet adott neki. Az új név: Izráel, pontosabban Jiszráél (יִשְׂרָאֵל). Azt jelenti: Isten harcosa vagy Istennel harcoló. Jákób küzdött Istennel és emberekkel és […] (Szabados Ádám blogja)

- Péntek [2020.02.21.] Istent csak Fiában lehet megismerni!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Péntek [2020.02.21.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 28,58 S z e n t    B i b l i a m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 4,26   Ha nem tartod meg és nem teljesíted ennek a törvénynek minden igéjét, amelyek meg vannak írva ebben a könyvben, és ha nem féled Istenednek, az ÚRnak dicsőséges és félelmes nevét,   Jézus ezt mondta neki: „Én vagyok az, aki veled beszélek.”   Hogyha meg nem tartod és nem teljesíted e törvény minden ígéjét, a melyek meg vannak írva e könyvben, hogy féljed e dicsőséges (Bátorító blognapló)

- Péntek [2020.02.21.] "A Szentlélektől indíttatva szólaltak meg az Istentől küldött emberek!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Péntek [2020.02.21.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers:  Zsid 3,15 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers:  2Tim 3,16 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert amikor ezt mondja az Írás: „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,     A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban v (Örömüzenet)

- Péntek [2020.02.21.] "Micsoda az emberfia, hogy gondod van rá?!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Péntek [2020.02.21.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: 1Móz 2,19-20a S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 6,26 Formált tehát az Úristen a földből mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez, hogy lássa, minek nevezi; mert minden élőlénynek az a neve, aminek az ember elnevezi. Így adott az ember nevet minden jószágnak, az égi madaraknak és minden vadállatnak, Nézzétek meg az égi madarakat: nem vetnek, nem is aratnak, csűrbe sem gyűjtene (Útmutató)

Heti ige – Hatvanad vasárnapja

Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket! Zsid 3.15 Minden napnak van valamilyen arca. Nem onnan tudom, hogy hol tartunk, hogy megnézem a naptárt, hanem van valami sajátos jellege, helye, tartalma. Más ízű a kedd, más a szerda és a csütörtök. Azt mondhatnánk, azon a napon, melyen Isten szól, a dolgok … "Heti ige – Hatvanad vasárnapja" bővebben (Ferencvárosi blog)

Katolikus „love story” kihívás terjed az Instagramon

Manapság számos „challenge”, azaz kihívás terjed a közösségi média különböző oldalain. Februárban van a Házasság hete és a szerelmesek napja, így Stephanie Weinert kihívása különösen is passzol ezekhez az eseményekhez, számolt be róla az Aleteia keresztény portál. De mit is takar pontosan ez a „challenge”? Bár már a harmadik részéhez ér pénteken a négyhetes kihívás, érdemes bármikor bekapcsolódni, vagy akár elkezdeni az elejéről az Instagramon futó challenge-et. Stephanie Weinert arra ösztönzi a nőket, hogy osszák meg történeteiket arról, hogy miként találkoztak a férjükkel, ehhez a #fridayintroductionsourlovestory hashtaget használva. A kezdő posztban Weinert elmagyarázta, hogy mi inspirálta őt a kihívás elindításához. „A világnak minél több őrült, gyönyörű és hiteles szerelmi történetet kellene hallania. Ez járt a fejemben hajnali háromkor, amikor éppen etettem a gyermekemet. Szeretek azon gondol (777blog.hu)

02.19 Hagyomány és valóság

OLVASNIVALÓ:  Márk 7,1-37 EZ a fejezet azzal kezdődik, hogy a farizeusok bírálják az Úr tanítványait, mert mosatlan kézzel esznek, ellentétben a vének hagyományával (2. v.). Válaszában az Úr az Ézs 29,13-at, valamint Mózest idézi (2Móz 20,12; 21,17), így mutatva meg képmutatásuk ürességét az igazi törvénnyel, amelyet ők szájukkal szolgáltak. A tiszta kéz sohasem fogja ellensúlyozni a tisztátalan szívet! tovább (Velünk az Isten!)

02.20 Szánalom, gyógyítás és felhívás

OLVASNIVALÓ:  Márk 8,1-38 A SOKASÁG megelégítésének két különböző eseményét összehasonlítva - ahogyan Márk feljegyezte - az olvasó különbségeket fog észrevenni, pl.: a csodák helye, az időszak, az Úrral lévő emberek, a megvendégeltek száma, a megmaradt darabok, valamint a tárolóedények, amelyekbe gyűjtötték azokat. A „kosárnak" fordított szavak is teljesen különbözőek. (Lásd a Csel 9,25-öt, ahol ugyanaz a szó szerepel, mint amelyet ebben a fejezetben találunk.) Csupán két összehasonlítható jellegzetességet említhetünk meg; az Úr szánakozását (Mk 8,2; 6,34) és a megvendégeltek jóllakását (8,8; 6,42). tovább (Velünk az Isten!)

02.17 Elutasított próféták és elküldött apostolok

OLVASNIVALÓ:  Márk 6,1-32 AZ ÚR, tanítványaitól követve megérkezett saját városába, ahol jól ismerték Őt és családját. Itt tekintélyét felhasználva tanított a zsinagógában. Akik hallgatták, nem értették ismeretének, bölcsességének és hatalmának eredetét (2-3. v.). Nem ismerték fel, hogy az Isten Fia van közöttük; „megbotránkoztak Őbenne." A szó, amely a megbotránkozást jelenti, a skandalum szóból ered, amely olyan csapda része volt, amely az állat nekiütközésekor kelepcébe ejtette azt. Az emberek beleütköztek a szavaiba, és az megfogta őket. tovább (Velünk az Isten!)

02.18 Szánakozás és uralom

OLVASNIVALÓ:  Márk 6,33-56 AZ ÚRNAK és tanítványainak az elhajózását sokan látták, akik ismerték, és úgy látszik, hogy megelőzték őket, mert nagy sokaság várta, amikor partot értek. Az Úr pásztori szíve szánalomra indult, amikor meglátta őket (34. v.), és ellátta őket szellemi eledellel. A nap vége felé a tanítványok el akarták küldeni őket a falvakba élelemért, de az Úr a tizenkettőre ruházta azt a felelősséget, hogy enni adjanak nekik (37. v.). Az Úr sohasem alkalmaz próbát anélkül, hogy arra nála ne lenne megoldás. Mindössze tökéletes bizalmat vár. tovább (Velünk az Isten!)

Imaformák

A következő dolog, ami tetszik, mióta katolikus lettem, hogy mennyire sokszínű módja van az imádkozásnak. Evangéliumi keresztényként kétféle módja volt az imának: saját szavakkal vagy nyelveken (már akinek megadatott). Ezt a kétféle imamódot lehetett gyakorolni egyénileg vagy közösségi keretek között, hangosan. Nagyjából ennyi lehetőség állt az ember rendelkezésére, ha elhatározta, hogy most imádkozni szeretne egy … Bővebben: Imaformák (RE: VALVE)

Túrófánk

 Mindjárt itt a böjt, vége a farsangnak, úgyhogy gyorsan közzé teszem ezt a fánkot, amit még két hete készítettem. Nagyon könnyű elkészíteni, sütni is öröm, mert a fánkocskák maguktól megfordulnak az olajban. Lekvárral vagy valamilyen laza krémmel szokták fogyasztani. Hozzávalók: 35 dkg túró20 dkg finomliszt1 vaníliáscukorfél csomag sütőporcsipet só1 teáskanál citromhéj2 tojás1 dl rumédesítő vagy cukora sütéshez bő olaj Elkészítés:A száraz anyagokat a szárazzal, a folyékonyt a folyékonnyal összekeverjük, majd elegyítjük, és jól kikeverjük. Kicsit állni hagyjuk, majd lisztes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forró olajban kisütjük őket. Kis serpenyőt használtam, ötösével sütögettem.  Túrós receptek itt.Másik túrófánk recept itt. (A parókia konyhájából)

