Lapszemle

Más egyházak, felekezetek honlapjainak híreit, információit, illetve világi lapoknak a kereszténységről szóló tudósításait gyűjtjük itt egybe. Az anyagok a forrás eredeti oldalán olvashatóak. A közölt hírek nem tükrözik egyházunk hivatalos véleményét.

Régebbi anyagok az archívumban

A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország

A koronavírus-járvány miatt a központi programokat idén is online tartják meg. A Nemzeti ünnepek és emléknapok, valamint a budapesti Holokauszt Emlékközpont Facebook-csatornáin holokauszt-túlélők, közéleti szereplők, diplomaták bevonásával készült kisfilmeket és fotókat tesznek közzé. Délután 4 órakor az emlékközpont Facebook-oldalán és az emléknapok YouTube-csatornáján gyászimát közvetítenek. A Holokauszt Emlékközpont honlapján (http://hdke.hu/) a vészkorszak idejéből származó tárgyak… Tovább A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország A A holokauszt magyarországi áldozataira emlékezik az ország bejegyzés először a Zsido.com jelent meg. (zsido.com)

Református embermentők

Lelkészek, presbiterek, egyházi és világi személyek, akik lehetőségeikhez mérten, csendben segítettek. A Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján nemcsak az igazságtalanul elpusztított százezrekre, hanem az embermentő reformátusokra is emlékezünk. (parokia.hu)

Élő egyház

A műsorban tudósítás látható az evangélikus egyház húsvéti vitaminosztásáról is. (NAVA_Video )

Május 2-től nyissuk meg templomainkat

A Magyarországi Református Egyház Zsinata Elnökségi Tanácsának április 14-i határozata (reformatus.hu)

Koreai református teológus lett a Világmissziói Tanács új főtitkára

(reformatus.hu)

Püspökkenyér

A műsor 115. adásában az imádságról és az újranyitásról beszélgetett Fabiny Tamás evangélikus elnök-püspök Kondor Péter evangélikus és Steinbach József református püspökökkel. (NAVA_Video )

Régebbi anyagok az archívumban