Szélrózsa-találkozó 2014: Hazatérés – Áhítat

Szélrózsa-találkozó 2014: Hazatérés – Áhítat

Share this content.

Videó: Győri András Timótheus
Soltvadkert – 2014. július 19-én este több helyszínen is zajlottak áhítatok a soltvadkerti Szélrózsa-találkozón. Volt Taizé áhítat, Megálló istentisztelet, Tamás Mise, erdélyiek áhítata, retró áhítat, a Külmissziói Egyesület evangelizációja valamint diakóniai áhítat. Mi ez utóbbi helyszínt rögzítettük videóra. Egy másik helyszínről képriportot adunk közre.

Alapige: „Még a gólya is az égen, tudja költözése idejét, csak az én népem nem ismeri az ÚR törvényét. (Jer 8,7)

A madarak költözése, vándorlása az egyik legrejtélyesebb természeti jelenség. Hogyan tehetnek meg ilyen óriási távolságokat ezek az apró földi lények anélkül, hogy eltévednének, vagy halálosan kimerülnének? A gólyák vonulása talán még speciálisabb: Kerülik a nyílt tengereket, így Dél-Afrikába menetükben a szűk átjárókban, mint a Boszporusznál 10 ezres csapatokba verődnek. Két hónapon át tart őszi vonulásuk. De a hosszú út végén egyszer csak hazatalálnak!

A diakónia által szervezett áhítat:

A külmisszió által tartott áhítat:

Címkék: diakónia - áhítat - Szélrózsa -

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!