Ökumené, ökumenikus, ökumenizmus - Mi ez? (Evlelkész podcast #8)

A hazai egyházak kapcsán sokszor előkerül a fogalom, hogy "ökumenikus". Egyrészt nem mindig tiszta, hogy mit jelent ez a szó, másrészt pedig nehéz kimondani is. Izgalmas próbálkozások vannak ennek kapcsán, mint pl. "ökuménikus", "ökunemikus" vagy "ökonómikus"... Mit is jelent ez a fogalom? És mit nem jelent? Jó dolog ez egyáltalán?  Hát, erről lesz szó az eheti, nyolcadik adásban. Jó hallgatózást! Az adásban említett hivatkozások: Miért nem egységes a kereszténység? (Evlelkész podcast #2) Leuenbergi konkordia Evangélikus-Katolikus Közös Nyilatkozat a megigazulásról. Az adás a YouTube-on (katt ide) Az Evlelkész Spotify csatornája (katt ide) (Gyülekezetépülő)

ÉGTÁJAIM - Posztmodern tanmesék - első rész -

Dr. Békefy Lajos ÉGTÁJAIM Posztmodern tanmesék - első rész - A HORVÁTORSZÁGI "ROVÁTKÁK" ÖSZTÖNZÉSÉRE… Nem tudom, mennyi időt engedélyez az élet Ura számomra. Éppen ezért elhatároztam, hogy idejekorán vagy időben, hetvenkét évem táguló horizont magasából szétnézek ezen a gyönyörű Pannón tájon. Kijelölt földi otthonomban, de túl is tekintve a Kárpát-medencén. A szélrózsa minden irányába, valamint a történelmi korok szemünk számára homályba burkolt, tovatűnt, de szellemi hozadékával mégis velünk tartó csúcsaira, völgyeire is rátéved tekintetem. Ehhez a számadáshoz a végső impulzust 2020. február közepén kaptam. Kedves és tudós barátom, Dr. dc. Lábadi Károlyíró, néprajzos, művelődéstörténész, Dráva-szög szellemi-lelki kutatója, számos monográfia szerzője levelét hozta a posta, benne két kézügyre fogható, zsebméretű folyóirattal, a ROVÁTKÁK legújabb számával. A (Békefy Lajos blogja)

Hogyan tudsz közelebb kerülni Istenhez a nagyböjt alatt?

Sokan talán úgy vagyunk a nagyböjttel, hogy a hátunk közepére se kívánjuk, hisz lemondásokkal, áldozatokkal jár, ráadásul automatikus hozzákapcsolódik egy szomorú hangulat. Hogyan lehet ez idő alatt lelkileg fejlődni és közelebb kerülni Istenhez? Elsőre meglepőnek tűnhet, amit írok, de számomra az egyházi év egyik legmeghittebb időszaka a nagyböjt. Nem valami vidám időszak, az tény, viszont sokkal inkább közelebb kerülök Istenhez ez idő alatt, mint bármikor máskor. Hogy miért? Mert van valami varázsa, ami viszont hiányzik akár az évközi időből, akár a karácsonyból, akár az adventből, de még a húsvét utáni hetekből is. Sokan talán úgy fogjuk fel, mint valami nyűgöt, felesleges szenvedést, lemondásokat olyan dolgokról, amelyek fontosak számunkra, amelyektől talán nehéz elszakadni, esetleg olyan ételektől/italoktól, amelyek a mindennapi életünk részét képezik. Esetleg megpróbálunk lemondani olyan szokásokról (777blog.hu)

A biztonságból kikerülve

Aki tehát hajlamot, elkötelezettséget és elhívást érez az ókori szent nyelveken (héber, görög) írt Ó- és Újszövetség tanulmányozására; a teológiai és etikai gondolkodásban való elmélyülésre; a vallás- és egyháztörténet egyre szélesebb megismerésére; a Krisztus gyülekezete vezetésére, a lelkipásztori gyakorlat megszerzésére, az jelentkezzen a KRE Hittudományi Karára. Ne csak pusztán vallásos vagy intellektuális lelkesedésből, sokkal inkább Istennek elkötelezett életvállalásból. Abból a célból, hogy a magyar református egyház tudós teológusa váljék belőle. Református teológia - htk.kre.hu – Tíz hallgatót biztosan veszítettünk – mondja Kocsev Miklós, a KRE Hittudományi Karának dékánja. A teológiát és a kollégiumot érintő tűz ugyanis 2019-ben a felvételi eljárás közben történt. A korábbi húszfős évfolyamok helyett csupán tíz diákkal tudták elkezdeni a 2019/2020-as tanévet. E mögöt (reposzt.hu)

- Csütörtök [2020.02.20.] Jézus mindig veled van; nem kell félned!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html   - Csütörtök [2020.02.20.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 25,18 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":   Jn 6,20   amikor találkozott veled útközben, és levágta azokat, akik elgyengülve hátramaradtak, mert fáradt és kimerült voltál, az pedig nem félt az Istentől.   de Jézus megszólalt: „Én vagyok, ne féljetek!”   Hogy reád támadt az úton, és megverte a seregnek utolsó részét, mind az erőtleneket, a kik hátul valának, a mikor magad is fáradt és lankadt voltál, és nem f (Bátorító blognapló)

- Csütörtök [2020.02.20.] "Hitetek ne emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Csütörtök [2020.02.20.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers: Zsid 3,15 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers: 1Thessz 1,5-6 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert amikor ezt mondja az Írás: „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,   Mert a mi evangéliumunk nemcsak szavakban jutott el hozzátok, hanem erővel, Szentlélekkel és teljes bizon (Örömüzenet)

- Csütörtök [2020.02.20.] "Hiszen szól az Isten így is meg úgy is, de az emberek nem törődnek vele!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Csütörtök [2020.02.20.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Jer 35,14c S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Lk 11,28 így szól az Úr. Én is szóltam hozzátok, idejében szóltam, de ti nem hallgattatok rám.  Erre ő így felelt: De még boldogabbak azok, akik hallgatják az Isten beszédét, és megtartják. azt mondja az Úr. én is szóltam néktek; szóltam pedig jó reggel, de nem engedtetek nékem.  Ő pedig monda: Sőt inkább boldogok a kik hallgatják az I (Útmutató)

Lelki Elemózsia 7 napra - Ötvened hete

Jézus így szólt a tanítványokhoz: „Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és beteljesedik mindaz, amit a próféták az Emberfiáról megírtak.” (Lk 18,31) Ötvened hetében az Útmutató reggeli s heti igéi azt üzenik, hogy böjt kapujában jussunk el a lelki vakságból Isten műveinek látására! „Áldott legyen az Úr neve örökkön-örökké, mert övé a bölcsesség és az erő.” (Dán 2,20; LK) Ehhez mi is kaphatunk tőle bölcsességet (lásd Péld 9,10 és Jak 1,5–6; 3,17–18) Quinquagesima ünnepén kérhetjük: Esto Mihi – „Légy erős kősziklám, erős váram, segíts rajtam!” (Zsolt 31,3b) „Kezedre bízom lelkemet, te váltasz meg engem, Uram, hűséges Isten.” (GyLK 691,6) Lássuk meg: azért jött Jézus, hogy életét adja váltságul sokakért! Tanítványainak így szólt először nyíltan küldetéséről: „az Emberfiának sokat kell szenvednie, és meg kell öletnie, de harmadnapon fel kell támadnia.” És a sokaságot így hívt (Útmutató)

