Blogok

Ebben a rovatunkban keresztény, elsősorban evangélikus blogokat szemlézünk. Ezek azonban nem részei az evangelikus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenési helyre mutatnak.

Archív rekordok száma: 30299 || 1. oldal a 303-ből. || Következő oldal

Nyílt levél két példaképnek

Király Gábor és Halmosi Péter. A szombathelyi labdarúgás két emblematikus alakja. Nem fociról lesz szó. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Az eltévedt lovas

Ady Endre az egyik legjelentősebb 20. századi modern magyar lírikus volt. Hegyi Katalin irodalomtörténésszel, főmuzeológussal, a halálának századik évfordulójára rendezett emlékkiállítás kurátorával többek között temetéséről, síremlékének avatásáról, kultuszáról, illetve arról is beszélgettünk, miként értelmezhető ma az Ady–Kosztolányi-vita. (…) - Ady már a zilahi gimnáziumi évei alatt építette imázsát, szeretett mindig a középpontban lenni. Fiatalon manírjai, sztárallűrjei voltak, amelyeket társai elfogadtak – okos, kedves és vagány volt. (…) - Az Új versek új hangot hozott, a kortárs költők és kritikusok is felfigyeltek rá, helyén kezelték az újító tehetséget annak ellenére, hogy elismerték, sok dolgot nem is értenek a versekből. De ez nagy ugrás volt Ady számára. - Nem hiszem, hogy Ady szemével lennénk képesek látni a mai világot. Az imázsépítő poéta - magyarhirlap.hu A napokban el (reposzt.hu)

A helyettes bűnhődés ószövetségi előképei – a vétekáldozat

Minden zsidó tudta, hogy a bűneiért vétekáldozatot kell bemutania. Egyetlen bűn sem maradhatott Izráelben befedezetlenül. Amikor Isten kihozta népét Egyiptomból és szövetségre lépett vele, parancsolatokat és rendelkezéseket adott. Azt ígérte, hogy Izráellel lesz, de egyben nyilvánvalóvá tette, hogy ő szent Isten, aki nem hagyja a bűnt büntetlenül (2Móz 20,1-17). A nép pedig felfogta, hogy Jahve […] (Szabados Ádám blogja)

- Kedd [2019.02.19.] Az örök Vagyok hív magához - ne félj hozzá menni!

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 "NE FÉLJ!"                        ÉS "ÉN VAGYOK!" IGE; 3 FORDÍTÁSBANhttp://www.garainyh.hu  ***  http://andreas.blog.hu ***  http://web.t-online.hu/garainyh/nefelj.html    - Kedd [2019.02.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL               S z e n t    B i b l i a az ÚRISTEN bátorít: a z é r t "Ne félj!":  5Móz 20,8 S z e n t    B i b l i a  m e r t :  az örök VAGYOK "Én vagyok!":  Jn 6,35   Azután még ezt is mondják meg az elöljárók a népnek: Van-e itt olyan ember, aki fél, és lágy szívű? Az menjen vissza a házához, ne csüggessze el társainak a szívét a magáéhoz hasonlóan!   Jézus azt mondta nekik: „Én vagyok az élet kenyere: aki énhozzám jön, nem éhezik meg, és aki énbennem hisz, nem szomjazik meg soha.   Még tovább is szóljanak az előljárók a néphez, és ezt mond (Bátorító blognapló)

- Kedd [2019.02.19.] "Állhatatos Isten ő, aki hűségesen megtartja szövetségét azok iránt, akik szeretik őt és megtartják parancsolatait!"

**************************************************** * MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 HETI ÉS NAPI IGEVERS; 3 FORDÍTÁSBAN * Naponkénti vezérigék http://kispest.lutheran.hu/eke/enekeskonyv/web2/pageTartalom.html * http://web.t-online.hu/garainyh/igeliturgia.html ** http://oromuzenet.blog.hu (itt is; minden vasárnap 00:03-tól) & http://web.t-online.hu/garainyh/2.html - Kedd [2019.02.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL       Heti igevers:  Dán 9,18 (*=Válasszon a 463 evangéliumi énekből) S z e n t B i b l i a Napi igevers:  5Móz 7,12 (**=A teljes igeszakasz az igeliturgiában) S z e n t B i b l i a Istenem, fordítsd felém füledet, és hallgass meg! Nyisd ki szemedet, és lásd meg: milyen pusztulás ért bennünket és azt a várost, amelyet a te nevedről neveztek el! Mert nem a magunk igaz tetteiben, hanem a te nagy irgalmadban bízva visszük eléd könyörgéseinket. (Örömüzenet)

- Kedd [2019.02.19.] "Te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből!"

* MINDEN NAPRA: 1 MONDATBAN IS; 2 KIÍRT ÚTMUTATÓ IGE; 3*Protestáns-RÚF*Károli*Katolikus*FORDÍTÁSBAN*HANGZÓ ÖRÖMHÍRTÁR* https://evangelikusutmutato.blog.hu/http://www.garainyh.hu *** http://utmutato.blog.hu *** http://www.garainyh.hu/utmutato/utmutato.htm LOSUNG - Kedd [2019.02.19.] *** AZ ÚRISTEN MAI KIJELENTÉSE A SZENTÍRÁSBÓL * LELKI ELEMÓZSIA *       S z e n t B I B L I A * A mai nap evangélikus igéi Ószövetség: Zsolt 119,81 S z e n t B I B L I A * http://www.losungen.de Újszövetség: Jn 8,31 Szabadításod után sóvárog lelkem, igédben reménykedem.  Így szólt akkor Jézus azokhoz a zsidókhoz, akik hittek benne: Ha ti megtartjátok az én igémet, valóban tanítványaim vagytok; Elfogyatkozik az én lelkem a te szabadításod kivánása miatt; a te igédben van az én reménységem.   Monda azért Jézus a benne hívő zsidóknak: Ha ti megmaradtok az én (Útmutató)

