Szélrózsa-találkozó 2014: Szárnyalás – Áhítat

Szélrózsa-találkozó 2014: Szárnyalás – Áhítat

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Soltvadkert – 2014. július 17-én a Mezőberényi Evangélikus Ifjúság tartott áhítatot, Lázárné Skorka Katalin vezetésével. Zenélt a Mezőberényi Ifjúsági Zenekar. Alapige: „Megújul ifjúságod, mint a sasé” (Zsolt 103,5)

Témájuk a „Szárnyalás” volt.

A fiókák felnevelése, és röpképessé tétele nagyon megviseli a sas-szülőket. Lefogynak, tollazatuk hiányos, röptük lassú lesz, öregebbnek tűnnek koruknál. De amint fiókáik önállóvá válnak, újra megerősödnek, tollazatuk kinő, ismét megfiatalodnak. Megújulás nélkül nem létezhet sem egyén sem közösség, és egyház sem: „Ecclesia semper reformanda – az Egyháznak mindig meg kell újulnia” – hirdette meg Luther. A megújulás azonban nem képzelhető el új találkozások, ismeretségek és barátságok nélkül. 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!