Télből a nyárba

(Tab és Környéke Evangélikus Egyházközség)

A Papp válaszol – szexualitás jegyesként, paphiány, hitetlen anyós-após

Újabb három kérdéssel folytatódik A Papp válaszol rovatunk, miközben a novemberben kiadott könyvünk már a második kiadását éli meg. Ezúttal is izgalmasak a témák: házasság előtti szexualitás, paphiány, hitét meg nem élő anyós és após! Aki válaszol: Papp Miklós görögkatolikus pap és családapa! Gábor (Budapest) Akkor is súlyos bűn a házasság előtti szexuális kapcsolat, ha már a lány a menyasszonyom és az esküvő dátuma is megvan már? Régóta tudom, hogy őt fogom elvenni és ezt a komoly elhatározást már imában is elmondtuk Istennek, azonban nem tudom hogy ezek lehetnek-e úgymond “enyhítő körülmények” vagy ugyan olyan súlyos bűnnek minősül? Dicséretes, ha szeretnétek a házasság szentségét, ha el akartok köteleződni egymás felé, ha nem puszta kaland a kapcsolat! Az értéktudat rendben van nálatok, az dicséretes – de az odavezető útnak is annak kell lennie! Amikor egy tettet morálisan megítélünk, akkor (777blog.hu)

Milyen lelkész az ilyen?

Iszonyúan nagy az elvárás a papokkal, lelkészekkel szemben, miközben valójában nem sok mindent vár tőlük a társadalom. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A vírus és a járvány Isten büntetése? - AZ ELSŐ SOKK UTÁN KEZDŐDIK A COVID-19 LELKI ÉRTELMEZÉSE

A vírus és a járvány Isten büntetése? AZ ELSŐ SOKK UTÁN KEZDŐDIK A COVID-19 LELKI  ÉRTELMEZÉSE Tartsanak az egyházak bűnbánatot és vallják meg bűneiket Szükségszerű, hogy a COVID-19-nek nevezett koronavírus és az általa okozott pneumónia járvány első sokkoló hulláma után, illetve ezzel egy időben a cselekvő segítségnyújtás mellett elkezdődjék a kialakult helyzet értelmezése, az Ige mérlegén történő feldolgozása? Igen, s ez már folyamatban van Kínában. A mai kínai keresztyén lapokban már ilyen címeket találunk: Felhívás a kínai egyházakhoz: a lelkészek tartsanak bűnbánatot és vallják meg bűneiket a koronavírus által kialakult helyzetben; Sokkal jobb belemerülni IstenIgéjébe, mint a koronavírus halotti leplét ölteni magunkra; Az egyházak imaküzdelme a COVID-19 ellen; A járvány Isten büntetése, mert keresztyének is meghalnak?Vizsgáljunk mg néhány véleményt… (Forrás: http://chinachristian (Békefy Lajos blogja)

Legyőzte a koronavírust egy 98 éves püspök

Egy nyugalmazott katolikus püspök a legidősebb ember, aki legyőzte a koronavírust: a 98 éves Zhu Baoyu a kínai Nanyang nyugalmazott főpapja – számolt be a hírről az Aleteia. A 98 éves Zhu Baoyu-nál február harmadikán diagnosztizálták a koronavírust, amely különösen veszélyes az idős emberekre – 14 százalékuk a halálozási arány az ő esetükben. A nyugalmazott püspök azonban már kilenc nappal később gyógyultnak lett nyilvánítva, így ő a legidősebb ember, aki legyőzte a rettegett betegséget.  Zhu püspök szervezetét a koronavírus mellett más szövődmények is megtámadták, így a kínai orvosok és epidemiológusok szerint az idős ember gyógyulása szinte csodával ér fel.  A kínai közvélemény most példaként említi a püspök történetét, miszerint nincsen reménytelen eset, a koronavírust idős és beteg emberek is legyőzhetik. Az ügy különleges pikantériája, hogy a katolikus papok többségéhez hasonlóan a püsp (777blog.hu)

Egy embernek érezzük magunkat – a Lackfi házaspár

Bárdos Júlia művészettörténész, bútorfestő és Lackfi János költő, író, műfordító huszonnyolc és fél éve élnek boldog házasságban. A Házasság hete alkalmából nyilatkoztak az M5 csatornának döntésükről, nehézségekről, a házasélet mindennapjairól.  “Annyira egy embernek érezzük már magunkat, hogy sokszor nem tudjuk eldönteni, hogy valamit melyikünk élt át, és képesek vagyunk össze is vitatkozni rajta, hogy melyikünk volt ott.” – mondja nevetve Bárdos Júlia.  Mi az, amit megtanultak egymástól? Milyen hatással vannak házastársuk munkásságára? Milyen műveket vétózott meg az író felesége? A Házasság hete alkalmából készült interjú a Lackfi házaspárral.  “Isten előtt kötöttük a szövetséget, és Istenben éljük a szövetséget” – vallja a költő.  A házaspárral készült teljes interjú az alábbi videóban tekinthető meg:   A Lackfi családdal készült korábbi interjúnkat itt olvashatja e (777blog.hu)

Életrevaló – Szabadon a korlátok között – Holló András lesz a februári OFFLINE vendége

Szeretettel hívunk Benneteket a 777 OFFLINE beszélgetősorozat 2020-as évének februári eseményére, amelynek címe: Életrevalók – Szabadon a korlátok között. 2020. február 24-én Holló András kerekesszékes tánc- és hitoktató lesz a 777 OFFLINE vendége. A beszélgetés a megszokott módon két részből fog állni. Az első 60 percben Martí Zoltán, a 777 főszerkesztője kérdezi vendégünket. A második részben pedig lehetőség lesz saját kérdéseiteket is feltenni. Amiről biztosan beszélgetni fogunk: Mi lehet a hivatásom az életben? Család, karrier, hit: hogyan egyeztessük őket össze? Hogyan halljam meg Isten hívását? Mi lehet Isten célja az emberi korlátainkkal? Valóban élhetünk szabadon korlátok között? Időpont: 2020. február 24., hétfő 19:00-21:00 Kapunyitás: 18:30 Helyszín: a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium díszterme. (XI. Villányi út 27.) A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! ITT tudsz 1 perc alatt re (777blog.hu)

A látás kultúrája (Szerdai Gondolatok 2) 2020.02.19

Mai evangélium: Betszaidába értek. Egy vakot hoztak eléje és kérték, hogy érintse meg. Megfogta a vak kezét, s kivezette a faluból. Itt nyállal megkente a szemét, rátette a kezét, s megkérdezte tőle: „Látsz valamit?” Az felnézett, s így szólt: „Embereket látok, olyan, mintha a fák járkálnának.” Ezután ismét a szemére tette a kezét, erre tisztán kezdett látni, […] (Kiss Ulrich blogja)

