Szélrózsa-találkozó 2014: Vasárnap – Úrvacsorai közösséggel ért véget a találkozó

Szélrózsa-találkozó 2014: Vasárnap – Úrvacsorai közösséggel ért véget a találkozó

Share this content.

Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus
Soltvadkert – Záró istentisztelettel ért véget 2014. július 20-án a jubileumi Szélrózsa-találkozó. Az alkalmon többek között az Evangélikus Hittudományi Egyetem hallgatói, szolgáltak, Kovács Viktor lelkész vezetésével. Igét hirdetett Gáncs Péter püspök, zenélt a Közel.

Alapige: „Tudok egy emberről Krisztusban, aki tizennégy évvel ezelőtt – testben-e, nem tudom, testetlenül-e, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a harmadik égig. És tudom, hogy ez az ember – testben-e vagy testetlenül, nem tudom, csak az Isten tudja – elragadtatott a mennybe, és titokzatos szavakat hallott, amelyeket embernek nem szabad kimondania.” (2 Kor 12,2-10)

„…Azt álmodtam, hogy tudok repülni. Van egy technikája, melyre valamikor korábban rájöttem, és ha repülök álmomban, csak fel kell idéznem magamban ezt a tudást, és máris megy. Az elején kell bizonyos erőfeszítést tenni, de utána felemelkedek a levegőbe, és haladok – persze közben nagyon világosan tudom, hogy nekem elvileg le kellene zuhannom, de ez mégsem történik meg. Ebben a mostani álmomban voltak ismerőseim, akiknek megmutattam, hogyan repülök és próbáltam őket is megtanítani rá. Arra már nem emlékszem, hogy ez sikerült-e, vagy sem.” 

Az istentiszteleten - amelyet az interneten élőben lehetett nyomon követni és honlapunk, valamint az MTVA stábja is rögzített - a résztvevők bátorítást, áldást tartalmazó, repülővé hajtogatott, színes matricákkal díszített papírokat dobtak egymás felé és így cseréltek gazdát a fontosnak tartott üzenetek, amelyek legtöbbike a Szárnyalj! mottó köré fonódtak.

A tizedik Szélrózsa számokban (forrás: Evangélikus Élet):

a résztvevők száma: 2328
a határon túlról érkezett: 248
3-14 évesek: 283
14-18 évesek: 361
18-30 évesek: 838
30 év felettiek: 824
önkéntes munkatársak: 431
a programelemek száma: 199
ebből koncert: 40
meleg ebéd: 1212 adag/nap

Most ezzel a gyors képriporttal befejeződnek az evangelikus.hu-nak a találkozóról írt napi összefoglaló tudósításai. A jövő héten részletesen is be fogunk számolni az egyes napok előadásainak lényegéről, láthatóak lesznek majd a rögzített áhítatok, istentiszteletek, fellépések, lelki tartalmú anyagok is. Kövessék nyomon napról napra a frissítéseket! Egyúttal szeretettel várunk a találkozó résztvevőitől Soltvadkerten készített képeket, élménybeszámolókat a szerkesztoseg@lutheran.hu címre!

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!