„Orgona-juniális” – Programajánló orgonabarátoknak június elsejére

„Orgona-juniális” – Programajánló orgonabarátoknak június elsejére

Share this content.

Szöveg: Ecsedi Zsuzsa
Szeretnénk megkönnyíteni honlapunk olvasóinak dolgát, ha még nem tudják, mivel is töltsék június első napját. Ezért röviden áttekintjük az Országos Orgonapont Fesztivál evangélikus kötődésű alkalmait.

A rendezvény evangélikus fesztiválkoncertje 14.00-kor kezdődik a harkai templomban. Németh Csaba (orgona) és Komlóssy Gábor (trombita) műsorát rögzíti a Bartók Rádió, így az későbbi időpontban nagyobb közönséghez is eljuthat.

A budapesti alkalmak (nagyobbrészt) különböző kezdési időpontjai lehetővé teszik, hogy az érdeklődők több helyre is eljussanak a délután folyamán.

Zuglóban (XIV. ker., Lőcsei út 32.) a gyülekezeti nap keretében 13.30-kor orgonabemutatót szerveznek gyerekek számára.

Budahegyvidék (XII. ker., Kék Golyó utca 17.) megkérdezi orgonájának tervezőjét, Gálos Miklóst, miért is éppen ilyen lett a hangszerük. 16.00-kor az orgonabemutatóhoz kapcsolódó koncerten Varga Petra és Tar Zita is közreműködik.

Budavárban (I. ker., Bécsi kapu tér) 17.00-kor Bán István ül az orgonapadra.

Békásmegyeren (III. ker., Mező u. 12.) 17.00-kor Bach-félmaraton kezdődik, melyen a Zeneakadémia doktoranduszai, Balogh Lázár, Fejérvári Zoltán, Kiss Péter, Konta Noémi, Ludmány János, Pétery Dóra, Pregun Tamás, Szabó Marcell és Tóth Mariann részleteket adnak elő a Wohltemperiertes Klavier két kötetéből orgonán, csembalón és zongorán.

A Deák téren (V. ker.) 18.00-kor mester és egykori tanítvány, Finta Gergely és Szeitl Zita közös muzsikálására kerül sor. A program itt is orgonabemutatóval egészül ki.

Kelenföldön (XI. ker., Bocskai út 10.) 19.30-kor Pál Diana és a Fővárosi Protestáns Kántorátus közreműködésével ünnepi vesperás zárja a napot.

Induljunk el bátran az orgonakörútra!

Mindenkit szeretettel, érdekes orgonákkal és sok szép muzsikával várunk!

Hivatkozások: Részletes információk. -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!