Reverenda helyett futballcsuka – remekül szerepeltek a magyar papok a foci EB-n

Van egy rangos focitorna, ahol a magyar csapat igazán remek teljesítményt nyújt olyan országok ellen, mint például Portugália vagy Olaszország! Igaz, hogy elsőre és másodjára is dörzsölni kell a szemünket, mert azok az emberek vannak a pályán, akik néhány napja még az igéről magyaráztak a szószéken: bizony, ez a papi foci Európa-bajnokság, ahol Magyarország ismételten képviselteti magát. A tornát ezúttal Csehországban rendezik, a magyar válogatott pedig három ferences szerzetessel, három világi pappal és hét görögkatolikus atyával érkezett az eseményre.  Pantea Tibor atya videóiból rögtön kiderül, hogy ez tényleg különleges esemény: már csak azért is, mert szentmisével kezdődött a foci EB, ahol az a furcsa helyzet állt elő, hogy a hívek is papok voltak. A torna rangját jelzi, hogy 19 ország csapata vesz részt, a magyar válogatott igen nehéz csoportba keveredett, hiszen a házigazda Csehország mellett, Olaszország, (777blog.hu)

Isten és az ő tévedhetetlen Ispánjai

Szent Pál, Ágoston, Tamás, Kálvin János, Luther Mártjon, Ulrich Zwingli, C.H. Spurgeon, Dietrich Bonhoeffer, C.S. Lewis, Billy Graham... sorolhatnám a listát elég sokáig. Ezek azok az emberek, akik a kereszténység elvileg nemlétező személyi kultuszának áldozatai. (KÚTKERESŐ)

Öreglebbencs

Valójában nem is ezt a képet kellett volna feltennem, hanem a csigatészta képeit. Szomorú hírem van ugyanis. Meghalt anyósom, a csigakészítő. (A parókia konyhájából)

Farsang 2020

80-as évek Vadnyugat Őskor-Középkor-Jövő A gallok Görög istennők-Kalóz-Hippi-Amerikai astronauta a 90-es évekből Limbó! Makaréna :) Őskortól a távoli jövőig A farsangon készült képek ezen a linken megtekinthetők. (Tordas-gyúrói blog)

Ősi kánaáni templomot találtak Baál isten szobrával

Ősi kánaáni templomot találtak Baál isten szobrával Izrael déli részén, a Tel Lakis régészeti feltárásnál – jelentette a Háárec című újság honlapja hétfőn. A Kr. e. 12. században épített templomra a Bibliában is szereplő Lakis város feltárása közben bukkantak. (KötőSzó)

Egyre keményebben lép fel Oroszország a Jehova Tanúival szemben

Grigorij Bubnov, 54 éves Jehova Tanúja hatéves felfüggesztett ítéletet kapott Natalia Dervyagina bírótól az Oroszország távol-keleti részén, az észak-koreai határ közelében fekvő Volno-Nadezhdinskoye kerületi bíróságon. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Hova festjük az ördögöt?

Többször hallottam már, hogy ha megpróbáltatások érik az embert, akkor igazából nem az Isten tesz próbára, hanem az ördög. Én pedig ilyenkor mindig tiltakoztam: ne keverjük ebbe ezt a vitát, mert az élet nem fekete-fehér játék! [...] Bővebben! (Szemlélek)

Reggeli naplójegyzetek a Genezisról (33) – Megmenekült a lelkem

„Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet, és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.” (1Móz 32,31) Jákób áldott volt, mégis áldatlannak érezte magát. Lábántól ökrökkel, szamarakkal és juhokkal, szolgákkal és szolgálókkal jött el. Két tábort is tudott belőlük csinálni. Ézsau közelsége azonban áldatlanságára emlékeztette. Hiába kapta meg az atyai áldást, az […] (Szabados Ádám blogja)

Jó üzlet a demokrácia

... az embereket nagyrészt a tudatalatti impulzusaik irányítják. Ezt ön is könnyen beláthatja, ha arra gondol, hogy hányszor vett már meg olyasmit, amire az égvilágon semmi szüksége nem volt. A átfedés nem véletlen: a modern kori kapitalizmusra jellemző ész nélküli vásárlás alapjait pont Freud elméletei alapján fektette le a pszichológus unokaöccse. Edward Bernays bámulatos hatékonysággal manipulálta a közvéleményt, és nemcsak a kapitalizmust adta el Amerikának, hanem a ma zajló populista forradalmat is megalapozta. ... Bernays mesteri szinten űzte a propagandát, ami talán abból látszik a legjobban, hogy ő találta ki a PR-ként elhíresült "public relations" szókapcsolatot, mert tudta, hogy a propaganda szóhoz túl sok negatívum kapcsolódik már az emberek fejében. (reposzt.hu)

- Szerda [2020.02.19.] Az örök Vagyok hív magához - ne félj hozzá menni!

(Bátorító blognapló)

- Szerda [2020.02.19.] Halld és éld meg Isten szent igéjét!

(Örömüzenet)

- Szerda [2020.02.19.] Krisztus "a mi békességünk, és eljött, békességet hirdetett nektek!"

(Útmutató)

Egyszer a rossz is elmúlik…

Az életben sokszor hirtelen váltakoznak jó és rossz időszakok, és könnyen esünk abba a hibába, hogy a rosszban megragadunk. Hosszúnak és gyötrelmesnek érezzük ezt, és olyannak tűnik mintha sosem lenne vége. Mégis mi segíthet ki egy rosszabb periódusból? Az idő relatív, és ezt nem csak Einstein elméletében fontos információ. Eszerint, ha kellemesen töltjük az időnket, hamarabb “eltelik” az idő, míg a szenvedés alatt csak nagyon lassan “múlik”. (777blog.hu)

Bemutatták a Vizsolyi Biblia hasonmás kiadását

Bemutatták a Vizsolyi Biblia hasonmás kiadását kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban a helyi református gyülekezet által szervezett Bibliaünnepen. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Dobronay László: Ha az emberek szemébe nézek, Isten néz vissza rám

Dobronay László filmrendezővel egy dokumentumfilm forgatásakor találkoztam először. Már akkor furcsa volt a belőle áradó nyugalom. Később tudtam csak meg, hogy volt egy halálközeli élménye. Ennek tanulságairól beszélgettünk. [...] Bővebben! (Szemlélek)

02.15 Hatalom a démonok felett

(Velünk az Isten!)

02.16 Jairus leánya es a vérfolyásos asszony

(Velünk az Isten!)

A BAJBAN DERÜL KI, KI A TESTVÉR, KI A BARÁT - KÍNAI MÓDRA

Mindig szeret  a barát, de testvérré  a nyomorúságban válik(Példabeszédek 17, 17) – jut eszembe az ószövetségi Ige, amint sorjáznak az újabb és újabb hírek a kínai angol nyelvű honlapokon arról az országos, szinte kontinensnyi segélyakcióról, ami a hatalmas országban kibontakozik. Hálára indító látni, hogy idős nénike a két jüanjátviszi oda a gyülekezeti perselybe, vagy hogy egész tartományok egyháztanácsai összesítik sok-sok gyülekezet adományait gyógyszerre, maszkra, digitális hőmérőre, védőruhákra, és a koronavírus áldozatai családjaink a megsegítésére. (Békefy Lajos blogja)

Véletlenül a madagaszkáriak miséjére mentem el – életreszóló élményben lett részem

Akkor kezdtem gyanút fogni, hogy a római kiküldetésem utolsó napján egy különleges közösség szentmiséjére csöppentem, amikor felfedeztem, hogy rajtam kívül egyetlen fehér ember van az örök város egyik kis templomában. Ő is meglehetősen zavart fejet vágott, majd két perccel később a nyitóéneknél már a tekintetemet kereste kissé kétségbeesetten, hátha pontos felvilágosítást tudok neki adni, hogy mi is történik valójában. Valószínűleg én is így nézhettem ki, mert tekintetünk találkozásától inkább megijedt, mintsem megnyugodott. Amit láttam ekkor az a következő volt: egy szintetizátor és egy hagyományos afrikai hangszer kíséretében belibbent három pap, akik meglehetősen magabiztos mozgáskultúrával jobbra-balra lépegetve énekeltek egy számomra addig teljesen ismeretlen nyelven, míg a négy családból álló, 25-30 főből álló “tömeg” lelkesen kapcsolódott be. Kivéve, én meg a másik eltévedt ember, akik c (777blog.hu)

A legjobb európai film kategóriában jelölték a Napszálltát

Gopo-díjra jelölték az Oscar-díjas Nemes Jeles László alkotását, Romániában. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Kéregető

Kunszabó Anna – aki a 777 mellett a Csak Egyet Szolgálat munkatársa – eleveníti fel elgondolkadtató, máig nem fakuló emlékeit egy nehéz reggelről rövid novellájában. Esernyő, könyvek, szőlőzsír, uzsonna, mobil, zsebkendő… (777blog.hu)

Neked mi a kifogásod?

