Fecskefészek épül Pestszentlőrincen – Galéria! Videó! Hangfájl!

Fecskefészek épül Pestszentlőrincen – Galéria! Videó! Hangfájl!

Share this content.

Budapest – 2013. január 6-án egy ünnepi istentiszteletet követően tették le a pestszentlőrinci Fecskefészek Evangélikus Óvoda alapkövét. Az alkalomról az evangelikus.hu stábjának tudósítását olvashatják el itt, valamint megtekinthetik videófilmünket, meghallgathatják Gáncs Péter elnök-püspök prédikációját is. Szöveg, fotó és hangfelvétel: Kiss Tamás

A vízkereszti ünnepi alkalmon Gáncs Péter elnök-püspök szolgált igehirdetéssel, hangsúlyozva a gyülekezet és az iskola előtt álló kilenc hónapos „várandósság” szép, de nem könnyű, reménység szerint áldott állapotát. A ma útjára induló, részben európai uniós finanszírozású, több száz milliós beruházásnak szeptemberre nyitott kapukkal kell várnia a három csoportba már felvett hetvenöt óvodást. (Az igehirdetés a mellékelt fájlra kattintva meghallgatható.)

Az istentiszteletet követően Gáncs Péter püspök, Radosné Lengyel Anna, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője és Kákay István országos irodaigazgató helyezte el az új intézmény alapkövét a leendő építési területen.

Az alapkőletételi alkalmon a Fecskefészek óvodásainak énekét hallgathatta a gyülekezet. Az alkalmat szeretetvendégség zárta, ahol Kákay István bemutatta az épülő óvoda látványterveit.

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!