Megerősített utcai megkereső szolgálattal segíti a hajléktalanokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Megerősített utcai megkereső szolgálattal segíti a hajléktalanokat az Ökumenikus Segélyszervezet

Share this content.

Budapest - A tartósan mínuszokra beálló hideg időben, a téli folyamatos teltházas működés mellett is egyre többen keresik fel segítségért az Ökumenikus Segélyszervezet intézményeit. A munkatársak nemcsak az intézményekben fogadnak nagyobb számban rászorulókat, hanem megerősített utcai megkereső szolgálattal segítik az utcán élőket. Forrás: segelyszervezet.hu

 

Az Ökumenikus Segélyszervezet debreceni intézményében 20 éve segítik folyamatosan a bajbajutottakat, a téli krízisidőszakban pedig megkülönböztetett figyelmet fordítva a fedél nélkül élőkre, ellátásukra. Az utcai megkereső szolgálat takarókkal, ruhákkal, élelemmel és gyógyszerekkel segíti azokat, akik nem keresik föl a hajléktalanok nappali melegedőjét. Az intézményben pedig gyakran előfordul, hogy az átlagosnál másfél-kétszer több rászoruló keres fűtött átmeneti menedéket vagy áll be a sorba élelemért. Figeczki Tamás, a segélyszervezet debreceni intézményeinek vezetője elmondta: a szervezet felkészült a hidegre, több évtizedes tapasztalattal, megfelelő szakemberstábbal próbálják enyhíteni a tartós hideg miatti nehézségeket.

Az Ökumenikus Segélyszervezet gyulai intézménye a nap 24 órájában nyitva van, segítséget nyújtva a hideg elől menedéket keresőknek. Az önkormányzat szociális osztályával, a családsegítő, illetve tanyagondnoki szolgálattal együttműködve igyekeznek minél több rászorulón segíteni. A megerősített és folyamatos utcai szolgálat mellett napi 100 adag meleg ételt osztanak ki a népkonyhán rászorulóknak, amire másfél-kétszeres igény mutatkozik.

 

Az evangelikus.hu cikkeihez a Magyarországi Evangélikus Egyház Facebook profiljában szólhat hozzá, itt mondhatja el véleményét, oszthatja meg másokkal gondolatait: www.facebook.com/evangelikus
A hozzászólásokat moderáljuk, ha gyűlöletkeltő, törvényt, illetve személyiségi jogokat sért. Kérjük, mielőtt elküldi véleményét, a fentieket vegye figyelembe!