Biztos te is tapasztaltad már azt az érzést, amikor legbelül úgy érzed, hogy Isten valamire hív téged, de te mégis nemet mondasz. Egy ilyen helyzetről írt Ward Henrietta is, arról hogy milyen jó lenne kifogások helyett őszintén igent mondani. A minap újra összetalálkoztam Bartimeus történetével Szent Márk evangéliumából. Közben Jerikóba értek. (777blog.hu)

Elhunyt a vajdasági lelki megújulás nagy alakja, Vajda Károly atya

A Szabadkai Egyházmegye papja 54 éves volt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Biblia show, árnyak és fények

Május 24-én debütál Kováts Kriszta új lemeze Biblia show címmel a Capa Központban, a Zsidó Művészeti Napok keretében. A többféle stílust felvonultató dalok bibliai témákra épülnek. (…) – A show szót Fábri Péter dobta be, és mi azonnal lecsaptunk rá, mert utal a lemezen szereplő 16 dal stílus- és hangulatgazdagságára (jazz, blues és zsidó motívumok szövik át a szerzeményeket), és egy címnél az sem baj, ha provokatív. A témák (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a betlehemi csillag története) ismerősek lesznek, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei, de igyekszünk úgy összeállítani a koncertet, hogy az mindenki számára élvezhető legyen, mindenki találjon kapcsolódási pontot. Kováts Kriszta: „Mindennek ideje van” - kepmas.hu Biblia show... Persze, én is rögtön felkaptam a fejem... S már reflex-szerűen elő is bújt belőlem a kisö (reposzt.hu)

A múlt árnya

Előző posztomat így fejeztem be:  Némulj el lelkem, légy csendben, .... enged elmenni a... ...tovább olvasható a blogon. (Credo ut intellegam)

- Kedd [2020.02.18.] Jézus a te életed lelki kenyere - táplálkozol belőle?

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html    - Kedd [2020.02.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 20,3 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 6,41   Ezt mondja nekik: Halld meg, Izráel! Ti most készültök megütközni ellenségeitekkel. Ne lágyuljon meg a szívetek, ne féljetek, ne rettegjetek, és ne rémüljetek meg tőlük!   A zsidók ekkor zúgolódni kezdtek ellene, mert ezt mondta: „Én vagyok az a kenyér, amely a mennyből szállott le” -   És ezt mondja nékik: Hallgasd meg Izráel! Ti ma készültök megütközni ellenségei (Bátorító blognapló)

- Kedd [2020.02.18.] "Isten igéje élő és ható, és megítéli a szív gondolatait és szándékait!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Kedd [2020.02.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers:  Zsid 3,15 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers:  Ez 33,30 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Mert amikor ezt mondja az Írás: „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,   Emberfia! Rólad beszélget néped a falak mellett és a házak kapujában. Így beszélgetnek maguk közt egymással (Örömüzenet)

- Kedd [2020.02.18.] "Elbeszélték, milyen nagy dolgokat tett velük az Isten, és hogy kaput nyitott a pogányoknak a hitre!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Kedd [2020.02.18.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Jóel 2,21 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 1Tim 3,16 Ne félj, termőföld! Vigadj és örülj, mert nagy dolgokat vitt véghez az Úr! Valóban nagy a kegyesség titka: aki megjelent testben, igaznak bizonyult lélekben, megjelent az angyaloknak, hirdették a népek között, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.  Ne félj, te föld! Örülj és vígadozz, mert nagy dolgokat cselekeszik az Úr! É (Útmutató)

Ilyen is van: római katolikus papnak készül egy görögkatolikus pap fia

Ritkán látott döntést hozott egy magyar fiatalember. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A következő európai háborúról

Egyre pusztítóbb a nemzetközi politika dinamikája, a békésebb világ felépítését célzó együttműködés helyett egyre inkább jellemző a versengés, a konfliktus, a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, a bizalomhiány és a nemzeti bezárkózás - hangsúlyozta a német államfő pénteken az 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferenciát (MSC) megnyitó beszédében. Egy „sötét korszak” eljövetelétől tart a német államfő – Portfolio.hu, 2020. február 14. Van egy álmom. Jön a következő háború. Itt, nálunk. Évek óta vissza-visszatérő félelmem, hogy nagyszüleink generációjának (délvidéki magyarok, horvátok, bosnyákok és szerbek esetében: mai szülők nemzedékének) egyik legmeghatározóbb élménye, a háború újra lecsap Európára. Nem nyugtatott meg, amikor pár éve Spíró egy interjúban szintén megemlítette a következő háborút, ami lassan bár, de kitartóan közelít felénk. Egy kicsit megkönnyebbültem, h (reposzt.hu)

A magyar őstörténet kaukázusi forrásaiból nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A tárlat bemutatja a kaukázusi magyar régészeti kutatóutakat, felidézi a 2019 októberében végzett első magyar-orosz régészeti feltárás néhány fontosabb mozzanatát, és beszámol a néprajz és a genetika legújabb eredményeiről. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Beer Miklós: Megdöbbentett, hogy a katolikus egyház nem kér elnézést a cigányoktól

A nyugdíjasként is aktív püspök a magyar társadalom egyik fontos kihívásáról osztotta meg tapasztalatait. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Nárcisztikus idők: hogyan határozza meg az ember jövőjét a mai korszellem?

Vajon mivel jellemezhető legtalálóbban a mi korunk? – Lord Jonathan Sacks, a Brit Nemzetközösség nemrégiben leköszönt főrabbija tette fel ezt a kérdést egyik nagy hatású beszédében (TED-talks). (Jezsuita blog)

Nagyon fontos, hogy megtanuljuk különválasztani a problémát a személytől

Nagy Péter és felesége, Judit párkapcsolati műhelye hetedik éve működik töretlen sikerrel. A fiatal házasok, akik elbizonytalanodnak, Pécsen legtöbbször őket keresik elsőként. A pécsi egyházmegye oldalán megjelent interjúból szemezgettünk. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Kerekasztal-beszélgetés a helyettes bűnhődésről és a közös nyilatkozatról

A novemberi Evangéliumi Fórumon kerekasztal-beszélgetést rendeztünk Jézus Krisztus helyettes bűnhődéséről, valamint a Budapesti Autonóm Gyülekezetből (elsősorban Görbicz Tamástól) elindult tanításról, amely azt tagadva komoly megoszlást hozott a magyar evangéliumi világba. A beszélgetés apropója az a válaszként született közös Nyilatkozat volt, amely tavaly 77 (majd később jóval több) különböző felekezetű evangéliumi vezető aláírásával jelent meg. (Szabados Ádám blogja)

77 éve fogadott örök hűséget az ország alighanem legidősebb házaspárja

Már a kilenc gyermekük is mind nyugdíjas. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Emberi csontokból készült falakra bukkantak a genti székesegyház alatt

"Ez egy páratlan felfedezés Belgiumban" - idézte a The Brussel Times napilap a régészetcsoport szóvivőjét, ugyanis emberi csontokból készült falakra bukkantak régészek a genti Szent Bávó székesegyház alatt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

- Hétfő [2020.02.17.] Jézus: "az igaz Isten és az örök élet!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html - Hétfő [2020.02.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 20,1 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 6,48   Ha háborúba vonulsz ellenséged ellen, és látsz lovakat, harci kocsikat és nálad nagyobb sereget, ne félj tőlük, mert veled lesz Istened, az ÚR, aki felhozott téged Egyiptomból.   Én vagyok az élet kenyere.   Mikor hadba mégy ellenséged ellen, és látsz lovakat, szekereket, náladnál nagyobb számú népet: ne félj tőlök, mert veled van az Úr, a te Istened, a ki felhozott téged (Bátorító blognapló)

- Hétfő [2020.02.17.] Isten szava nem üres beszéd számunkra!