Böjte Csaba: Észérvekkel próbálok világosságot gyújtani

Több kormánypárti politikus közösségi oldalán nem nézik jó szemmel Ferenc pápa csíksomlyói látogatását, sőt, egyenesen "sorospápának" nevezik az egyházfőt. [...] Bővebben! (Szemlélek)

Az emberi méltóságról

Mindhárman közel álltak ahhoz, hogy hajléktalanokká váljanak, de szerencséjükre legfeljebb néhány éjszakát kellett erdőben, garázsban, vagy utcán tölteniük. Most Kiskőrösön, a baptista Sorsfordító Szolgáltató Központ programjában vesznek részt, amelyben lakhatást és szociális segítséget kínálnak nekik, ők pedig szinte mindnyájan közmunkát végeznek. Több mint százan vannak még így, közülük jó néhányan Budapestről költöztek vidékre, jellemzően a Baptista Szeretetszolgálat Bánya utcai hajléktalanszállójáról.Közmunkával és normális lakással csábítják földekre a hajléktalanokat – Szurovecz Illés, 2019. 02. 18. abcúg.hu   Szurovecz Illés az abcúg-on ma publikált riportjában a Baptista Szeretetszolgálat kiskőrösi hajléktalan programjáról számol be. A program igazgatója Opauszki György eredetileg építőmérnöknek tanult, végül szociális munkás lett belőle. Érdemes az egész riportot végigbö (reposzt.hu)

Prekopa Donát távozik a Felház vezetői csapatából

Szűkszavú közleményt jelentett meg a Felház csapata, amely a már korábban beharangozott változásokról is szól: mint tudvalevő a csütörtöki központi alkalmak hamarosan megszűnnek, amelyek helyett kisebb mozgalmak születhetnek. A változásokat érintő írás arról is említést tesz, hogy Prekopa Donát “a zárás és az átalakulás folyamatában való részvétel, illetve az egyéb missziós feladatok alól”  felmentését kérte. Prekopa helyét nem veszi át új ember, a jövőben a másik két alapítótag, Orbán Gáspár és Ember Illés látja el a Felház vezetői feladatait. Íme a közlemény: “Ahogyan azt korábban közöltük, a Felház három és fél éves munkája a végéhez közeledik, a Felház csapata pedig ezzel párhuzamosan készül a Felházból kifutó mozgalmi szálak elindítására. Ezekről a következő napokban további tudnivalók lesznek elérhetőek.  A közvetlen vezetés és a központi szervezés végével a Felház ön (777blog.hu)

Szükségem van rád. Szükségem van rád?

Szilágyi Anna írása a szeretetéhségről, Isten szeretetéről, és arról a dilemmáról, hogy szükségünk van-e ehhez egy társra! Igen, szeretetéhes vagyok. Nagyon. Ahogy minden más ember körülöttem. Van, aki ügyesen titkolja. Folyamatosan elfoglaltnak és teljesen függetlennek mutatja magát a kapcsolatoktól, de ez nem igaz. Mindenki vágyik az igazi, őszinte, feltétel nélküli szeretetre. A valódi, minőségi figyelemre. A közös időre, élményekre. A kapcsolódásra. Az intimitásra. Egy érintésre. Egy pillantásra. Igen, a tátongó, mindig új megerősítések, új biztosítékok után kutató, néha kétségbeesett, néha megpihenő űrt a szívünkben csak a Mennyei Apukánk tudja csordultig betölteni. De nem véletlen, hogy egymásnak is teremtett minket. Sokszor a szeretete épp egy másik emberen keresztül ér el hozzánk. Ahogy másnak is sokszor rajtunk keresztül juttatja el a szeretetét. Igen, fontos tudatosítani, hogy nekem CSAK Jézusra va (777blog.hu)

A világ legszebb templomai

Tegyünk egy kirándulást a világ körül, hogy megtekinthessük ezt a 23 szemet gyönyörködtető templomot és kápolnát.   1. Las Lajas bazilika, Kolumbia A Guáitara folyó mély völgyében épült 100 m magas templom azt követően vált zarándokhellyé, hogy a 18. században a Szűzanya megjelent itt egy asszonynak és a süketnéma lányának, akik egy vihar következtében rekedtek ott. A jelenlegi gótikus stílusú templom 1916 és 1946 között épült, és egy híd köti össze a kanyon túloldalával.   2. Borgundi fatemplom, Norvégia 1180-ban a dél-norvégiai Borgund lakói templomot építettek. De a többi templommal ellentétben, amelyek a hideg, havas talajjal való érintkezés következtében elkorhadtak, ezt a templomot kő alapzatra építették. A munkások kétezer szálfát használtak fel az építkezésnél. A belső falakra kereszteket faragtak, és szentelt vízzel meghintették. A fatemplom, ez a középkori keresztény fa építmény, még ma i (777blog.hu)

Kivégeztek egy misszionáriust Afrikában

Két rendtársa túlélte a dzsihadisták rajtaütését. [...] Bővebben! (Szemlélek)

A samáriai találkozás – avagy konkoly közt érlelődik az aratásra kész búza