Az EHE továbbképzést indít pedagógusok számára az erkölcstan tantárgy oktatására

Az EHE továbbképzést indít pedagógusok számára az erkölcstan tantárgy oktatására

Share this content.

Budapest – A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 2013/2014-es tanévtől kezdődően kötelezően előírja az állami általános iskolák számára az erkölcstan- vagy a hit- és erkölcstanórák megtartását. Ezen órák felmenő rendszerben kerülnek bevezetésre, 2013. szeptemberében az 1. és 5. évfolyamokon kezdődően. Míg a hit- és erkölcstanórákat az egyházi felsőoktatási intézményekben képzett lelkészek és hittanárok tarthatják, addig az erkölcstan tantárgy oktatását azon tanítók és általános iskolai tanárok végezhetik, akik rendelkeznek a megfelelő végzettséggel és szakképzettséggel, vagy akik pedagógus-továbbképzés keretében elsajátították az erkölcstan oktatásához szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Szöveg: dr. Szabó Lajos rektor

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem 2012. februárjában pedagógus-továbbképzéseket indít ezen a területen két csoportban:

-        „Tanítók elméleti és módszertani felkészítése az erkölcstan oktatására”, amely képzésen az alsó tagozaton dolgozó tanítók kaphatnak elméleti és módszertani segítséget az erkölcstan tantárgy tanításához. (Képzési költség: 30.000.- Ft)

-        Általános iskolai tanárok felkészítése az »Erkölcstan« c. tantárgy 5–8. évfolyamokon történő oktatására”, mely képzés keretein belül az általános iskolai tanárok szerezhetik meg a tantárgy tanításához szükséges ismereteket és képesítést. (Képzési költség:  60.000.- Ft)

Mindkét képzés fő célja, hogy az elméleti ismeretek átadása mellett gyakorlatorientált, életszerű, a mindennapokban jól hasznosítható tudást adjon a résztvevőknek. A megszerzett ismereteket azonban nemcsak az erkölcstan tantárgy oktatása során lehet hasznosítani, hanem az iskolai nevelés kérdéseiben, az osztályfőnöki órán és egyéb iskolai programok szervezése során is segítséget adhat a tanítók és tanárok kezébe.

A képzésekre péntek délutáni időpontokban, valamint szombati napokon kerül sor. A tanfolyamok részletes programja, órarendje, valamint a jelentkezés részletei a

teol.lutheran.hu

honlapon olvashatók. (Szükség esetén további információk Kodácsy-Simon Eszternél: eszter.simon@lutheran.hu.)

A képzésre felekezeti hovatartozástól függetlenül fogadunk jelentkezőket.
A csoportok létszáma korlátozott, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében vesszük figyelembe.

Dr. Szabó Lajos rektor

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!