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Hétfő [2020.02.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Zsid 3,15 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  5Móz 32,46 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Mert amikor ezt mondja az Írás: „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,      (Mózes) így szólt hozzájuk: Szívleljétek meg mindazokat az igé (Örömüzenet)

- Hétfő [2020.02.17.] "Rám figyeljetek a föld legvégéről is, és megszabadultok, mert én vagyok az Isten, nincsen más!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Hétfő [2020.02.17.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 22,28 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: 1Tim 2,4 A föld legvégéig mindenkinek eszébe jut az Úr, és megtérnek hozzá, őelőtte borul le a népek minden nemzetsége. Istenünk ... azt akarja, hogy minden ember üdvözüljön, és eljusson az igazság megismerésére. Megemlékeznek és megtérnek az Úrhoz a föld minden határai, és leborul előtted a pogányok minden nemzetsége.    Istenünk .. (Útmutató)

Hashtag love

#lelkesítő  …pénteken felrobbant az internet a piros szivecskéktől, throwback cukiságoktól, a keményvonalasak már virágot sem kérnek, legyen inkább valami charity, a bonbon meg úgyis hízlal… az egyházban házasság hete, címpalpok, interjúk, szépek, sikeresek, támogatják egymást, karrier, gyerekek, csók, csok, minden, amit a kortárs trubadúr régóta megénekelt: love is all around us.  Valóban szép dolog, ha mélységeiben úgy összefonódnak életutak, hogy a felek a legjobbat hozzák ki egymásból, és az elköteleződésük hullámvölgyekben és boldog magaslatokon is megmarad. Nem akarom elvenni a szerelmesek örömét, hálás vagyok, hogy sokan átélik az egymáshoz kapcsolódásnak e csodálatos formáját, de ilyenkor mindig eszembe jut az is, hogy mennyien nem. Ez ugyan egy különálló kérdés, mégis realitás. Sokan nem élik át a szerelem, az összetartozás, az egymás melletti kitartás, a társ támogatásának, jelenlétén (élet és irodalom kapargatva)

Siker = nagyon sok kudarc

Kudarc. Beégés. Elutasítás. Pofára esés. Felsülés. Bukás. Krach. Sikertelenség. Balsiker. Blama. Bukás. Csőd. Nevetségessé válás. Megszégyenülés. Vereség. A sort pedig folytathatnánk a végtelenségig. Ha azonban érzelmileg akarjuk leírni, akkor legjobban a megsemmisülés szó illik rá. Két okból is. Egyrészt inkább válnánk láthatatlanná, és nyílna meg alattunk a föld, csak ne kelljen valami nagy blamában benne maradnunk. Másfelől az emberek többségére olyan elementáris erővel hat a kudarc, hogy úgy érzik, tényleg egész valójukat megsemmisíti az, amiben elbuktak. (KötőSzó)

David Jackman: János levelei

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy amikor a Bibliát olvasom, szeretem azokat a szakaszokat elővenni, melyek nekem fekszenek, melyek megerősítik a világképemet. Így néhány könyvet töviről-hegyire ismerek, néhányon pedig átsiklo, vagy nem is veszek róla tudomást. Nem feltétlen baj, ha van kedvenc írásunk, a baj az, ha csak azokat olvassuk. Nem különösebben foglalkoztatnak János levelei… pontosabban foglalkoztattak. Elsőre olvasva triviális igazságokat ír le, különösebben nem mond újat, ha már olvastuk az evangéliumot, vagy járunk misére vasárnaponként. Második olvasatra talán megfog a sorok logikai szerkezete, de abban nehéz elmélyedni, és nincs idő, minden egyes mondatra. Amikor megtaláltam David Jackman: János levelei című könyvét, nyomban felkeltette az érdeklődésemet, hogy vajon mit lehet írni János leveleiről, ami több mint 20 oldal, és érthető laikus szemmel is. David Jackman leírja az előszóban, hogy számára (777blog.hu)

Isten nemcsak feladatokat ad, hanem mellénk is áll

A boldogságra vezető parancsolatok után Csaba testvér a szentségekről elmélkedik. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A mezőgazdasági miniszter és a kereszt (prédikáció, Hatvanad vasárnap, 2020.02.16.)

textus: 1Móz 45,3-8a.15 „3Majd ezt mondta József a testvéreinek: Én vagyok József! Él-e még az én apám? De a testvérek nem tudtak válaszolni, mert megrémültek tőle. 4József ezt mondta testvéreinek: Jöjjetek már közelebb hozzám! Erre aztán közelebb mentek. Ekkor így szólt: Én vagyok József, a testvéretek, akit eladtatok Egyiptomba! 5De most ne bánkódjatok, és ne keseregjetek amiatt, hogy engem ide eladtatok, mert azért küldött el engem Isten előttetek, hogy életben maradjatok. 6Mert már két esztendeje tart az éhínség a földön, és még öt esztendeig nem lesz sem szántás, sem aratás. 7Isten küldött el engem előttetek, hogy maradékotok legyen a földön, és életben tartson benneteket nagy szabadítással. 8Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten, […] 15Majd megcsókolta mindegyik testvérét, és sírva megölelte őket. Azután már beszédbe elegyedtek vele a testvérei.” Az emberiségnek rengeteg eszköze van a kommu (Gyülekezetépülő)

Korszellemirtók

Ha az egyház a korszellemmel házasságot köt, hamar megözvegyül - szól a bölcs mondás, vagy inkább intő figyelmeztetés a keresztényeknek. Ebben a figyelmeztetésben sok igazság sűrűsödik össze, miközben egyébként egy nem is annyira nehezen kiszúrható radikális feltételezésre épül. Hiszen ki mondta, hogy a korszellemmel a kereszténység csakis házasságot köthet? Általános megfigyelésem, ha egy beszélgetésben bedobja valaki azt a mondatot, hogy "a korszellem nagyon is hat az egyházra", azonnali és általános szörnyülködést vált ki vele. Ez a zsigeri reflexiónk. A korszellem hatását csakis a kénköves pokol szinonimájaként vagyunk képesek elgondolni, vagyis röviden úgy, hogy a mai általános gondolkodási trendek kizárólag pusztítóan hatnak az egyházra. Egyáltalán fel sem merül soha más forgatókönyv, csak a rombolásé. Ha a mai világ valamivel befolyásolja a kereszténységet, az biztosan csak rossz befolyás lehet. N (Megint Megmondom)

Ne pazarold az idődet gyűlöletre!

