Szélrózsa-találkozó 2014: Auschwitz után – fórumbeszélgetés

Szélrózsa-találkozó 2014: Auschwitz után – fórumbeszélgetés

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Soltvadkert – Az Auschwitz utáni kor címmel beszélgetett egymással 2014. július 16-án, a Szélrózsa-találkozón György Péter és Fabiny Tamás.
 
„Az egyháznak nemcsak mártírjai és zsidómentői voltak, hanem olyan döntései és mulasztásai is, ami szembement tanításával, a Szentírással. Hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant? Mi az egyház és mi a társadalom szerepe? Másod- és harmadgenerációsként miként lehet a Soá kegyetlenségével szembenézni? „Nem lehet antiszemita az, aki keresztény” – fogalmazott korábban Fabiny Tamás evangélikus püspök, aki most György Péter egyetemi tanárral, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet vezetőjével ül egy asztalhoz, hogy a Holokauszt emlékévből kiindulva közösen keressék azokat a lehetőségeket, melyek a feldolgozásban és a közös gondolkodásban továbblépést jelenthetnek” – olvashattuk a programfüzetben az előadásról. A beszélgetés moderátora az evangelikus.hu munkatársa, Galambos Ádám volt. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!