Zsákutca, magyarázatok gyártása, mások túlzó hibáztatása helyett helyett jobb gyönyörködni abban, hogy létezel, hogy milyen gazdag az élet. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A "rémisztő képződmény" tiltakozik? - Annál rosszabb neki

De az ilyen történetekben az a különösen visszatetsző, amikor az úgynevezett keresztények érzik az kereszténységükben, a fehérek a fehérségükben, a heterók a heteróságukban támadva magukat, rasszizmust kiabálnak, jogfosztást és jogegyenlőséget követelnek. A recept a régi: játszd el az üldözöttet, az mindig nyerő önigazoló pozíció lesz ahhoz, hogy üldözhess másokat. Balavány: Sértődött keresztények - HVG Balavány György megint tanítást adott az egyházaknak. Kiosztotta a katolikusokat, az evangélikusokat és a reformátusokat is. A támadás apropója az, hogy szerinte a keresztények megsértődtek Niedermüller Péter polgármester minapi kijelentésén, miszerint a fehér, keresztény, heteroszexuális ember „rémisztő képződmény”. A publicista szerint ez az állítás „érthető és tényszerű”. És ezt a HVG leközli. Gyorsan szögezzük le: a mai Magyarországon a fehér, heteroszexuális, keresztény embert „r (reposzt.hu)

Hatvanad

 Isten igéje élő és ható!       "Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket! (Zsid 3,15) A szív őrzése egyedül nem megy, ezért hívjuk be a szívünkbe és életünkbe az Úr Jézust, s akkor ő örök életre őrzi meg a mi testünket, lelkünket, egész életünket.  Pecznyík Pál bizonyságtétele Bizalom az Úrban     Zsoltár 34, 3-5. Kedves hallgatóim! A Zsoltárok könyvéből, a 37-ik zsoltárból olvasok fel 3 verset. A 3-5-ig terjedő verseket, Dávid király szavait: „Bízzál az Úrban, és jót cselekedjél, e földön lakozzál, és hűséggel élj. Gyönyörködjél az Úrban, és megadja néked szíved kéréseit. Hagyjad az Úrra a te utadat, és bízzál benne, majd ő teljesíti!” Sokféle bizalom van a világon. De valamennyi közül a legáldottabb, legeredményesebb, az Úrban való bizalom. Aki az Úrba veti bizodalmát, soha meg nem szégyenül. Csak az a szomorú dolog, hogy az embernek, Istenben va (Bátorító blognapló)

HATVANAD

AZ ÜNNEP EVANGÉLIUMI KÖLTEMÉNYE Versmisszió  ADD TOVÁBB AZ IGÉT!   Add tovább az Igét, Isten Szent Szavát, szóban és az éter hullámain át. Diadalmas útján halál s bűn felett, támasszon életre, halott lelkeket!   Add tovább az Igét, élet kenyerét, táplálja gazdagon éhezők szívét. Elkészítve vár rég, mennyben otthonuk, oda várja őket, Megváltó Uruk!   Add tovább az Igét, lelkünk italát, üdítse fel, élet szomjas vándorát. Célba érjen, aki, cél nélkül vonul, Mielőtt a halál éje, ráborul.   Add tovább az Igét, ó siess, ne kés, ahhoz, akit sújt a bánat, szenvedés. Csak Ige add békét ott, hol dúl a harc, Igétől szárad fel, a sok könnyes arc.   Add tovább az Igét, fáklyát, lángolót, ragyogja be a nagy sötét földbolygót!                      Pirkad már a hajnal, életünk egén, Krisztus menyasszonya: jő a Vőlegény!   Pecznyík Pál           (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2020.02.16.] "Bizony, bizony, mondom néktek: aki hisz, annak örök élete van!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Vasárnap [2020.02.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 19,20 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 6,51   Hallják ezt meg a többiek is, és féljenek, és többé ne kövessenek el köztetek ilyen gonosz dolgot.   Én vagyok az az élő kenyér, amely a mennyből szállt le: ha valaki eszik ebből a kenyérből, élni fog örökké, mert az a kenyér, amelyet én adok oda a világ életéért, az az én testem.”   Hogy a kik megmaradnak, hallják meg, és féljenek, és többször ne cselekedjenek (Bátorító blognapló)

Házi Kincstár: Hatvanad vasárnapon

 Házi Kincstár: Hatvanad vasárnapon (Lk 8,4-15) Szemelvények Dr. Luther Márton igehirdetéséből (0271-0281. oldal)   A könyv teljes anyaga letölthető innen: www.garainyh.hu/luther/Luther.exe   Szeretteim az Úrban! Szent kötelességünk a mai evangélium alapján megvizsgálnunk és megismernünk, hogy melyik csoporthoz tartozunk mi, s aztán minden erőnkkel arra törekednünk, hogy jó föld legyünk, melyben Isten igéje százszoros gyümölcsöt terem. ... Ezért int minket mindnyájunkat nagy buzgósággal az Úr, ezt mondván: vegyétek jól eszetekbe, miként kelljen hallgatnotok; mert akinek van, annak adatik, akinek pedig nincs, attól az is elvétetik, amit bírni vél. ... Ma, ha az én szavaimat hallandjátok, meg ne keményítsétek szíveteket, mondja az Úr. ... Ehhez azonban tiszt szív szükségeltetik, miként Krisztus mondja, vagyis olyan szív, amely először is nem figyelmetlen, hanem Isten igéjét komolyan veszi, ... Másodszor szükséges, h (Bátorító blognapló)

- Vasárnap [2020.02.16.] Isten igéjének mi a sorsa ebben a világban?

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Vasárnap [2020.02.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Zsid 3,15 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  Lk 8,8 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Mert amikor ezt mondja az Írás: „Ma, ha az ő hangját halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket, mint az elkeseredéskor”,      Némelyik pedig a jó földbe esett, és amikor felnövekedett, száz (Örömüzenet)

2020.02.16. "Én vagyok József! - Tehát nem ti küldtetek ide, hanem Isten!"

Az igehirdetés alapigéje: 1Móz 45,3-8a.15 Vedd és olvasd: https://abibliamindenkie.hu/uj/GEN/45/#3 (Örömüzenet)

HATVANAD

AZ ÜNNEP ISTENTISZTELETI LEKCIÓI ÉS /VAGY TEXTUSAI Süketségből az ige hallására! Tisztelt Látogató! Kérem, hogy az alább kijelölt négy igeszakaszt a PROTESTÁNS ÚJ FORDÍTÁSÚ REVIDEÁLT BIBLIA http://abibliamindenkie.hu/uj/ (=RÚF) szövegéből olvassa el. A kiválasztott linkre kattintva, a gép az adott szakasz kezdő versére ugrik. Olvasás után térjen vissza ide, a következő igeszakasz elolvasásához!Köszönöm: Andreas Lk 8,4-15   http://abibliamindenkie.hu/uj/LUK/8/#14 2Kor 12,1-9   http://abibliamindenkie.hu/uj/2CO/12/#1 Ézs 55,6-11   http://abibliamindenkie.hu/uj/ISA/55/#6 Zsolt 19,8-15   http://abibliamindenkie.hu/uj/PSA/19/#8 Forrás: Evangélikus Útmutató és Evangélikus istentisztelet Liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelErős vár a mi Istenünk!   (Örömüzenet)

HATVANAD

AZ ÜNNEP VEZÉRIGÉJE ÉS GYÜLEKEZETI ÉNEKEI Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket. (Zsid 3,15) http://abibliamindenkie.hu/uj/HEB/3/#15 http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek279.htm http://enekeskonyv.lutheran.hu/enek258.htm Forrás: Evangélikus Útmutató és Gyülekezeti liturgikus könyv Internetes közlés: © a Luther Kiadó Budapest, előzetes engedélyévelHálás köszönet érte a Látogatók nevében is!   (Útmutató)

- Vasárnap [2020.02.16.] "A Bárány, elvezeti őket az élet vizének forrásaihoz, és Isten letöröl szemükről minden könnyet!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Vasárnap [2020.02.16.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 4,2b S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Mt 5,4 Szorult helyzetemből adj nekem kiutat, könyörülj rajtam, hallgasd meg imámat! Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak. szorultságomban tág tért adtál nékem; könyörülj rajtam és halld meg az én imádságomat!  Boldogok, a kik sírnak: mert ők megvígasztaltatnak. Megsegítettél szorongattatásomban, könyörülj raj (Útmutató)

Justin Rizzo – Olvassuk Isten Igéjét minden nap!

Dicsőíteni… Sok minden eszünkbe juthat, ha meghalljuk ezt a szót. De mi valójában a dicsőítés? Számtalan megfogalmazás létezik rá, hiszen rengeteg formája van; talán mindenkinek mást jelent. Megkérdeztem az Új Teremtés Konferencia egyik előadóját és dicsőítésvezetőjét, Justin Rizzot, számára mi a dicsőítés. „A szív válasza egy életmódra, amit Isten imádásban élünk, és mindent Neki teszünk. Amit számomra jelent: minden egyes nap odaadni a szeretetemet Neki” – válaszolta. Justin már 23 éve szolgál a dicsőítésben, és mindössze 12 éves volt, amikor az édesapja elkezdte őt képezni a szolgálatra. A dicsőítés nem szűkül le a zenés alkalmakra, azért sem, mert sok embernek nem ez áll közel a személyiségéhez. Istent dicsőíteni számtalan módon lehet: szavainkkal, tetteinkkel, sőt, egész életünkkel is – éppen ezért nevezhető életformának. A dicsőítés lényege nem a gyönyörű zene, a szépen megfogalm (777blog.hu)

Házasság a való világban

Házasság ünnepe van. A kapcsolat nem fogyasztási cikk, hanem küzdelmes és mégis szép valóság. Egy olyan házaspár vallomását tesszük közzé, akiknek az életébe gyermekük születése és nevelése hozott  egyszerre áldást és küzdelmet is.  [...] Bővebben! (Szemlélek)

Életrajzi töredékek 01 Média: A “Keresztény Élet” és az Elektronikus Egyház (2002-2003)3)

Életrajzi töredékek és adalékok 01. Médiamunkáim (Med 01) Mivel 75. születésnapomra, azaz inkább annak évében, hisz már csak három nap választ el az ünneptől, de még hónapok vannak hátra, mire elkészül, életrajz jellegű könyvet készülünk kiadni.  Nagy falat lesz, addig méhecske módjára gyűjtöm az anyagot. Magam is meglepődöm, mi minden összegyűlt, mert hisz a hiányos […] (Kiss Ulrich blogja)

„Kár, hogy nő”

  Vajon előrébb ment-e a világ az egyes vallási alapelbeszélések által? Rabbinikus tanúságok A Talmudban lecsapódott zsidó vallásos hagyomány a leányok születését isteni büntetésnek tartotta [1] átkozott, akinek lánygyermekei vannak, és a bölcsek azt tanították, hogy „a világ nem állhat fenn férfiak és nők nélkül, de boldog, akinek gyermekei fiúk, és jaj azoknak, akiknek a gyermekei lányok” [2]. Egy olyan világban, ahol azt tanították, hogy „a nők legjobbjai bálványimádást gyakorolnak” [3], továbbá: „mindaz, aki sokat beszélget nőkkel, saját magának árt vele, mivel elhanyagolja a Tóra tanulmányozását és így a Gyehennában végzi” [4], ott még az első keresztény közösség sem látta jól azt a forradalmi normalitást, amellyel Jézus a nőkhöz viszonyult, ahogy az János evangéliumában is tükröződik, ahol a tanítványokat meglepi, hogy tanítómesterük egy samariai nővel beszélget (vö. Jn (#BIBLIAKULTÚRA)

Cölibátus forever?

Ferenc pápa szerdán elutasította azt a javaslatot, amelynek értelmében a rendkívüli paphiánnyal küzdő Amazónia egyes vidékein kivételesen – bizonyos feltételeknek megfelelő – nős férfiak is szolgálhattak volna papként. Több mint 30 oldalas apostoli buzdításában a 82 éves argentin pápa rámutatott, hogy új módszereket kell találni arra, hogy több pap vállaljon szolgálatot a régióban, valamint ki kellene terjeszteni az állandó diakónusok szerepét. A diakónusok házasok is lehetnek, és egyebek mellett keresztelhetnek, eskethetnek, temethetnek, azonban szentmisét nem mutathatnak be. „Nem maradhatunk közömbösek. Meghatározott és bátor válaszokra van szükség az egyház részéről” – fogalmazott, példaként hozva fel a misszionáriusok hatékonyabb toborzását. A vatikáni Amazonas-szinódus tavaly ősszel szavazta meg a szóban forgó javaslatot, amely így az egyházfő elé került. Az Amazonas-térség 184 voksolásra jogos (reposzt.hu)

- Szombat [2020.02.15.] Az ÚR hamis és igaz küldötte megkülönböztethető!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html  - Szombat [2020.02.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 18,22 S z e n t    B i b l i a   m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 7,28   Ha egy próféta az ÚR nevében mond egy igét, de az nem történik meg, nem teljesedik be: azt az igét nem az ÚR mondotta, hanem a próféta mondta elbizakodottságában; ne félj tőle!   Amikor Jézus a templomban tanított, hangosan kiáltva szólt: „Ti ismertek engem, tudjátok is, honnan való vagyok; de én mégsem önmagamtól jöttem, hanem az, aki engem elküldött, igaz, ti őt nem ismeritek. (Bátorító blognapló)

- Szombat [2020.02.15.] "Egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt!"

****************************************************  * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html   - Szombat [2020.02.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               Heti igevers:  Dán 9,18(*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t     B i b l i a Napi igevers:  1Kor 1,30-31 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t     B i b l i a   Istenem, fordítsd felém füledet, és hallgass meg! Nyisd ki szemedet, és lásd meg: milyen pusztulás ért bennünket és azt a várost, amelyet a te nevedről neveztek el! Mert nem a magunk igaz tetteiben, hanem a t (Örömüzenet)

- Szombat [2020.02.15.] "Jézus ezt mondta: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* http://www.garainyh.hu *** https://garainyh.blog.hu/ *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Szombat [2020.02.15.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Ézs 2,5 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Róm 13,11-12a Jákób háza, jöjjetek, járjunk az Úr világosságában! Ezenfelül tudjátok, hogy az idő sürget: ideje már az álomból felébrednetek, mert most közelebb van hozzánk az üdvösség, mint amikor hívőkké lettünk. Az éjszaka múlik, a nappal pedig már közel van. Jákóbnak háza! jertek járjunk az Úrnak világosságában! Ezt pedig cseleked (Útmutató)

3+1 hasznos szempont elszánt keresztényvédéshez

Az elmúlt napok bőségesen szolgáltattak példát arra vonatkozóan, hogy miként álljunk ki egy vallás értékei mellett, és miként ne. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Magányosan Bálint-napon?

Kutatások szerint sokkal több fiatal (és nem fiatal) él magányosan, mint hinnénk! Nekik írtam ezt a pár sort Bálint-napra. [...] Bővebben! (Pán Péter, Stop!)

1. oldal a 357-ből. || Következő oldal